Er snart desperat

Jeg har en dejlig gammel hankat på snart 16 år:hjerte:… for 1½ mdr. siden begyndte han at ryste på hovedet, rulle med ryggen og spæne afsted, som om nogen var efter ham…han slikkede sig også panisk…Det var tydeligt at der var noget som generede ham.Jeg var til dyrlæge med ham, og han fik en antibiotikakur, fordi han også havde været oppe og slås med en anden kat og fået lidt skrammer, hvoraf den ene var betændt…Jeg købte samtidig noget nyt foder, da jeg havde mistanke om foderallergi (har læst om det her på siden). Tidligere fik han Hills j/d med kylling, den er fyldt med fiskeolie, som er rigtig godt for min ellers gigtplaget kat. Han fik også førhen en Whiskas foderpose om dagen, som han nu ikke får længere…(og det er han ked af!) Det nye foder hedder Hills z/d, low allergen. Efter en uges tid fik han tynd mave og har haft det i en mdr. nu!!! Han begyndte også at klø sig meget ved ørerne og halsen, så han blev helt hårløs på de områder…Jeg var til dyrlægen igen for en uges tid siden, men han mente stadig ikke at det var foderallergi…Jeg fik en ny antibiotikakur til ham, samt nogle kløestillende piller.Derudover fik jeg også Advokate pipetter som jeg skulle give ham en af, istedet for det loppemiddel jeg har brugt indtil nu. Advokate skulle tage både orm, skab, lopper og mider…men heller ikke det har hjulpet, dog klør han sig ikke med poterne længere, slikker sig kun “panisk”… så jeg har talt med dyrlægen igen, og nu skal der så tages en blodprøve for at finde ud af om han har allergi. Jeg har læst at det ikke er let at finde ud af om katte har foderallergi?Jeg har jo mistanke til kylling eller fiskeolie… (det er noget rigtig møg hvis det er fiskeolien, for den hjælper mod hans gigt)…Jeg vil så gerne hjælpe min gamle kat…for selvom om der er noget galt, er han stadig glad og legesyg…så det tyder jo på at han ikke fejler noget “alvorligt”…NOGEN der har et bud på hvad min kat fejler ? måske nogen har haft en kat med samme symtomer? Har også overvejet at begynde at lave noget skånekost til ham…men hvordan sikre jeg mig at han får det han skal have af vitaminer/proteiner?

Jeg har Diamond som har nervebane betændelse på ryggen. - Hun havde i starten voldsomme flip, hvor hun fløj op fra en soveplads, bed sig i bagpoterne, havde kæmpe øjne, halsede og huden på ryggen kørte rundt, lige som på en legesyg kat.
Hun kradsede sig dog ikke.

Hun har det stadig, men hendes flip er der heldigvis langt i mellem. Ind i mellem kan hun godt stirre ondt på en bagpote, bide i den for at rejse sig og ryste den. Og ind i mellem gå og slå med halen hvor huden på ryggen kører lidt rundt. Men heldigvis er det så mildt nu, så det er acceptabelt. :slight_smile:

Diamond fik “diagnosen” ud fra beskrivelser på opførsel osv., så om det er den rette ved jeg ikke 100% - Ved heller ikke om det er det din hankat kan have, men ville alligevel lige skrive om Diamond.

Har du tjekket om han har bittesmå sår rundt omkring?
Jeg havde en kat, der blev allergisk og han havde små sår på huden som jeg først havde overset, fordi han var langhåret. Men når jeg mærkede efter helt inde på huden kunne jeg godt mærke dem. Han var allergisk overfor loppemiddel…
Hvorfor tror dyrlægen ikke at det er allergi?

For mig lyder det som en form for loppe allergi. Det er i hvert tilfælde værd at prøve at behandle ham efter det. Vid at Frontline ikke er værd at bruge mere, lopperne er resistente for det, og selv min dyrlæge siger det er noget skidt.

Først giv ham en Capstar pille, der slår alle voksne lopper ihjel på ham. Brug så en Advantage pipette der passer til hans størrelse - efter 20 dage, giv ham en mere - og 20 dage igen giv ham en mere. 20 dage er væsentligt, da der som oftest står 21 dage på pakningen, men virkeligheden er at loppens cyclus gør at den kan nå at klække inden du får givet næste omgang - derfor det kortere interval.

