ALT-tast paa mac?

Hej alle I kloge hoveder,

Som nogle maaske har bemaerket, saa kan jeg ikke skrive danske bogstaver. Flere har kommenteret det, men jeg kan ikke finde en loesning paa det.

Jeg ved at man kan bruge koder, hvor man skal skrive ALT + et tal, for det bogstav man vil skrive.

Mit problem ligger i, at den mac jeg sidder ved har en tast der hedder “option” og “alt” i samme tast. Og naar jeg holder den inde, samtidig med at jeg taster ser det saaledes ud (tal 1-9): ¡™£¢∞§¶•ª
Jeg ved ikke hvad option-knappen kan goere, men gaetter paa at det er den, der har en finger med i spillet. :venter: Har proevet at google mig frem til noget, men kan ikke finde svaret.

Saa hvad kan jeg goere, for at faa ALT-knappens funktioner?

Hvorfor kan du ikke indstille dit tastatur :?

Kender ikke dit tastatur, men kan ikke se, hvad alt-tasten har med det at gøre :?

Kan dette hjælpe dig:

http://www.ehow.com/how_2065339_change-keyboard-language-mac-osx.html

Computeren hedder en MacBook Pro, ved ikke om det betyder at det ikke er det samme? Derudover er den lavet i Japan, og har i forvejen nogle taster der ikke ligner det, vi normalt har paa vores computere i Europa.
Har proevet at foelge det link, du lagde ind. Naar jeg gaar ind i “System Preferences” kan jeg ikke finde ud af at komme videre ind paa det, siden viser jeg skal ind paa. Har vaeret inde i noget der hedder “International”, og derfra videre ind i “Input menu”, hvor jeg har valgt dansk. Ellers kan jeg ikke finde ud af hvor jeg kan aendre det henne? Det jeg har proevet virker i hvert fald ikke.

Kan du ikke finde language and text (sprog og tekst) i system preferencen :?

Nej… Og hvis den skal ligge som en underkategori, saa ved jeg ikke lige hvad den kunne taenkes at ligge under? Kan godt skrive alle “emnerne” op i System Preferences, hvis det er?

På min ligger den i underkategorien personlig - men jeg kender ikke lige din type mac og ved ikke om de er forskellige der.

Men jeg er faktisk helt sikker på du kan google dig til et resultat :slight_smile:

Jeg har fundet et billede paa google, hvor jeg kan se at ikonet for “international” er det samme ikon som der er paa det “language and text” du snakker om. Naar jeg gaar derind kan jeg vaelge “language”, “formats” og “input menu”. Hvad skal jeg vaelge?

Soeger jeg paa macbook pro language, kommer der en masse links frem om mac os x.

[QUOTE=Cecilie89;877686]Jeg har fundet et billede paa google, hvor jeg kan se at ikonet for “international” er det samme ikon som der er paa det “language and text” du snakker om. Naar jeg gaar derind kan jeg vaelge “language”, “formats” og “input menu”. Hvad skal jeg vaelge?
[/QUOTE]

Jeg ved det ikke, men har du prøvet dig lidt frem :?

Hvad med manualen :?
http://manuals.info.apple.com/en/macbook_pro_users_guide.pdf

Ja, synes allerede alle tre ting ser ud til at skulle vaere danske, og det var de saadan set allerede inden jeg gik derind. Saa forstaar ikke hvad jeg ellers kan aendre :gruble:

Og dit tastatur er dansk? Altså du har æ-ø-å taster?

Nej, den er fra Japan, og tastaturet er ikke ligesom det europaeiske.

Mon det så ikke er derfor :?

Ved ikke om du kan bruge det der er i menuen under specialtegn?
Fx kan jeg lave Ŗ og lign, hvis jeg går den vej.
Men det er naturligvis mere besværligt end hvis tegnene ligger på tastaturet.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;877776]Mon det så ikke er derfor :?

