Allergifoder til kat

vi er begyndt at kunne indkredse hvorfor trixie taber pelsen på maven og vi er ret sikre på at det skyldes noget allergi, for da vi tjekkede div foder-regninger igår opdagede vi at da vi skiftede foder for snart et år siden begyndte trixie at tabe pels stille og roligt, så vi har en formodning om at det skyldes foderet.
vi har fodret med sanabelle adult.
hvad foder kan anbefales istedet.
det sakl dog lige siges at trixie ikke har nogen form for irriteret hud el noget, for hun soignere sig ikke mere end normalt og hendes hud ser osse rigtig fin ud og er dog stadig dækket af meget fin tynd pels

Tjah… Hvad der er godt foder til en allergiker er ikke altid så ligetil at sige, så længe man ikke ved hvad der fremkalder allergien. Så…

  1. Læs deklarationen grundigt på det I bruger nu og
  2. Find et foder, der indeholder nogle helt andre proteiner. :slight_smile:

Det kan være lettere sagt end gjort. Uden at have chekket Sanabelle, kunne jeg forestille mig at det indeholder fjerkræ (kylling, kalkun) og måske fiskeprotein og et eller andet vegetabilsk protein, som majs, hvede eller lignende. Det er så det, du skal undgå.

Hvis det er rigtigt, kunne James Wellbeloved være et sted at starte, versionen med lam eller evt. med and.

Eller Almo Nature med vildt eller lam (ikke and, der er kylling i den variant)

Dyrlægens Hill’s Prescription Diet D/D er lavet af vildt og ærter, det kunne også være en mulighed

Vejen frem er at nærlæse og sammenligne deklarationer - og glemme alt om foder og godbidder, der ikke er gennem-deklarerede i detaljer.

Krydser fingre for at I løser gåden forholdsvis let :kryds:

(I kunne jo for resten også prøve at gå tilbage på det foder der ikke gav problemer?)