Barf

Er der nogle, som fodrer deres katte med Barf?

Jeg hørte om det i dag og at det både forbedre pels og tandkvalitet gevaldigt. Desuden lever rovdyr på BARF cirka 30 % længere end rovdyr på tørkost.

Jeg overvejer at skifte, men kattene vil ikke røre det kallun jeg havde med hjem, så det er ikke så let, som jeg håbede.
Hunden er vild med det. han skal til at have det, tror jeg.

Nogle med erfaringer om katte og Barf? Nogle gode tips til at lære dem at spise det?

Og nogle idéer om, hvad det koster i tid og penge at fodre tre (måske snart 4) katte på BARF?

meld endelig ind.

MVH

Det med pelsen kan jeg ikke udstale mig om. Det med tandkødet har jeg spurgt min dyrlæge om, han siger det hjælper ikke. Jeg spurgte fordi der netop var en klient på klinkken jeg vidste foderede råt.
Hvad der hjælper er at avle på katte med godt immunforsvar og godt tandkød.

Enig Lis, men det hjælper ikke min Nemo… (huskat og hittekat) som lige nu har en fremtid, der hedder narkose hvert andet år pga tandrensning!

Angående dyrlægerne - så tjener de jo fedt på salg af tørkost, ganske som producenterne, som betaler dyrlæger med rejser og cykler for at vælge deres mærke. Det går jeg ud fra, at du ved. Mad til kæledyr er en milliardindustri. Og en skruppelløs en!

Der er ikke mange penge i raske dyr. Måske derfor denne modstand mod Barf?

Men nok om det - hvis der er nogle med brugbare erfaringer, så håber jeg, at de vil dele dem. Jeg har kontakt til hundefolk, der barfer, men ingen kattefolk. Derfor dette indlæg…

MVH

Jeg tror snarere - altså hvis der er en modstand - at det så bunder i, at der faktisk ikke er mange, der har forstand på at råfodre korrekt, så dyrene virkelig får de stoffer de har behov for.
Jeg ville i hvert fald ikke turde fodre på den måde udelukkende. Ikke at jeg ikke i dag giver råt kød, og de har iøvrigt lige stjålet deres egen tartar fra køkkenbordet, bare fordi man er væk et par timer.

Personlig er jeg da overbevist om at katte skal have et velafballanceret fodder lige som vi mennesker skal have…det værende råt eller tørt

helt enig -thumbs

Da jeg i sin tid hentede Fabienne hjem, ville hun kun spise råt kød…

Jeg kunne slet ikke få hende til at spise andet, og min dyrlæge blev nervøs for om hun fik vitaminer og Mineraler o.s.v som hun skulle have. Jeg købte hjem fra Tyskland alt hvad jeg kunne af mineraler vitaminer salte.

Men Fabienne begyndte at spise tørkost så jeg smed det hele ud igen -høhø

Nu om dage får hun med jævne mellemrum en engelsk Bøf, som hun elsker men ellers er hun på samme kostplan som de andre.

Jeg ved Ann Dorit fra Mysterycoon går meget op i Barf fodring og ved meget om det.
http://www.mysterycoons.dk/

Ved også at andre har erfarring med at jo større kødklumper katten selv skal tygge, jo bedre for tandkødet, det være sig kylling eller okse eller hvad du finder på. Det skulle hjælpe på meget kort tid,men jeg har ikke afprøvet det -høhø

Tak for gode svar.

Jeg undrer mig over den blinde tillid til tørkost… hvordan sikrer den slags foder jeres katte det optimale? Kan I gennemskue deklarationerne?
Sad sammen med en dyrlægestuderende i går, som fortalte, at dyrlægerne næsten ikke kan. Desuden undervises de af producenterne på skolen.

Er det objektivt?

Nix. Kattemad er en milliardindustri venner. Whiskas sælger også godt!

Konsevering og varmebehandling er “gift” for rovdyrmaver. Et dyr på råt foder lever 30 % længere… det er da tankevækkende.

Åben en leopard og åben en tamkat og kig på dem. De er ens inden i. Havde I en leo skulle den vel næppe have tørfoder. Jeg har i hvert tilfælde aldrig set det i zoo… eller på savannen:-)

Det er kun fordi det er nemt for os, mener jeg.

Med den viden, vil jeg prøve at føre mine over på råt. Men det blir op til dem. De er vanedyr af rang jo:-)

Knus

PS Lis: Hvis jeg lød lidt skarp i mit svar, så udspringer det af min store sorg over min elskede huskats tilstand. Det er ikke alle, der fødes som racekatte med fin selektion. Håber ikke, du opfattede det som et angreb, for jeg er enig. Det hjælper bare ikke huskatten herhjemme.

