Alle i kloge mennesker...kom med et bud

Skal prøve at gøre det kort.
En af mine killinger på 4,5 år fik pludselig for 12 dage siden noget der kunne betegnes som et anfald. Ikke forstået som når et individ har epilepsi, for han hverken kramper, savler eller er uden bevidsthed. Han er slinger og hans øjne flakker og pupillerne bliver store.
Hans ejer er p.t. på LIFE’s smådyrsklinik, så misling er undersøgt for alt sågar MR-scannet og INTET har man kunnet finde. Han er udredt fuldstændigt og blodprøverne er taget og for alt…fylder en hel a4-side og der er intet at sætte fingre på.
Forgiftet er han heller ikke og han spiser og er som altid men stadig slinger. Han har haft ca. 5-6 anfald på de 12 dage…nogle tager 5 minutter andre flere timer. Der er ingen ensartethed i det tidsmæssigt og hans journal er ellers tom d,v,s, han har intet fejlet ind til nu. Flåter har han så vidt vides ikke haft og det sidste er han har været hos Christian Hembo der kunne rette en smule på hans nakke, men Christian mente ikke det ville have indflydelse på kattens tilstand.
Derfor…er der nogen der har set-prøvet noget lign?
Lige nu er vi derhenne hvor vi tænker i sterioider/binyrebarkhormon, men gør vi dèt ved vi også vi lukker dørene for at kunne arbejde videre med en udredning af katten, da den slags præparater sætter en stopper for det.

Jeg kan ikke bidrage med noget, desværre.
Eneste jeg tænker er, at dyrlægerne på LIFE varierer utrolig meget i kvalitet - har du indtryk af, at katten er i gode hænder :?

[QUOTE=Vivi_Fletcher;862125]Jeg kan ikke bidrage med noget, desværre.
Eneste jeg tænker er, at dyrlægerne på LIFE varierer utrolig meget i kvalitet - har du indtryk af, at katten er i gode hænder :?[/QUOTE]
I den grad…alle prøver og scanning har været omkring deres specialister og ikke dyreklinikken. Neurolog er også indover og vi tror det er neurologisk, men ikke så det kan ses.MR scanningen er endda taget med kontrast

[QUOTE=kamikaze;862130]I den grad…alle prøver og scanning har været omkring deres specialister og ikke dyreklinikken. Neurolog er også indover og vi tror det er neurologisk, men ikke så det kan ses.MR scanningen er endda taget med kontrast

[/QUOTE]

Dejligt - trods alt.
Jeg har desværre ikke noget at bidrage med.

Er han tjekket for Borreliose, og har katten haft udeadgang?

Nystagmus… behøver ikke betyde noget, men kan være forløber for tør FIP. Blot en strøtanke, meget langt fra en diagnose. Hvad siger blodprøverne om albumin, globulin og lymfocytter?
VH
Susanne

[QUOTE=Susanne W;862135]Nystagmus… behøver ikke betyde noget, men kan være forløber for tør FIP. Blot en strøtanke, meget langt fra en diagnose. Hvad siger blodprøverne om albumin, globulin og lymfocytter?
VH
Susanne[/QUOTE]
ALT er ok på papiret…killingekøbers ejer er min dyrlæge og han viste mig papiret her i eftermiddag. For mig var det volapyk, men skematisk kunne selv jeg se alt var normalt. Katten er udekat forstået på den måde han gåes ture med og han er med ejer allevegne også når der skal studeres på LIFE. Borrelia og en flåt-bids-sygdom mere er vi også obs på.
Lige nu er hans normal, dog slingre han med bagpartiet…han er også røntgenfotograferet for hofteledsdysplasi og hans hofter er fine.

Er der taget en prøve fra hans hofte? Men en infektion havde formentlig været at se på blodprøverne. :gruble:

Der er intet at se infektionsmæssigt hverken i blodprøven eller i al almindelighed.
Grunden til han går som han går er for at holde balancen…han går bredt, så at sige og når han ligger strækker han forpoterne frem som støtte.
Jeg kan bedst betegle hans gang som en kat der har været i narkose for 4-5 timer siden. Man kan gå rimeligt med lidt slinger.
Han er kvik i opfattelse, lyder sit navn og kan fange bytte (legetøj) på normal vis

Da vores hund havde Borreliose, startede det med slinger i bagparten, men det håber jeg, at der er undersøgt i blodprøven.

