Favoriserer ejer

Hej
Min kæreste og jeg har haft vores kat i ca. et årstid.
men især det sidste halve år har hun favoriseret mig mere frem for min kæreste, jeg synes personligt det er meget underligt fordi det har altid været mig der skulle “skælde” den ud og være den “onde”, men alligevel er det altid mig der skal nusse hende og hun ligger altid hos mig osv. er det meget normalt at en kat vælger en af ejerne og er der evt noget min kæreste kan gøre for at katten bedre kan lide hende?

på forhånd mange tak!! :slight_smile:

Give sig tid til at lege nusse, og ikke mindst fodre hende :slight_smile: Han skal have ALT det positive for en tid, og når så det er prøvet, så må I acceptere at det i sidste ende er katten der bestemmer :slight_smile:

Man vælger som regel ikke kat… den vælger dig :slight_smile:

Det er som regel den, der fodrer, der er den foretrukne :slight_smile:

jeg er også den foretrukne herhjemme, men jeg er også den der tager mig mest af kattene (både good cop & bad cop :wink: )

… måske gør det samme sig gældende hos dig :?

Tit er det “fodermesteren” de knytter sig til, men ikke altid. Adelie har altid været mest min kat; her på det sidste også Alex’ - og Alex kommer ikke i nærheden af madskålene. Ligeledes er Phumba Andreas kat og hun fodrer dem heller ikke normalt :slight_smile:

Jeg HAR prøvet at "omvende en kat (Jack) til at synes mere om mig ved at bestikke ham med både mad og godbidder… men han var Mandens kat 110% fra de først så hinanden…

En af fordelene ved at bo alene, katten vælger altid mig :tihi:

Ofelia har valgt mig herhjemme, og kommer mig gerne spindende i møde. Til gengæld er Ludvig MEGET madglad, jeg fodrer altid begge katte herhjemme. Han kan også godt spinde når jeg aer ham, men det er intet sammenlignet med når min kæreste træder ind af døren - han SPINDER, løber efter, miaver. Vi har snakket en del om hvorfor han mon har valgt sådan, men vi aner ikke hvorfor.

Det er meget normalt, at en kat vælger en fremfor en anden. :slight_smile:

Hjemme hos os er det min kæreste der fodrer, men min han-kat er SÅ mor-syg og min hun-kat er SÅ far-syg ;p
Så hjemme hos os er det ikke foder-mester der er favorit …

[QUOTE=MariaCecilie;874134]Hjemme hos os er det min kæreste der fodrer, men min han-kat er SÅ mor-syg og min hun-kat er SÅ far-syg ;p
Så hjemme hos os er det ikke foder-mester der er favorit …[/QUOTE]

Sådan er det heller ikke her. Her er det meget forskelligt, hvem de foretrækker :slight_smile:

Jeg synes det er meget normalt, at nogle katte har et favoritmenneske. Hos mine er det absolut ikke altid fodermesteren. Min Fie er fx fuldstændig vild med min eks, som hun aldrig har boet sammen med :slight_smile:

Nemlig :muhaha:

I starten var det sådan ret ens mht. hvem vores (ellers lidt slave asociale) mis foretrak. Vi var begge lige gode til, at nusse de få gange det “gen” kom op i hende. Men kan helt klart se tydelig forskel i dag her lidt over et år efter vi fik hende.

Manden bliver ikke:

Tigget om en gåtur
Tigget om mad (hvis skålen ved en fejl skulle være blevet tom i løbet af natten)
Tigget om nus - joh hun kan kredse omkring ham, men er jeg i rummet, så er det mig der skal nusse og åbenbart efterhånden nusser bedst.

Til gengæld er han en rigtig god tagfat legekammerat efter hendes mening :muhaha:

Forleden brokkede han sig endda lidt over det :tihi: altså, at han åbenbart ikke er god nok til nus/nærkontakt, efter damens mening.

Der er især sket en tydelig ændring her i de sidste 3 ugers tid i hendes forhold til mig. Vi var i gang med en af de 2 årlige hækklipninger over nogle dage, og da vi var i gang ude på vejen, tog jeg hende for første gang med ud og gå ude i den store verden, uden for haven. Det var en tidlig morgen, uden for megen uro på vejen.

Traileren kendte hun jo inde fra haven, og den hoppede hun lystigt op i, og holdt en lille privat fest sammen med hækafklippet. Irriterende jeg ikke havde taget kameraet med ud :dokdok: Derefter gik turen forsigtigt og meget nysgerrigt ned langs hækken helt ned forbi naboens indkørsel, hvor der blev gjort meget store :uha: over en helt fri og åben indkørsel, i stil med hendes egen.

Vi brugte et kvarters tid sammen, i den store lidt farlige, men meget spændende nye verden, med mange dejlige dufte, hvorefter turen gik ind i den trygge have igen. Efterfølgende har jeg haft hende med ud og gå “rigtig” tur nogle gange om ugen, altid på tidspunkter hvor naboerne, og især deres hunde og biler sover, og dermed ikke kan træffes på vejen.

Hun opfører sig helt anderledes, tager kontakt på en helt anden måde end hun plejer på gåturerne. Hun ligesom indrager mig i oplevelsen, søger tryghed tæt ved mig, hvis der lige er noget hun bliver lidt utryg over. Lidt svært at forklare. Men såsnart hun hører min stemme, hvis hun lige trygger sig et kort sekund over f.eks en bil der kører forbi, kommer halen i vejret, og så skal der lige gnides ben og snakkes, hvorefter man frejdigt går videre, eller smider sig og ruller rundt på fliserne, gerne med lidt snakken frem og tlbage. Hun er nu en sjov lille størrelse :hjerte:

Efter vi er begyndt på det pjat og pjank udenfor haven, er hun ligesom blevet anderledes i dagligdagen, og det er især herefter hun i højere grad foretrækker mig fremfor manden. Måske er det fordi vi har noget helt specielt sammen når vi går tur. Ved det ikke, men det er helt sikkert at “båndet” mellem os bliver stærkere og stærkere for hver dag der går, og det er jeg som “slave” rigtig glad for, selvom jeg måske kunne have en fornemmelse af, at hun måske bare “lader sig nøje” - med hvad livet nu har givet hende :tihi: - hun er og bliver en Diva :fin:- og jeg elsker hende for det, trods jeg hjertens gerne, bare en gang imellem kunne få lov til, at knus/kramme/nusse/ligge i arm med hende.

Blot for god ordens skyld, så foregår vores gåture i sele og line, bare så folk ikke tror, jeg uansvarligt render rundt med hende i fri dressur. Det har været et stort skridt, at udvide hendes “gåterrietorie”, selvom vi bor på en lille blind vej, med begrænset trafik. Men de 1100 m2 have er ligesom på det år der er gået, gennemsøgt på kryds og tværs, den nydes - bevares, men udvidelsen har givet hende helt nye indtryk, og dem nyder hun helt klart til den store guldmedalje. Mer’ vil have mer’, når haven er gennemtrevlet, så fræses der målrettet mod indkørslen, for derude ligger alle de ukendte nye ting, vi kan opleve sammen os to, og hun stoler på, at jeg er i nærheden hele tiden, så hun roligt kan nyde turene.

Mvh
Yvonne

Her hjemme er manden og jeg meget fælles om alle “kattetingene” Vi har 4 missebørn og de har bestemt også valgt hvem de hører til.

Faxe tager den hvor de andre katte ikke lige er… :tihi: Han vil som regel have nussetur af mig, og sofahygge hos manden.

Shaker er mors kat. Han vil nusses af mig, sover ved mig og snakker med mig.

Cognac er også Mors kat. Bevares far kan da bruges hvis mor ikke har tid, men mor foretrækkes i stor stil

Yankie er fars kat. Jeg må gerne nusse og han vil faktisk helst ligge i arm med mig i sengen, men far er den der foretrækkes i alle andre situationer.

Sådan er det generelt til hverdag herhjemme… Det sjove er at hvis der sker noget der gør kattene utrygge på en eller anden måde, så går de til manden allesammen. Han er klart føreren når der skal beskyttes.

Her hjemme har katten også favoritter. Soks og othello er klart til David. Pocce og Richard er mine :slight_smile: dettemusen er sin egen.