Vi brugte denne metode da vi havde noget i huset, som gjorde at to katte kløede sig og tabte pels. Vi så aldrig en loppe lort eller en levende lopper ej heller æg. Det drev os til vanvid, da vi også som du troede det var noget med foderet at gøre. Efter ovenstående stoppede det totalt, og det har ikke været der siden, og det er nu godt 3 år siden.

Endelig, da han er en gammel kat, så kan hans nyrer og lever være gamle, og det gør de ikke udskiller affaldstoffer så godt, og dermed kradser sig. Få en evt blodprøve på ham for måske skal hans foder ændres til nyre/lever venligt :slight_smile:

Hej Kirmilla, tak for dit svar…vil lige forslå det til dyrlægen idag…men han har ikke de der flip længere…“kun” alle de andre symtomer…så det er nok ikke nervebetændelse…men tak for dit indlæg:)

Hej Theomilou Tak for dit svar, jeg vil nævne dit forslag til dyrlægen idag…for han har små sår hist og her…men dyrlægen har bare ikke kunne finde hverken lopper, æg eller efterlandenskaber …så indtil nu har det ikke været aktuelt…Men tak for dit indlæg:)

Hej Mette tak for dit svar…der er en mere foruden dig som nævner loppe allergi…så jeg tager en snak med dyrlægen idag…for måske er det det, selvom vi ikke har fundet noget på ham…men det gjorde I så heller ikke dengang… Jeg er overbevist om at det er noget udefra kommende, så vi skal bare ha’ fundet problemet…MEN tak for dit indlæg:)

Hvordan er det gået hos dyrlægen?

Hvis det er allergi, ville jeg snarere gætte på kylling og kalkun - som zd også er lavet af. (Jo, 5% af kylling-allergikerne reagerer på zd, ifølge Hill’s - jeg har selv haft en af dem…). Det med fiskeolien er ikke nær så hyppigt. Din beskrivelse af hans anfald lyder bekendt.
Jeg ville prøve at få fat i en foder uden fjerkræ og se, om det gør forskellen - evt vådfoder, det er nemmere at finde. Men læs deklarationen grundigt, for fjerkræ-mel er en meget, meget hyppig del af kattefoder.

Hej Ann R jeg tror du har ret…jeg prøvede ifølge aftale med dyrlægen at give min kat det gamle j/d kylling foder, da jeg ikke havde mere z/d og ganske rigtigt så begyndte han at rulle med ryggen, klø sig ved ørerne og slå med halen igen…så jeg stoppede straks med det og købte noget alm. foder (Whiskas) i brugsen med oksekød…ikke det store udvalg…men så vidt jeg kan se er der ikke kylling i det, heller ikke som mel…og hans rullen med ryggen, ørekløe og slag med halen er stoppet igen…så jeg er ikke længere i tvivl om at det var hans foder!. MEN han har stadig tynd mave den stakkels kat, og han slikker sig også stadig mere end normal (på poter og bryst) Dyrlægen siger at det er gode tegn at han ikke har tabt sig og at han ikke er dehyadreret…han drikker og spiser også godt! Han har fået en afføringsprøve som ikke viste tegne på nogle parasitter eller andet så det må være noget udefra kommende, det er jeg slet ikke i tvivl om…HVADFOR noget foder skal jeg købe til ham, så jeg er sikker på at det er uden fjerkræ? du skriver at du selv har haft en kylling-allergiker…hvad gav du den? På forhånd tak for dit indlæg :slight_smile:

Jeg gav hende James Wellbeloved med lam. Det faldt hun helt til ro på :slight_smile: Det eksisterer ikke mere, desværre, men de har en variant med and, der også fungerede (and er lige så forskellig fra kylling som lam fra oksekød, f.eks.).

Vådfoder var f.eks. Animonda Carny i oksekødsvarianterne.

Nu har jeg ikke kigget på Whiskas længe. Men som jeg husker det er det et af den slags foder, hvor langt det meste protein bare er benævnt “kød og kødbiprodukter”. Det vil sige at det kan være hvad som helst. Fugl, fisk, okse, svin… Som regel det der er billigst på markedet lige pt, og det betyder derfor også at indholdet kan være forskelligt fra den ene pose eller dåse til den næste. Så grunden til at han stadig slikker sig kunne være at der stadig er kylling et sted i blandingen - nok bare mindre end han fik før. En anden grund kan selvfølgelig være at han er allergisk overfor flere ting. Men lad os ikke håbe det, for det gøre det sværere.

Meget enig med Ann R.