Jeg er ret enig med Lenschow :-).

At tørkost er blevet SÅ populær, er vist udelukkende fordi det er let for os mennesker, og ikke fordi det er optimal fodring for vores katte.

Desuden er jeg panisk angst for, om mine katte får væske nok, hvis de udelukkende lever af tørkost.

Hvorfor ikke tilstræbe at fodre kattene, med det de er ‘beregnet’ til ?? …En kat er et rovdyr, og tænder / fordøjelse er præcis som alle andre rovdyr …Dvs. en kat tænder er ikke beregnet til at tygge mad - De skal flå / rive mad / kød.

Mine dyrlæger vover den påstand, at det er tørkosten skyld, at vi ser så utrolig mange katte med tand / allergi problemer. Mange katte tåler ikke alt det tilsætningsstof der er i tørfoder. Min dyrlæge skitserede osse for mig, at når en kat spiser tørfoder, så lægger der sig en krans af klisteret masse oppe ved tandhalsen - Præcis som når vi mennesker spiser kiks. Vi har bare den fordel, at vi kan fjerne det med tandbørsten - Katte går mere eller mindre altid rundt med foderrester ved tand / tandkød.

Jeg har ikke selv viden nok til udelukkende at fodre med BARF …I alle de år jeg har haft katte, har jeg altid fodret, det jeg kalder varieret. Dvs. vi har altid tørfoder stående fremme, men kun som sekundær rolle. Mine katte bliver hver dag fodret med råt kød eller fisk …Og gerne i så store lunser, at de skal arbejde lidt med det. Desuden får de dagligt vådmad …Helst af lødig karakter såsom FP og Hill’s - Men jeg går bestemt heller ikke ad vejen for at give dem supermarked vådmad ( Sheeba / Kit - kat …Og så er de VILDE med Irma’s dåsemad ). Jeg har det ikke skidt med, at give dem ulødig vådmad engang imellem. Jeg giver dem især supermarked vådmad på varme dage, da der er en kolosal vandmængde i, og væske kan de aldrig få nok af :slight_smile:

Selvfølgelig skal man ikke tro blindt på producenterne, man må godt tænke selv. Og i mine øjne er varieret fodring det bedste, både mht hvilke produkter (hos mig hovedsaglig Hills og Iams og nu også noget RC) men også mht blandet vådmad, tørmad, diverse fra køkkenet (råt kød, kalkun, kylling, daggamle, kogt fisk, lidt slik osv osv).

Mine tidligere katte har opnået en pæn alder på den måde, bortset fra 1 der fik en autoimum sygdom.
Men ellers 2 på 16 år, 1 på 12 år, 1 på 18 år. Dem vi har nu er Somalierne 13 år og de andre 1 år.
Jeg tror ikke jeg med anden form for fodring ville have kunne opnå noget bedre resultat både mht til sundhedstilstand eller levealder.

Jeg har en veninde i Sweitz, når hun går op i noget er hun nærmest en pest, om nogen ved hvad de gør er det hende.
Hun startede en cat nutricien list, og kørte den et par år.
Så syntes jeg jo nok hun blev lidt stille, og gik hende på klingen. Hun var indædt råfodrer, mixede og regerede dagligt, og forventede vi andre gjorde det samme.
Det er hun så holdt op med, både at udelukkende råfodre og punke os andre.
Hendes oplevelse er kattene ikke trives perfekt på kun råt, og der er for mange med dårlig mave.
HUn fodrer slet ikke råt mere, men kød der er forbehandlet, for at slå evt. baktusser ihjel og alm, kvalitets tør og vådmad.
Jeg ved godt kattene før trivedes i det frie på hvad de fandt, hvad man glemmer er derude overlevede kun de stærkeste individer. Sådan er det ikke i vores bekyttede hjem

Sådan opfattede jeg det ikke, jeg er tykhudet:-))
Selvfølgelig har du ret, det ikke hjælper din huskat. Men jeg vil alligevel mene vi er nået langt hvis vi gør noget ved de problemer vi ser.
Jeg lukker altid munden op på en kat jeg er interesseret i at købe. Ingen grund til at få et problem jeg ikke har lyst til at have og give det videre til andre. Ja jeg kan avle mig ud af det, men det er da nemmere uden problemet.

