Årets havetråd 2019


#147

I know! Jeg sidder her og laver overspringshandlinger, fordi jeg ikke kan tage mig sammen til at gå ud i haven og komme i gang (med alt muligt andet end bed). Det er så dumt, men jeg kan ikke lige finde knappen, jeg skal trykke på, for at komme op af stolen og i tøjet …


#148

Værsgo’, her er en play knap: :arrow_forward:
Og for du ikke kommer til at mangle energi, så er her et :battery:

Go go go :wink:


#149

image


#150

Tak, Lykke - jeg siger lige til, hvis jeg skal kickstartes en anden gang. Jeg har næsten fået lavet alle havepunkterne på to do-listen. Altså alle dem, der var sat på til i dag. Der er stadig masser, der skal gøres. Energiknappen virker dog ikke helt efter hensigten.

Og uha, som jeg er ude af plæneklippertræning :uha: Jeg tror, jeg kommer til at bruge den motoriserede version i baghaven.

For et par uger siden - inden frosten - købte jeg nogle liljeløg, som jeg ikke fik i jorden, og som derfor har ligget ude på forterrassen og ventet på bedre vejr. Jeg tror, de var akkurat lige så medtaget af frosten og døde som de nikotinbrune gummiknopper på magnolien, men nu har jeg alligevel smidt dem i jorden. Hvis der ikke er mere liv i dem, kan de vel indgå i kredsløbet på anden vis.


#151

Her fik jeg også lige smidt en ny hindbær i - de to nye jeg købte sidste år ser ud til begge at være døde (den ene døde allerede i løbet af sommeren), så skal have suppleret lidt op stadig. De gamle trives fint - de vil dog hellere være alle andre steder end i hindbærbedet :hoho: Købte et par campanula til 5 kr/styk i Føtex for en uges tid siden, de er også røget i jorden. Nu huskede jeg endelig lige at få læst op på om de kunne tåle frost.

Apropos det, er der nogen der ved hvor sart salat er? Købte noget i sidste uge, og det er ved at være lidt for stort til den bette bøtte og skal plantes om, men ville gerne plante det om så det var udenfor, og ikke indenfor? Ved dog ikke om det er for tidligt for dem? :slight_smile:

Og så fik jeg lige trimmet roserne lidt og fjernet lidt visne ting hist og pist :slight_smile:


#152

Hvor er den smuk - dejligt den er flyttet med.

Har også plantet klematis…2 af dem har godt fat - men den ene bliver spist af et eller andet…meget mystisk. Nogle der ved hvad der spiser klematis? - det var bare alle blade der blev guffet :frowning:

Lidt ærgerligt for den skulle blive stor - er ikke sikker på der stadig er liv i den…

Købte nogle her forrige år i Estland sammen med vindruer…

http://www.roogoja.ee/index_en.html


#153

Rettet lidt mere til på min ‘sø’.
Renset flisemellemrum, plantet 5 nye planter; 2 trekantsblomster, kender dem ikke men de ser søde ud på billeder. En pink kæmpevalmue, 1 mørkeorange kinesisk engblomme og en pink og orange daglilje.


#154

Det kommer meget anpå hvilken slags salat det er. Der findes vintersalat som fint tåler frost men de fleste sommer salater gør ikke.


#155

Er ret sikker på at det her er helt alm. hovedsalat, så må hellere vente lidt længere tid. Hvor lang tid tror du ca? :slight_smile:


#156

nok som agurker- altså til efter mindst 8-10 grader døgnet rundt.

Men du kan jo fint begynde at hærde det og sætte ud i dagtimer og så tage ind om natten


#157

Det er så en af de få blomster, jeg har erfaring med. Pas på! For den breder sig. Ikke kun der, hvor den står. (Det gør den også, og du havde ikke behøvet købe 2 - om et øjeblik kan du dele en af dem). Den sender også udløbere af sted under jorden, og pludselig er der en lille trekantblomst på vej flere meter væk. Den minder faktisk lidt om skvalderkål på den måde :wink:


#158

haha godt så og tak for advarslen :joy:

Der hvor de står så de faktisk godt fylde det hele ud, så de kan bare komme i arbejde😂


#159

Så er der købt rhododendron og 3000 L grov spagnum til surbundsbed. Desværre er vi nødt at fælde vores birk. Hun tager vanvittig meget vand og ligger tæt på surbundsbedet, det er den ene ting som kunne løses ved at rykke bedet. Men den anden ting er at hun er begyndt at rådne :disappointed_relieved:, så der er ingen vej udenom, det er kun et spørgsmål om tid før det for alvor går den forkerte vej med hende.

Glæder mig til disse springer ud :heart_eyes:

Resten af dagen kommer til at gå med at rydde pallerammerne for ukrudt, også skal der sås i vildskab… Steffen har jeg overtalt til at lave rosenbue…denne her skal laves til to stk i stedet for en


#160

Rod i haven, vi skal ha sat et stakit i næste uge og jeg skulle lige fjerne et par rødder

Dem mangler jeg pu ha


#161

Jeg har købt et havnebassin; hvis du vil forsætte med at grave, så er min have glad modtager :joy::joy:


#162

Hader rødder, vi har stadigvæk nogen i haven fra de vi flyttede ind og fældede træer, de var for store til at vi kunne få dem op med minigraver. De formulder stille og roligt , men hvor er de irriterende lige nu. Held og lykke med at få dem op.


#163

Også med sikkedsudstyr


#164

Nåede lige en tur i haven inden vi skulle til påskefrokost, så nu er haven helt fri for skvalderkål :rock:


#165

Jeg vil vædde med du bliver skuffet om ca 14 dage når det pipler op med nye skud :wink:

Der er ikke sådan noget som ‘helt fri for skvalderkål’ - allerhøjest 'midlertidig ikke synlig" :wink::joy::joy:


#166

Jeg har kastet mig ud i et helt og aldeles vanvittigt projekt, som jeg allerede har fortrudt mange gange, og som gjorde, at jeg vågnede tidligt i morges og ikke kunne sove igen af bekymringer :dokdok: Særligt fordi jeg jo har en deadline, der hedder 7. maj og operation. Men det er også derfor, jeg er gået i gang, for jeg kommer ikke til at lave fysisk udfordrende havearbejde i et godt stykke tid derefter

Jeg er begyndt at grave ud til et stort bed til vildeng. Vel omkring 9 m2. I går fik jeg stykket markeret og befriet for to rækker græstørv - og gik så i panik. Ikke alene kommer det til at tage en evighed at grave ud og banke græstørv af for jord, men der skal også fyldes en masse jord i bagefter, hvis det ikke skal blive til et hul, der bliver oversvømmet hver gang det regner. Og alle græstørvene skal køres væk. Der var allerede en stor bunke i går.

Men nu er jeg lissom nået til point of no return. Jeg graver fortsat, og det skal jeg nok blive færdig med i løbet af påsken. Det kræver bare lidt determination og hard graft. Og jeg har bestilt et ordentlig læs sand, der skal fyldes i og blandes med jorden. Finder jeg ikke en bedre måde, må jeg jo køre på genbrugspladsen så mange gange, som det tager at komme af med græstørvene. Desværre har jeg ingen trailer, så det begrænser jo det enkelte læs.

Så nu har det bare af at blive godt med masser af blomster og bier og andre insekter.