Du kan prøve det her: Trockenfutter Katze: Katzen Trockenfutter günstig kaufen | zooplus
Producenten siger, det er med udelukkende lam som proteinkilde.
Vær opmærksom på den korte holdbarhed; køb ikke for meget hjem ad gangen.

Hej Ann tak for dine tip, jeg vil forsøge med et af de forslag du og en anden nedenfor nævner…Jeg ved godt at Whiskas ikke er det bedste for katten…men når man er løbet tør for foder OG ideer…Talte med dyrlægen igår og han sagde også, at der kunne gå op til 1 mdr. før “allergenet” var helt ude af systemet…så jeg må væbne mig med lidt tålmodighed…stakkels kat! Jeg har faktisk været i dialog med den danske afd. af zooplus, som desværre ikke har noget fjerkræsfrit…så jeg søger mod udlandet…MEN tusinde tak for dine kommentar, dejligt at der er nogle “derude” som har gjort sig sine erfaringer og deler ud af dem…så føler man i det mindste, at man “gør noget” og ikke bare står på sidelinien… :slight_smile:

Hej Pivnu også tak for dine input, jeg tror jeg vil forsøge med en pose med lam, så kan jeg vurdere hvor hurtigt han spiser den og om han kan tåle den…men mon ikke… TAK :slight_smile:

Jah… mine erfaringer er at så lang tid tager det ikke. En uge eller to, måske - men oftest kun et par dage. Jeg har - ud over Ditte, kylling allergikeren, også haft en hankat, der var multiallergisk, så jeg er desværre i skarp træning :wink:
Vil du tale med en dyrlæge der er ekspert i allergi og hudsygdomme kan jeg anbefale Lene Boysen http://www.dyrlaegeboysen.dk
De almindelige dyrlæger ved en masse, men de er ikke specialister - lidt ligesom vores praktiserende familielæge ikke er ekspert eller speciallæge.

Hov! Jeg er lige kommet i tanker om et foder mere. Hill’s Prescription Diet d/d - det findes i en version med vildt og ærter, og det kunne Ditte også tåle
De har det her:
http://www.dyrlaegenonline.dk/shop/brand/hills/prescription-diet/prescription-diet-feline-dd-vg-peas-1%2C5-kg-(kat)/c-24/c-137/p-253
Meen du kan sikkert finde det billigere i udlandet - jeg har bare ikke lige umiddelbart et link
Jeg mener også at Almo Nature og Happy Cat har tørfoder uden kylling.

Hej Ann Den sidste du nævner der, vil jeg prøve…jeg havde ellers bestilt en som hed noget med “Wild life -fisk” men af en eller anden grund gik min betaling ikke igennem igår og det er fint…fordi jeg er faktisk lidt nervøs for, om han heller ikke kan tåle fisk! gav ham en godbid (stick) igår med fisk og jeg synes han reagere på det…så det vil passe mig fint at få fingrerne i en “vildt” pakke, for det har han ikke fået tidligere…jeg kan ikke rigtig læse varedeklarationen på d/d men har bedt onlinedyrlaegen ringe mig op…jeg skal nemlig være sikker på at der ikke er nogen form for kylling i…Jeg har læst RIGTIG mange deklarationer på foder som ellers burde være uden kylling, men så pludselig dukker, fjerkræmel eller kyllingfedt op som en af indgredienserne, (som du også selv skrev at man skulle holde øje med og så dur det jo så ikke…men min dyrlæge nævnte faktisk også d/d som næste punkt i “forsøget” så jeg forsøger mig med det… Det værste lige nu er han diarre…pyha det fortsætter bare…det er sku så synd for ham (og MIG!) for engang imellem SOM IDAG:S rammer han ikke helt kassen!!! Men nu kører jeg på apoteket idag og får noget HUSK…så han forhåbentligt får lidt normal mave igen!

Tørfoderet indeholder hydrolyseret kylling langt nede på ingredienslisten, kan jeg se. Det gjorde det ikke før :frowning: Det kommer så an på, hvor følsom din kat er, om han kan tåle det. Hydrolyseret betyder at molekylerne er smadret, så en allergiker ikke burde reagere på dem. Men nogen af dem gør så alligevel. Ligesom fedt fra kylling/fisk/hvad-problemet-nu-er ikke burde give problemer, fordi allergien normalt udløses af proteiner. Men nogen gange giver det problemer alligevel… det må man desværre prøve sig frem med.
Godbidder - hvis det ikke er dem der er lavet af rent tørret kød, er de som regel også ret ubestemmelige i deres sammensætning. Så en godbid med “fisk” kan sagtens indeholde 90% alt muligt andet :frowning:

Diarreén kan jo så også skyldes at han har fået skiftet foder. Nogle kattemaver reagerer voldsomt på hurtige foderskift. Det er ikke altid så nemt.

