Dagens menu i juni 🍜

  1. Juni var vi til fødselsdag, hvor vi fik en lækker middag, oksesteg med kartoffelmos, flytes og salat.
  2. juni var jeg så træt, der blev bestilt en 200g steak med whisky sause, pommes og salat
    I går striwet flæst med persillesovs og kartofler. I dag rester fra i går.

Eftermiddagskaffen var de første jordbær fra haven med is


9 Synes om

Lørdag fik jeg en rest laksetærte med salat - og så kogte jeg skaldyrsfond til den store guldmedalje
Søndag lavede jeg fiske- og skaldyrssuppe med tigerrejer, torskefilet, almindelige rejer, nudler, fennikel og forårsløg


Mandag var jeg sent hjemme, sĂĄ det blev en rest pizza
Tirsdag fik jeg dĂĄdyrburger med kartofler og vildtsovs
Onsdag skal jeg have Jamaican beef patties
Torsdag skal jeg have kyllinge-bacon salat
Fredag skal jeg have fiskefrikadeller med brasekartofler og remoulade

5 Synes om

Lørdag den 1
Biksemad af smĂĄ rester

Søndag 2 sent hjemme

1 Kæmpe hot dogs. Lavet af flutes og kæmpe pølse hjemme lavet agurk salat

Mandag 3 rester fra en der holdt grill aften Lørdag

Lidt pølser. Koteletter og ben, fløde kartofler

Jeg kom lidt grøntsager i fløde kartofler

Og alt kød, blev skåret småt ud, så man kunne få lidt af hvert

Tirsdag

Opskrift fra Thise. FuldmĂĄnd vafler med rejer samt en lille stykke skinke stang lavet af en rest hamburgerryg fra fryseren og peber ogsĂĄ fra fryser
Svampe rest fra grill

Onsdag rest af begge ting fra tirsdag
Og så blev jeg lige spurgt om jeg ville have en næsten fyldt banan kasse blandt frugt, som ellers bare blev smidt ud, en rest fra mandag til noget møde

Nektariner var nogle ikke engang modne
fersken var slet ikke
Pære 2 slags var kun få spiseklar
Nogle fĂĄ appelsiner
Æbler 3 slags var som ny købt

10 bananer grønne
10 lidt gule

8 butiks salg
3 med en par brune prikker pĂĄ

Lavede en stor skĂĄl frugt salat

Satte alt frugte ud i garage i nat så det stod køligt

Og nu hentede det ind i bryggers igen

Der skal laves nyt frugt salat til aften, mĂĄske det bliver med rĂĄcreme til

3 Synes om

Torsdag

Koteletter der var marineret i ovn

Brasede kartofler og salat

Frugt salat bare med rĂĄcreme til

Fredag
Ris og forĂĄrs ruller
Igen frugs salat

Lørdag
Stegt lever
Bløde løg
Rødbeder
Kartofler og sovs
Hasselbagt selleri

Til efter middags kaffe
Rester af frugt salat fra fredag

3 Synes om

Mandag og tirsdag fik vi stribet flæsk med persillesovs
Onsdag og torsdag kotteketter i fad, heri akt godt af grønt fra køleskabet. Med rus og flytes til
Fredag guldkylling
I går var helbredet ikke ned os og absolut ingen appetit, så ud over morgenmaden fik vi en bolle om eftermiddagen og lidt jordbær med fløde om aftenen.
I dag skal der laves en stor portion mørbrad i fad, så vi har til at tage med på de næste to udstillinger

3 Synes om

Søndag kom min bror og hans kone til frokost. Og vi fik en god hakkebøf med med løg og spejlæg på rugbrød.

Til eftermiddagskaffen fik vi hjemme bagte boller med smør og Tiger roulade med flødeskum.

Til aftensmad var vi kun os selv og der var en bøf tilovers fra frokosten,som manden fik, og en del løg. Og Jeg havde en bøf i fryseren som jeg tog op og stegte sammen med et par æg.
Så to gange hakkebøf med bløde løg og spejlæg på samme dag.

Mandag lavede jeg gullash til ham, og en wannabe vegetar gullasch til mig selv.

Tirsdag fik vi pølser med brød/hotdogs.

Onsdag spiste vi resten af gullaschen fra mandag.

Torsdag kan jeg ikke huske hvad vi fik .

Fredag fik vi karbonader med brasede kartofler.

Lørdag fik vi endnu engang hotdogs.

