Er der nogen der ved mere end jeg om det her?

Jeg har i vores Landbrugsavis set en mindre artikel om en ny parasit som skaber sygdom hos kvæget. Koen menes at være mellemvært og katte formodes at være hovedvært.
Som I jo nok kan tænke blev jeg en kænde bleg om nebbet med 17 katte og over 100køer i mine nærhed. Dog kommer køerne ikke i stuerne og i kattehusene men uha sikke konsekvenser det kan få hvis parasitanrebet får spredt sig til min gadedør.

Er der nogen der ved mere?

Vil prøve at indsætte artiklen som billede senere. Ja det slap jeg ikke så godt fra. Men er der nogen der kan udtænke en strategi så det billede jeg har bliver læseligt eller som ønsker en kopi pr mail så sig endelig til.

Nåja kunne da godt skrive at parasitten hedder Bovin Besnoitiosis.

Ja, den havde jeg faktisk om på uni (har fag fra jordbrugsvidenskabeligt institut) her forleden så vidt jeg husker.
Nu er jeg for smadret efter tre dage som udstillingshjælper, men skal lige se om jeg har skrevet noget ned om det, en af dagene…

Super. Venter spændt.

Nå det var der ikke. Det var en skam.

Er ret nysgerig og vil også gerne have mere viden om dette. En kopi på mail vil bare være helt super :slight_smile:

Knus Gitte

Hvorfor på mail og ikke her? det er da ingen statshemmelighed!

Her er link til fødevarestyrelsen hvor artiklens forfatter har sin viden fra. [http://www.foedevar estyrelsen. dk/Dyresundhed/ Dyresygdomme_ og_zoonoser/ Andre_dyresygdom me/Bovin_ Besnoitiosis. htm](http://www.foedevar estyrelsen. dk/Dyresundhed/ Dyresygdomme_ og_zoonoser/ Andre_dyresygdom me/Bovin_ Besnoitiosis. htm)

Han har næsten skrevet den ordret af.

Link der Men fødevarestyrelsens notits linker en artikel af videnskabelig kvalitet:

http://www.efsa. europa.eu/ en/scdocs/ doc/1499. pdf