Ja, det tænkte jeg også. Hvis du har været nødt til at skifte flere gange uden mulighed for at lave en langsom overgang fra det ene til det andet. Og det HAR du selvfølgelig været nødt til. Men det kan altså så have andre bivirkninger :S Dog skulle det gerne være noget, der går over i løbet af kort tid, når maven får en chance for at omstille sig.

Så vidt jeg husker, kommer det også an på, fra hvilket land man læser deklarationen. Det skal jo ikke være nemt :wink:
Men d/d ER værd at prøve. De små detaljer opdager man ikke, før man prøver nogle ting. Altså f.eks. om katten kan tåle hydroliseret kylling. De fleste kyllingeallergikere kan nu engang godt!

Jeg er helt klart mest tilbøjelig til, at jeg bare slet ikke giver min kyllingeallergiker noget med fjer, for så er jeg på den sikre side… fordi jeg har haft problemer med at få hende helt ren for allergi. Men der burde være rigelig forskel på kylling vs. kalkun vs. and osv.
Min fungerede heller ikke helt på d/d, men Ann R har forslået, at det måske er pga. ærterne. Hun fungerer heller ikke på Orijen 6fish, hvor der også er lucerne i, men bortset fra det, synes jeg ikke hun generelt har et problem med fisk… til gengæld ser hest ikke ud til at fungere. Hun har haft reageret akut ved behandling med Metacam, så det får hun ikke. Og jeg har også set reaktion ved HUSK, så det har jeg heller ikke prøvet at give hende siden. Det begrænser faktisk også nogle fodermidler, at der ikke må være loppefrøskaller i. Jeg har overvejet, at jeg burde re-teste hende, men det er jo også lige med at tage sig sammen til det…
Når du afprøver fodermidler, så med mindre det går helt galt, så skal du lade det afprøve i nogle uger for at få et klart billede af situationen. Jeg vil sige, at Whiskas og 99% af alt tørfoder fra dyrehandlere herhjemme, er ikke værd at prøve. Der er nogle meget få dyrlægemærker, og ellers må du hente hjem fra f.eks. Tyskland.
Det er nemmest at finde helt rene fodermidler uden kylling blandt vådfoder.

Hej Alle tak for jeres input…Min kat startede på Hills d/d for 1½ uge siden…og det var ikke nogen succes…han kan ikke li’ det! han spiste stort set ikke noget, den først uge og jeg prøvede både at give det rent og blande vand i det, fordi de er lidt hårde og han er jo en gammel kat…Med vand i, ville han slet ikke have det! HUSK havde jeg faktisk god respons på…han fik kortvarig “normal mave” men da jeg ikke kunne “snyde det i” ham ved hjælp af vådkost længere, stoppede jeg med det, for husk i d/d tørkost gik slet ikke…Det er at han har noget at “give af” (han er lidt tyk:tihi:). I denne uge er han begyndt at spise det…nok af nød, men helst kun når jeg opfordre ham til det…ved at holde det i hånden …så spiser han det…MEN der er ingen virkning endnu…han slikker sig stadig mere på poterne end førhen og klør sig også mere, end han gjorde tidligere…dog ikke voldsomt og han ruller heller ikke med ryggen…idag har han så været i “kassen” Det var han slet ikke i sidste uge…og der så jeg så for første gang, siden vi startede…at han stadig har tynd mave…SUK Det vil så sige at der ingen forskel er fra d/d og til det billige Whiskas…Jeg giver ham lige en uge mere, for at se om det skulle ha’ ændret sig…ellers må jeg prøve det vådkost fra Tyskland som en af jer skriver om herinde…hvor er det altså træls… og skidesynd for min stakkels kat…at han sådan skal være forsøgs"kanin" hele tiden…men jeg kan jo ikke andet…og vådkost plejer han da at elske…så det er måske ikke så tosset. I sammenråd med dyrlægen, har jeg idag blandet lidt rent tun i olie i hans tørkost og vupti så blev alt spist…pånær lige 6-7 stk. tørkost…ingen grund til at overdrive jo…!!! … Så nu ser vi lige tiden an…:S