I dag søndag skal vi bare have en ostemad.
Og senere en fuglerede serveret som en mini forĂĄrs lagkage.

2 Synes om

Det er smagt til, og smager fantadtisk, 3 måltider er klar, de 2 gemmes til de næste show weekender



7 Synes om

Selvom jeg i højere grad mangler plads end mad i min fryser, fik den lige et yderligere tilskud i går.

Jeg havde købt en stor bakke gulerødder, da jeg skulle koge skaldyrsfond, og de var allerede begyndt at se lidt underlige ud. Tilsat den rest fennikel og forårsløg, jeg havde fra samme kogning og resten af en bøtte creme fraiche samt ½ chili fra mine Jamaican beef patties blev det til en stor portion suppe - og tre bøtter til fryseren :smiley:

7 Synes om

Søndag
Ved ikke hvad retten hedder

Men vi kalder det flæsk i panden

Men steget flæsk i panden, med kartofler og mælk
Med speget flæsk på rugbrød til. Vi bruger nu spegepølse
Rødbeder og purløg til

Det er en gammel ret, og tro den var en sparre ret

Mandag
Vi fik rester

Der var ikke sĂĄ meget

Men sĂĄ gik jeg det sidste frugt lavet i frugt salat
Og sĂĄ fik vi dessert en helt almindelig mandag :yum:

1 Synes om

En gof hjemmelavet burger, med dalat og agurker fra egen have

2 Synes om

Boller i karry

3 Synes om

Græske bøf med spidskålssalat og nye kartofler i ovn

3 Synes om

I aften skal vi have “kylling” i karry og løse ris.

En af vores yndlings retter :yum:

3 Synes om

Tirsdag sent sent hjemme
Kold blomkål med fisk , æg, ærtet og kold sovs ril. Samt flutes

Onsdag rester af det og det sidte kolde ris og kødsovs.
rester af kødsovs røg i fryseren til pizza

Torsdag
Stegt spidskĂĄl
Hasselbagt selleri
Brasede kartofler
Og nakke koteletter i ovn

Fredag gæster
Frittere
Hjemme lavet kartofle salat
Flødekartofler

Mørbrad på grill

Pølser og brød med alt til
Hjemmelavet agurkesalat

Dessert
Stor marengs med is og frugt
2 skuf kager
Chokolade

Lørdag rester af,kartofle salat og kød til frokost

Aften til fest

Søndag

rester fra festen Lørdag

2 Synes om

Fredag fik jeg min yndlingsret - gratis mad :wink: Dels var der udvidet fredagsbar på arbejde, hvor der var en foodtruck med nogle ret gode burgere og lækre canapéer (bl.a. med laks) og dels var jeg til fødselsdag hos Supermarco (for ikke-københavnere er det et italiensk specialsupermarked), hvor der var smagsprøver på mange lækre ting.

Lørdag fik jeg hakkebøffer med flødelegeret kålblanding stegt på panden.
Søndag skal jeg have skaldyrssuppe
Mandag står menuen på oksekebabsalat med brug af flere af de grøntsager, jeg har i skuffen
Tirsdag skal jeg have kyllingefrikadeller med ratatouille
Onsdag skal jeg have egg fried rice med oksekebab

Og så er planlægningen ikke kommet længere :wink:

5 Synes om

“Ikke længere” - frem til onsdag er sgu’ da langt, jeg har endnu ikke besluttet hvad søndagens menu ender på… :sunglasses:

3 Synes om

Jeg tager som regel mad ud af fryseren til 3 dage af gangen. Det giver mig på den side mulighed for at variere i forhold til f.eks. variation af kød (kylling, fisk, oksekød m.v.) og på den anden side en variation i forhold til færdigt produkt (suppe, skært kød, hakket kød m.v.) og samtidig betyder det, at jeg har mad i køleskabet, der kan tilberedes inden for x antal minutter/timer og det kan gøre forskellen visse dage.

3 Synes om

Og det er et p*sse godt princip - ville ønske jeg var lige så struktureret, for det er dæleme ofte jeg godt kunne bruge et “quick fix”… :see_no_evil:

4 Synes om

Det kræver tilvænning, ligesom så meget andet :slight_smile: Men jeg er glad for at være tilvænnet, for det gør mine hverdage SÅ meget nemmere end før.

4 Synes om

I dag fik vi hakkebøf med mange bløde løg, kartofler og en lækker sovs. Det sidste var der en god rest tilbage af, ved dog endnu ikke hvad den skal bruges til.

3 Synes om