Så er der blommetid og i år er der voldsomt mange blommer
Jeg fandt lidt mørke blommer på et træ i skellet, godt nok på naboens grund, men de har ikke nærmet sig skellet siden jeg flyttede ind (ikke så jeg har set dem), så dem snuppede jeg … de orange og de gule vokser hos mig
Hvad kan man lave af blommer ??
Jeg mener at man kan lave enslags chutney … er der nogen der har afprøvet det og ligger inde med opskrift ?
Blommevin tror jeg ikke at jeg kaster mig ud i at brygge … :fløjte:
Bibliotekerne har nogle lækre bøger med opskrifter i…UMM blommemuffins, blommetærte
:græde: nu bliver jeg helt lækkersulten og selvom jeg sidder med bøgerne (er på arbejde) så er kagerne jo her ikke :græde:
Jeg fik 10 kg blommer i sidste uge og af dem lavede jeg 5 glas blommemarmelade, 2 flasker blommesaft, 4 glas blommechutney og 2 glas rumtopf, at dele med giveren.
Alle opskrifter hentede jeg fra Tørsleffs grønne Syltebog (tilsat en masse chili)
Vi har også haven fyldt af mirabeller, og er hammer træt af dem, de ligger bare alle vejne og der er fyldt af hvepse og sommerfugle (de må gerne være der :))
Vi gider ikke selv spise dem, de er ret kedelige. Ville hellere have nogen rigtige blommer, det havde vid er hvor vi boede før, og der lavede vi blommegrød og blomme marmelade og det er mums
Mine blå blommer er ikke helt modne endnu - selvom de er meget mørke i farven er de forfærdeligt sure. Tror der går et par uger endnu. Så vidt jeg ved er det nogle sveske-blommer
Vi har så mange mirabeller, at vi er ved at blive væk. Vi har mange af de mørke, magen til dem du viser Skattekat.
Jeg stenede nogen ud og lavede marmelade. Spørg Helle og Tara om det smager godt.
Jeg har også kogt jeg ved ikke hvor meget saft.
Der er så mange at jeg ikke kan bruge min dårlige ryg som undskyldning for ikke at plukke. Jeg sidder på en stol og plukker i store klaser.
Knus Elin
Rumtopf:
Jeg lagde udstenede blommer i ren rom med lidt citronsaft og revet citronskal og sukker. Den skal stå nogle uger endnu, så jeg ved ikke, hvordan det smager. Den skal bruges til trifli
Blommechutney:
I stedet for kanel har jeg brugt ingefær og chili. Desuden eddike og farin.