Mit bud ville også være Borreliose
http://www.netdyredoktor.dk/sw10371.asp

Spørg, om katten for et par uger siden har virket “skvattet” eller anderledes end normalt.
Feber er nemlig ikke vedvarende ved Borreliose.

Spørg også, om katten kan have spist noget giftigt, har haft bilolie i pelsen (som den har slikket i sig), fået træbeskyttelse eller terpentin på sig (optages gennem huden), hvilket loppemiddel, den er behandlet med, og om familien har fuget et sted i huset med silicone.

Havde det være et menneske med de symptomer, så ville jeg umiddelbart tænke TCI (forbipaserende blodprop) men jeg har ikke nogen anelse om det ses hos katte!
Men hvis katte kan få blodpropper så kan de vel også få TCI’er (kan de ikke?) og hvis ja, så gælder det om at finde kilden (hvor de dannes)

[QUOTE=anne p;862183]Havde det være et menneske med de symptomer, så ville jeg umiddelbart tænke TCI (forbipaserende blodprop) men jeg har ikke nogen anelse om det ses hos katte!
Men hvis katte kan få blodpropper så kan de vel også få TCI’er (kan de ikke?) og hvis ja, så gælder det om at finde kilden (hvor de dannes)[/QUOTE]

Blodprop er han både undersøgt for (noget af det første) og desuden ville en mr-scanning påvise en sådan.
Jeg vil lige tage den med borreliose op igen omend vi har talt om det. En flåt kan jo godt have været på ham unden ejer har set det. Men hvor mange flåter er der på Frederiksberg?

[QUOTE=kamikaze;862195]Blodprop er han både undersøgt for (noget af det første) og desuden ville en mr-scanning påvise en sådan.
Jeg vil lige tage den med borreliose op igen omend vi har talt om det. En flåt kan jo godt have været på ham unden ejer har set det. Men hvor mange flåter er der på Frederiksberg?[/QUOTE]

Nej en scanning vil netop ikke påvise en TCI fordi den ikke har sat sig fast og lavet nogen varig skade … her er en forklaring på hvad TCI er
http://john.ctav.com/apopleksi/tci.htm

http://www.ugeskriftet.dk/lf/UFL/ufl99_00/1999_2000/ufl2040/v_p/32191.htm

Jamen hvorfor kommer det i anfald og nogle varer i 5 minutter andre i timer

[QUOTE=kamikaze;862195]Blodprop er han både undersøgt for (noget af det første) og desuden ville en mr-scanning påvise en sådan.
Jeg vil lige tage den med borreliose op igen omend vi har talt om det. En flåt kan jo godt have været på ham unden ejer har set det. Men hvor mange flåter er der på Frederiksberg?[/QUOTE]
Næh, der er nok ikke mange flåter på Frederiksberg, det er der jo noget om. Men prøv evt. at kontakte Simon på Aalborg Dyrehospital - han har så vidt jeg husker rodet lidt med flåter og nowet…
VH
Susanne

Det er netop det der får mig til at tænke TCI + symptomer, men som tidligere skrevet, så har jeg ikke nogen anelse om man ser det hos katte?!
Ejjj hvor er det træls for kat og ejer…håber at det er noget helt banalt, som forsvinder af sig selv…

flåter er der nu på Frederiksberg :S
Min svigerinde (som er født og opvokset på Amager og ikke ved hvad man gør om flåter) ringede nærmest panisk til mig for få dage siden, fordi min nevø havde en flåt siddende fra da de havde været på legeplads…
Så flåterne er i alle de grønne områder (og det undrer jo egentligt ikke rigtigt med alle de hunde der også er :slight_smile: ), fordi der er lavet så mange "fine park-ish anlæg med træer og buske overalt…

Jeg fik lige en tanke… det passer ikke helt med “anfald” men ja… Kan katte have virus på balancenerven? Det kan vel hverken måles eller testes for? Og det bliver man i hvert fald slinger af.

øhm nu ved jeg ikke hvordan det måtte være hos katte, men hos mennesker er det jo typisk pga en herpes virus (det var i hvert fald hvad lægen fortalte mig, da jeg havde det…)

ved ikke om sådan noget kan ske for katte :?