Dominans af ny killing?

I får lige en hel stil her :sorry:

Håber i kan hjælpe :kryds:

Min mand og jeg bor i lejlighed med vores 3 år gamle kastrerede han-kat. Han har aldrig været og bliver aldrig den store nusse-kat. Han kommer til dig, når han vil snakke, og hvis du presser ham for hårdt, så kvitterer han med et bid, så det lader vi være med :surrender1:

Vi havde indtrykket af, at han kedede sig og var understimuleret, på trods af vores ihærdige forsøg på at aktivere ham med legetøj og div.

Så for 2 uger siden hentede vi en 13 uger gammel hun-kat.

Vi lavede introduktionen først med lukket dør imellem dem, senere med døren på klem osv. Og det gik rigtig rigtig fint.
Inden for en uge gik de rundt sammen i hele lejligheden. Ingen knurren, vrælen eller hvæsen :thumbup:

Og så kommer problemerne:

  1. Den lille nye har et par gange tisset i sengen…:argh: Jeg har sørget for 3 kattebakker, som står forskellige steder, og som skiftes meget ofte, så de er rene. Jeg har sprayet med feliway. Hun skal steriliseres om 10 dage, vi håber det kan afhjælpe problemet, desuden skifter hun også tænder nu her. Indtil videre har vi lukket ind til soveværelset, da hun ikke tisser andre steder :juhu:

  2. De går begge rundt med højt løftet hale og er for det meste ligeglade med hinanden. De kan dutte næse. Når de får mad, så aer de sig lidt op ad hinanden. Han er begyndt at vaske hende… MEN! så bider han hende. slik slik slik bid!. Det er typisk i nakken og det er uden lyd fra ham (hun overgiver sig totalt eller prøver at komme væk og så piber hun). Han bider ned og holder fast. Det er ikke ligesom når katte slås, og det er i et ret roligt tempo. Jeg synes dog det ser lidt voldsomt ud.:blegne:
    Er det dominans? Bliver han bare overkåd? Er det territorielt? Min mand tror der er noget galt i hovedet på ham, at han har en brist… Jeg tror bare han er dårligt socialiseret fra killing af, og så har han lav tolerance… :?
    Nå de leger (jagter hinanden på skift! Hun er ikke bange for ham) kan han ligeledes godt få lidt for hårdt fat i hende. Skal jeg være bekymret, eller ved han bare ikke, at han er en stor fed hankat, som hun ikke har en chance imod?¨
    Har også lagt mærke til, at hvis jeg aer ham, og han ikke syntes om det, så går han hen og giver hende et dask…

  3. Siden vi har fået hende vil han ikke nusse eller lege så meget mere (igen, han var ikke den store nusse- eller lege-kat før, men nu er det næsten reduceret til ingenting) og det bekymrer mig lidt. Jeg ser dog langsomme MEGET små fremskridt.

ALT I ALT
Hvor bekymret skal jeg være? Hvor længe skal der gå, før at vi kan konkludere, om de passer sammen eller ej? Vil jo helst bare have at mine to misser har det godt :ked:

Mvh. Nadia

Jeg tror slet ikke du skal være bekymret, synes alt går efter forventning hos jer og jeres misser.

Du skal bare væbne dig med tålmodighed, der er en masse nyt for jeres gamle kat at forholde sig til, så han har ikke tid til hans mennesker i en periode. Han har lige nu travlt med at fortælle den lille ny, at han er konge i hjemmet, og det må han gerne efter min mening :slight_smile: Og I skal ikke gribe ind når han svinger en blød pote, og det at han nusser lidt for at afslutte med et lille bid, det er vist ikke usædvanlig. Jeg har en gammel kat på næsten 11 år, det har hun gjort hele hendes liv, og de andre ved at det er på eget ansvar hvis de forlanger at blive nusset af hende - Tilsyneladende er hendes afskeds bid ikke alvorlig, for de andre kommer dagligt til hende…

Jeg synes godt du allerede nu kan konkludere at de passer fint sammen, og det bliver endnu bedre når din lille nye missepige bliver neutraliseret, inden hun begynder at sprede homon-duft, for det kan nok vække noget i hankatten, sædvanligvis har en fertil kat altid øverste rang, så han kan nok blive lidt nervøs over hans status.

Stort velkommen til dig og dine misser Nadia, og husk vi ELSKER at se billeder af misser :slight_smile:

Tak for svar
Det lyder meget betryggende! :slight_smile:

[QUOTE=MsGadgaard;12610563)] Siden vi har fået hende vil han ikke nusse eller lege så meget mere (igen, han var ikke den store nusse- eller lege-kat før, men nu er det næsten reduceret til ingenting) og det bekymrer mig lidt. Jeg ser dog langsomme MEGET små fremskridt.
[/QUOTE]
Det er klart - han har jo travlt med sin nye date, så kan han jo altid vende tilbage til jer senere :slight_smile: Det er altsammen lige efter bogen - der er ikke noget der tyder på, at han fejler noget mellem ørerne. Giv manden en øl og lov til at sidde med fjernbetjeningen selv lidt, så er der lige om lidt faldet helt ro over alting og pludselig er det somom hun altid har været der :wink:
VH
Susanne