Nogle af jer kender sikkert de runde brød med sorte frø på, som man kan købe i nogle indvandrer-butikker.
Jeg synes, at de smager supergodt! -likeit
Så jeg har købt en stor pose Nigella-frø, som de hedder (et andet navn er ‘Jomfru i det grønne’ - pudsigt nok er det tit det navn, der er sat på hylden, de står på i samme butikker).
Men smagen? Jeg har prøvet at drysse dem på ovn-retter, og i stegt eller kogt mad, men de bliver bare bitre og slet ikke som dem på brødene.
Er der et særligt trick til at lokke den gode smag frem?
Bage/koge/stege-temperatur?
Fedtstof-opløste smagsstoffer, så der skal f eks olie til?
Hvad “gör susen”, som de siger i Sverige?
For hvis jeg kunne få smagen fra brødene frem, så ville Nigellafrø figurere i min daglige mad til stor glæde. Håber, at nogen herinde har fiffet, og vil ud med det
Jeg har aldrig anvendt dem i noget som fx. sauce, har kun anvendt det som “sprinkles”.
Det smager vildt godt på feta ost m. tomat m. oliveolie på, eller på brød som du selv nævner. Jeg har før anvendt dem som drys på pølsebrød, samosas og andre brød med fyld i. Har en enkelt gang brugt dem på ovnbagte kartofler med chili også.
Men jeg synes ikke det smager godt i en ret hvor det skal koges…