Nemlig, jeg synes ikke det kan nytte at sammenligne med i gamle dage, hvor kattene levede af leverpostejsmadder, for man glemmer jo helt at deres, livskvalitet var dårlig med sygdomme samt at de normalt ikke blev så gamle som vores gør i dag.
Og ja, man SKAL altså sætte sig grundigt ind i tingene hvis man vil fodre på den måde, og så alligevel er det ikke altid optimalt hvad man gør.
Det samme med veganerne her i Danmark, de skal virkelig også passe på og vide hvad de gør.

der er ingen der her skelner mellem Racekat, kontra Huskat

[quote=“Lis Dahlstrøm”]

Sådan opfattede jeg det ikke, jeg er tykhudet:-))
Selvfølgelig har du ret, det ikke hjælper din huskat. Men jeg vil alligevel mene vi er nået langt hvis vi gør noget ved de problemer vi ser.Helt enig
Jeg lukker altid munden op på en kat jeg er interesseret i at købe. Ingen grund til at få et problem jeg ikke har lyst til at have og give det videre til andre. Ja jeg kan avle mig ud af det, men det er da nemmere uden problemet.[/quote]
Ja også her, og jeg kikke sågar forældrene i munden, det er jo et godt udgangspunkt. Og dette kunne man også begynde at gøre, når man henter en huskat for det er ikke forbudt, derimod beder jeg også selv mine købere, om at tjekke både voksne og killinger, inden de køber hos mig

Okay, nu får jeg så nok revet knurrehårene af, men jeg er nødt til at skrive dette…hmmm det har jeg egentligt gjort mange gange, men sjovt nok er der bare aldrig nogen der har kommenteret følgende.

Sidste år, da det store seminar i Horsens foregik, fik vi af Dr.Vet.Kerry Simpson, som er specialist i hjerte-kar-sygdomme hos kat, at vide at BARF bestemt IKKE var godt til katte idet der var set alt for mange tilfælde af fedt om hjertet og dermed følgende problemer, hos katte BARF fodret.

Men der ER jo altså også forskel på rå-fodring og BARF-fodring.
Jeg kan anbefale kraftigt at man deltager i Birmaringens foredrag af Willian Bredal dyrlæge og ernæringsspecialist fra Norge…til efteråret…Han kan fortælle rigtigt mange fornuftige ting omkring rå-fodring OG omkring tørfoder og hvad begge dele bør indeholde.

Huskatten Nemo som helle har, er ikke èn hun hentede. Simba 4 som han hed først, var indbragt hos mine dyrlæger som en bette misling på…tja…jeg vil gætte på han var omkring 10 uger. Mener at huske hanvejede 1100 gram eller deromkring. Han gennemgik det almene sundhedsttjek og hans sundhedstilstand var fin. Det var vigtigt han fik et hjem dengang, da han sad bettelille ovre i et 1 rummeters bur og vel og mærke èt med misser, der kunne lære ham at være kat. Noget han så er blevet netop fordi Helle og hendes dyr har været OBS på alt. Tænderne kan ingen lastes for…måske udover en mistanke om en skidt start på livet og så den gegetik han render rundt med, som de inplicerede ikke kan have nogen skyld i.

M.h.t. fodring…så vælger jeg BÅDE OG…d.v.s. der står tørkost rundt omkring og i mange skåle (et hygiejnespørgsmål OG et miljø/psykisk èt også…noget mange ikke tænker på.
OG så får mine kræ 3 gange dagligt andet som her hedder GUF.
Det være sig kyller (daggamle kyllinger), rå oksekød, rå fisk i mange afskygninger, rå kylling (ikke så tit), muslinger…og sikkert mere jeg ikke lige kan få frem på hjernebarken.
Det ER min fulde overbevisning dt varieret menukort er at foretrække…og jeg vælger også at tro, det er derfor vi SÅ sjældent har dumme maver OGSÅ mislingerne. De bliver præsenteret for deres første kylle når de er nogle små “mus” på 5-6 uger…og de bliver på et splitsekund til kæmpestore løver og løvinder…sådan sidder de og knurrer og vogter over DERES kylle.
Brita

Jeg må ha’ glemt at høre efter i timen. Eller måske det var det emne på mens jeg var i Esbjerg og aflevere katte. Skulle jo lige minimere udgifterne når jeg alligevel var på de kanter. Så bare rolig, jeg tager ikke dine knurhår:-))
Vigtig pointe med fedtet i råt kød og hjertet, især for de racer der har problemer med det.

Jeg ved ikke hvad der er bedst og om noget er godt, dertil ved jeg simpelthen for lidt. Men jeg kan ikke lade være med at stoppe op når vi samenligner vores kæle rovdyr med vildt levende. Jeg ville tro at barf ville være svært for kæle/indendørs katten at forbrænde korrekt. Jeg mener vores kælekatte skal ikke jage og kæmpe for føden. Jeg tror ikke mine indendørs katte bevæger sig bare halvt så meget som en vildkat gør i løbet af dagen.

-lazykitty -pote -pote -pote -pote

Khin-Mya jeg syntes ikke jeg kan finde det foredreg inde på birmaringens hjemmeside. Det lyder ellers spænende.