Diabetes katte efterlyses

Har du en diabeteskat, som må være med i et projekt? Nok lettest for katte, der bor på Sjælland, men kig på det, hvis du har en. Spørgsmål rettes direkte til Freja - se adresse i flyeren :slight_smile:
klientbrochure 1.pdf (642.7 KB)
VH
Susanne

2 Synes om

Helt bortset fra afstanden har Chili haft sukkersyge for længe. Men fedt, at nogen forsker i det, nu hvor katte efterhånden næsten får livsstilssygdomme i samme takt som deres mennesker. Jeg håber, de finder katte nok.

Jeg har af nysgerrighed spurgt hende om man slet ikke bruger liraglutid og semaglutid til dyr - jeg er spændt på om hun svarer. For hvis vi taler mennesker, så ved vi at vægttab virker fint på diabetes 2, fuldstændigt som hun anfører på kat. Men jeg undrer mig over at det altid er insulin, man bruger til kat - “vi andre” får ofte ikke insulin, men de mere moderne midler. Så jeg er nysgerrig efter at vide om man skille det ad i type 1 og 2 hos kat, eller man bruger noget “krydsbehandling” (i min verden er insulin primært til type 1 og vægttab primært til type 2) eller hvad der foregår. Og jeg har spurgt fordi hvis det var min kat, så ville jeg langt hellere behandle med liraglutid eller semaglutid end insulin, fordi for meget insulin bliver man ret dårlig af - det gør man ikke på samme måde af de andre (udover noget tilvænningstid).
Nå, sidespring - vi får se om hun svarer.
VH
Susanne

1 Synes om

Enig - det ville give god mening, fordi type 2 jo har en egenproduktion, som de bare ikke har ret megen effekt af.

Problemet kan blive doseringen tror jeg. Så skal der laves en pen med en meget lavere dosering, kun til vet brug og det er jeg ikke sikker på om der er penge nok i.

1 Synes om