En MÅSKE for lille killing.. og hvad filan gør man?!

Først forhistorien.

Jeg arbejder som togfører. Det er dem der klipper billetter og pifter i fløjten når toget skal køre, selvom 10 ud af 9 journalister tror det er os der sidder ude bag styrepinden… (de hedder LOKOførere)

I dag var jeg i Frederikshavn. Og med i toget fra Århus var en ung pige (hm jeg er blevet så gammel at alle der er yngre end mig er “unge” sevom … jeg er da osse … ung…)
Med en killing. en USANDSYNLIG BEDÅRENDE lille rødtabby hankat. Nøjagtig som en kat skal se ud i min optik hvis jeg skulle ha’ en “almindelig” kat (altså ikke en siataler bare for ikke at støde nogen)

Den var så kær så kær, og kattegal som jeg jo er, spurgte jeg hvor gammel sådan en lille størrelse var.

9 uger, siger pigen glad. Jeg siger så “du ved godt at de skal være 12 uger ifølge loven, ikke?”

“skal de?” siger hun. “Jamen det kan godt være det var 12 uger den var. De sagde den var gammel nok - og jeg tro’de det var 8 uger?”

Nu er jeg jo i embeds medfør som billetklipper og ikke ansat af dyreværnspolitiet, så jeg spurgte sådan lidt ind til den, et par gange mellem Århus og Frederikshavn. Spurgte om hun havde andre katte… “ikke mere, de havde mistet en for nylig” (jeg spurgte så ikke hvordan… det KOMMER jo ikke helt mig ved")

Men nu har jeg grimme billeder af den lille skønne kat der om alt for snart bli’r lukket ud og kørt over.

Det er forhåbentlig HELT forkert. Jeg spurgte hende ikke om hun havde katte ude eller inde, men fik flettet ind i samtalen hvor dejlige hankastrater er og hvor god en ide det er at få dem kastreret :wink:

Forresten tro’de hun ikke på at små katte slet ikke måtte medtages men skulle afleveres til togpersonalet… :wink: (det blev så sagt med så tydeligt et glimt i øjet at hun ikke var spor i tvivl om at DEN del altså var pjat)

MEN det halter altså stadig med at få 12-ugers reglen ud til “Hr og fru Jensen”

Og det er egentlig lidt (MEGET) en skam!

Nå ja, på samme tur, på vejen hjem, fik jeg plantet solide frø hos en kollega med fritløbere om at det måske ikke var så smart (hun sagde endda hun boede lige op af en stor vej :dokdok: Men jeg tror det var det at jeg dagde hvordan jeg nød på grundejerforeningens generalforsamlinger at kunne læne mig tilbage i forvisning om at de klager der kom om katte… de kom ikke mig ved! Og det med at “naboerne ikke havde valgt at ha’ kat” tror jeg faktisk gav hende noget at tænke over!

Så … Jeg har rigtig været kattegal på mit arbejde i dag :wink:

Der er rigtig mange der ikke ved noget om 12 ugers regle for katte, og hvor skulle Hr og Fru danmark også egentlig vide det fra? Jeg mindes ikke at det har været oppe i mediaerne på noget tidspunkt.

Næh, katteværnsorganisationerne har gjort sørgeligt lidt i den anledning. Burde ellers være deres naturlige opgave.
VH
Susanne

Jeg anede det heller ikke, før jeg blev frivillig på et internat, hvor de jo heldigvis ved det… :frowning: Det er faktisk rigtig meget en skam!

Min kæreste mor har lige fået to killinger… 7 uger var de - det var vigtigt for hende, at få dem så tidligt som muligt, så de kunne blive tamme… AARGGGHHHH.

Hvad er mon vejen frem, for at lære “hr og fru danmark” det?

[QUOTE=Susanne W;653914]Næh, katteværnsorganisationerne har gjort sørgeligt lidt i den anledning. Burde ellers være deres naturlige opgave.
VH
Susanne[/QUOTE]

Jamen VI kan da gøre noget…

vi kan da bare ringe ind til go aften dansmrk og bede dem tage et par af os i studiet og forklare

Åh, hvor er det sørgeligt (ikke at du er togfører og ikke lokofører…*GG:tihi:) Men hvor det trist for de små killinger der slet ikke får mulighed for at lære det de nu skal hos mor og måske ikke blir ordentligt socialiseret… Det gør så ondt inde i når jeg læser om de historier…:brist:

Og ja, hvordan fiiilan kommer man frem med det til alle…:?

det handler da mere eller mindre bare om at have den oprigtige nysgerighed overfor sine katte.
Jeg siger ikke at en katteejer skal vide de hele, men det var da sådanne ting jeg tjekkede op på, da Mijv skulle være drægtig, så jeg vidste tingene på forhånd med de “kommende killinger”.
Ellers troede jeg også at det kun var de 8 uger de skulle være, før jeg faktisk satte mig ind i tingene i marts måned.

Jamen, de små killinger er da også så nuttede. Man kan da godt forstå, at folk gerne vil have sådan en - hvis de kun kender en lille smule til katte og absolut intet til killingers udvikling.
Vi sender heller ikke 10-12 årige børn ud at tjene mere, sådan som mange fattige børn blev det for mindre end 100 år siden. De lærte heller ikke så meget og græd sig i søvn - ligesom killingerne…

Nu skal det så siges at jeg jo ikke ved hvor gammel killingen var. Det var ikke sådan lillebitte altså, så den kunne godt være mere end de 9 uger hun først sagde. Men den havde stadig en anelse af blåt i øjnene, det er vist et tegn på at den er for lille, er det ikke?

Uanset så lå den nok så fredeligt i hendes skød og blev aet og halvsov alle næsten tre timer fra Århus til Frederikshavn :slight_smile: Hun var i al fald glad for den det var helt tydeligt.

[QUOTE=TrekkieGrrrl;653835]Først forhistorien.

Jeg arbejder som togfører. Det er dem der klipper billetter og pifter i fløjten når toget skal køre, selvom 10 ud af 9 journalister tror det er os der sidder ude bag styrepinden… (de hedder LOKOførere)

[/QUOTE]

Jeg arbejder som LOKOfører, så da jeg læste i aviserne at TOGfører årligt køre forbi ca 500 signaler der står på stop studsede jeg også lidt, men hva, så er det da ikke min skyld :høhø: så meget for den dybdegående jounalistik. Bort set fra det vil jeg gerne tilslutte mig dit ønske om at Hr og Fru Danmark ville være lidt mere ansvarsbevidste med deres kattekillinger og hvor gamle de SKAL være før de må flytte hjemmefra.

Jamen det er da klart, at togførerne kan overse nogle signaler, når de også skal klippe billetter… :slight_smile: