Fedtfattige deller og stuvet spidskål

Fars til fedtfattige deller

500 gram hakket flæsk 3%
1 dl vand
krydderier efter smag

Stuvet spidskål

1 hoved spidskål
40 gram maizena
30 gram flydende kærgården
2,5 dl milda 7% (det gamle maizena cremefine)
4 dl spidskålsvand
0,5 teske revet muskatnød
salt og peber

Start med at skære spidskålen i tynde strimler og skyl den, kog den derefter i letsaltet vand i 10 minutter, tag derefter spidskålen op og dryp den af og gem den til senere, gem desuden 4 dl af spidskålvandet til stuvningen.

Kom nu kød, vand og krydderier i en skål og rør det sammen - form deller og steg på en tør pande eller i lidt olivenolie.

Imens frikadellerne steges, kommes det flydende kærgården i en gryde under svag varme og tilsættes melet - rør det til en melbolle. Der skal røres til der ingen klumper er og tilsæt nu lidt af mildaen, det må gerne være varmt, rør igen til der ingen klumper er, den skal være helt jævn, denne proces gentages til alt mildaen er brugt, til sidst tilsættes spidskålvandet og varm nu sovsen igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Til sidst tilsæt den kogte spidskål, bring stuvning til kogepunktet og smag til igen.

Server sammen med frikadellerne.

Lyder som en rigtig lækker opskrift :thumbup:

Man kan rent faktisk også tilberede frikadeller i ovnen, hvis man helt vil undgå fedtstof til stegning… De bliver dog ikke helt samme farve, som når man steger dem, men de smager helt fint :slight_smile: 220 graders varmluft indtil de er småbrune. Ca. 10-15 min…