Ved ikke om du kan bruge det der er i menuen under specialtegn?
Fx kan jeg lave Ŗ og lign, hvis jeg går den vej.
Men det er naturligvis mere besværligt end hvis tegnene ligger på tastaturet.[/QUOTE]

Jo, det kommer bare til at tage en krig. Fik at vide at der er nogle koder man kan benytte, ACHII-koder, hvor man kan skrive nogle tal mens man trykker paa ALT - det ville gaa hurtigere. Problemet er bare at jeg ikke kan finde ud af hvordan man trykker paa ALT :ups:

Kan du ikke google et foto af dit tastatur og lægge ind? :slight_smile:

Den ligner rimelig meget det billede der kan ses paa denne side: http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://s3.amazonaws.com/dotclue.org/kybard.jpg&imgrefurl=http://www.mac-forums.com/forums/apple-notebooks/263062-doubt-about-2-keys-japanese-layout-macbook-pro-keyboard.html&usg=__2yCd1xCrOZoPtZ48Wvg9YvLV1UE=&h=421&w=993&sz=114&hl=da&start=1&zoom=1&tbnid=Jn4h-J2VXtHFwM:&tbnh=63&tbnw=149&ei=OsTgT8uXJc_5sgbq7KSsCA&prev=/search%3Fq%3Dmacbook%2Bpro%2Bjapanese%2Bkeyboard%26um%3D1%26hl%3Dda%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Knapperne har en lidt anden stoerrelse, men de sidder saa vidt jeg kan se de samme steder. ALT er i nederste venstre hjoerne

[QUOTE=Cecilie89;877889]Den ligner rimelig meget det billede der kan ses paa denne side: http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://s3.amazonaws.com/dotclue.org/kybard.jpg&imgrefurl=http://www.mac-forums.com/forums/apple-notebooks/263062-doubt-about-2-keys-japanese-layout-macbook-pro-keyboard.html&usg=__2yCd1xCrOZoPtZ48Wvg9YvLV1UE=&h=421&w=993&sz=114&hl=da&start=1&zoom=1&tbnid=Jn4h-J2VXtHFwM:&tbnh=63&tbnw=149&ei=OsTgT8uXJc_5sgbq7KSsCA&prev=/search%3Fq%3Dmacbook%2Bpro%2Bjapanese%2Bkeyboard%26um%3D1%26hl%3Dda%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Knapperne har en lidt anden stoerrelse, men de sidder saa vidt jeg kan se de samme steder. ALT er i nederste venstre hjoerne[/QUOTE]

Det ligner da en alm ALT tast - det er bare fordi der står option i stedet for det symbol, der normalt er på alt tasten.
Ligesom på command, hvor jeg har et æble på i stedet for der står command.

Men hvordan du kringler dit problem har jeg lidt svært ved at gennemskue.

Saa den skal virke som en almindelig ALT-knap??

Problemet er bare, at naar jeg skriver disse numre, saa kommer der noget helt forkert ud af det.
(fundet paa Hvordan skriver man æ, ø og å på et engelsk tastatur? (Danish))

Alt + 145 = æ
Alt + 155 = ø
Alt + 134 = å

Fx det foerste nummer kommer til at se saaledes ud: ¡¢∞ - og det ligner jo ikke et ae! Saa jeg begriber ikke hvad jeg goer galt hvis knappen skal virke som en alm. ALT :venter:

[QUOTE=Cecilie89;877902]Saa den skal virke som en almindelig ALT-knap??

Problemet er bare, at naar jeg skriver disse numre, saa kommer der noget helt forkert ud af det.
(fundet paa Hvordan skriver man æ, ø og å på et engelsk tastatur? (Danish))

Alt + 145 = æ
Alt + 155 = ø
Alt + 134 = å

Fx det foerste nummer kommer til at se saaledes ud: ¡¢∞ - og det ligner jo ikke et ae! Saa jeg begriber ikke hvad jeg goer galt hvis knappen skal virke som en alm. ALT :venter:[/QUOTE]

Der står jo, at det kræver numerisk tastatur - og det har du ikke :slight_smile:

Kan du ikke bruge den anden mulighed de skriver om:
For æ, hold down ctrl and alt and press z, for ø, hold down ctrl and alt and press l, for å hold down ctrl and alt and press w.

Ellers må jeg indrømme, at jeg er lidt blank til, hvordan du kan gøre det.

Hmm, det sker ingenting naar jeg trykker paa de bogstaver samtidig med at jeg holder control nede.
Naa, men saa maa der vel ikke vaere noget at goere. Hehe. Tak for hjaelpen alligevel. :slight_smile: