Adelie har for nyligt fået fjernet tre dårlige tænder, og i den forbindelse har hun tabt sig en del - hun var gået fra tørfoderet da det åbenbart gjorde ondt i gebisset at spise dem (selvom hun altid har mere slugt end tygget sit tørfoder …)
Og nu har hun så bestemt sig til kun at spise noget hun kan slikke i sig.
Hun spiser godt, hun får mad mange gange om dagen, mest “mousse” typer - men hun er stadig TYND. Jeg synes ikke hun tager på overhovedet.
Hun ER undersøgt for diverse “indvendige” ting og både dyrlægen og jeg er stadig overbeviste om at det er tænderne der har drillet.
Men hvad giver jeg hende der er blødt og som samtidig kan give hende lidt kød på sidebenene?
Hun har fået A/D i en periode, men det koster jo spidsen af en jetjager - PLUS det er svært at holde specielt Ib væk fra det. Og HAN behøver på INGEN måde at tage på
Er der andet der kan bruges? Noget man kan blande i hendes mad, evt?
Hun synes RC Babycat (på dåse) smager dejligt - men jeg ved ikke om det er godt i længden? Jeg vil jo stadig også tænke på hendes nyrer. Hun er 8 år og nyrerne er … ok … men ikke fantastiske
Jeg brugte det her til Bølle-Bjørn i en periode, hvor han skulle fedes op efter tandproblemer: Powdered Bovine Fat: Great deals at zooplus
Det smager ikke af noget (har selv smagt på det) og kan røres i vådfoder.
Ok. Det lyder som sådan noget jeg skal ha’ fat i så. Jeg er ret sikker på jeg har set de dåser i Das Futterhaus. Det må tjekkes, når vi skal derned igen
Om det er sundt? Det er animalsk fedt. Jeg kan ikke forestille mig at oksefedt er bedre men jeg kan ikke give dig nogen garantier.
Det slog mig bare da jeg så tråden, at enhver super brugs med respekt for sig selv, sælger svinefedt i 500g pakker. Vi har bestilt kyllingefedt hjem fra Tierhotel men svinefedt er måske lige så godt…
Hvis man spalter det ned til de enkelte fedtsyrer (fedtmolekylerne) så er der sandsynligvis nogle fedtsyrer der vil gå igen fra dyreart til dyreart, og nogen der er forsk. Men ift. opfedning af en kat bør det ikke betyde så meget. Der er stadigvæk den samme mængde energi pr. gram fedt uanset dyrearten fedtet kommer fra.
Smuldredelen er sandsynligvis pga. indholdet af mættede fedtsyrer i oksefedt. Det er meget ofte dem der medfører at det nærmest kan smuldre. Mættet fedt har en mere fast konsistens sammenlignet med det umættede fedt. Tænk på en oksebøf/nakkekotelet med indlejret fedt vs. en flaske flydende planteolie (meget mere umættet fedt i plantefedtstoffer = de er mere flydende).
Hvis ikke de direkte skriver der er tilsat andet end fedt på dåsen med oksefedt, så er forklaringen sandsynligvis ovenstående