Feliway - virker det?

Jeg får jo min nye misser hjem på fredag :yah: og vil jo næsten gøre ALT for at sammenføringen går så godt som muligt og at stressniveauet holdes så langt nede som muligt.
Derfor har jeg overvejet, om jeg skulle købe en Feliway og sætte op, men den er jo pænt dyr, så derfor vil jeg høre, om der er nogen af jer, som har erfaring med om det virker ? Tænker også på, om VI mennesker kan lugte det (er selv meget sart for lugte) ?
Og kender nogen af jer et sted, hvor man kan få den billigt, vil jeg da også gerne vide det ?

p.s. og kender i også et sted hvor man kan købe billigt lysin, så vil jeg da også gerne vide det.

Hvis det er introduktion af killinger, anbefaler jeg ikke brug af Feliway. Med én undtagelse har jeg altid oplevet, at killingen er introduceret og faldet til med de andre på under en uge.

Feliway kan have den stik modsatte effekt på visse katte.

[quote=Vivi_Fletcher;343313]Hvis det er introduktion af killinger, anbefaler jeg ikke brug af Feliway. Med én undtagelse har jeg altid oplevet, at killingen er introduceret og faldet til med de andre på under en uge.

Feliway kan have den stik modsatte effekt på visse katte.[/quote]

Det er en killing på 20 uger, så måske det ikke er en god idé. Kan de ligefrem blive bange / utrygge af lugten ?

Ja, jeg kender til et par stykker, der har haft katte, der er blevet bange af lugten.

En killing på 20 uger … jamen den er da integreret i løbet af 2 dage :slight_smile:

Jeg har brugt det, til en meget sky kat for at gøre det lettere for ham at vænne sig til det nye hjem og ny kat, men jeg har da sjældent følt mig SÅ meget taget bagi - Det havde absolut ingen effekt, 300 kr direkte ud af vinduet…

Jeg vil ikke anbefale det - en sammenføring må tage den tid det tager, så må man væbne sig med tålmodighed :slight_smile:

Vi har haft god effekt af den vi fik anbefalet den af dyrelægen vi sat den i ca en uge før killingen kom…
Den havde også god effekt nytårs aften, der satte vi den i en md. af anbefaling af dyrlægen

Sammenføringen af min kat nr. 2 og Aslan tog 10 minutter så drønede de rundt og legede.

Denne gang har der heller ikke været problemer.

Begge gange uden Feliway.

Købte det dog engang og det havde ingen virkning overhovedet i mit hjem. Desværre så det var en dyr omgang, men altså uden virkning.

Nogle har god virkning, andre ikke…

Vi har desværre ikke været heldige på det punkt.

jeg har også prøvet den en enkelt gang - om den virkede ved jeg ikke. jeg blev rådet af dyrlægen til at sætte den op dagen før katten kom hjem. men efter en time måtte jeg pille den ud igen, da min astma og allergi slet ikke kunne tåle den, jeg stod og gispede efter luft. samtidig synes jeg også den stank forfærdeligt.

Jeg fik anbefalet Feliway til at hjælpe en stresset kat, som var urenlig.

Jeg købte den til stikkontakten, og jeg må sige, at kattene var interesserede i den, De satte sig en kreds omkring den og duftede til det, der kom ud. Og den første dag blev de og holdt øje med den, lige indtil de faldt i søvn lige under den.

Men urenligheden hjalp den ikke på overhovedet. Så det kræver nok at man har nogle realistiske forventninger til den. Men interessant, det var den. Og jeg skal ikke kunne sige om den ikke virker i forbindelse med andre eller samme problemer, hos andre katte.

Hos mig viste urenligheden sig at skyldes et uopretteligt problem imellem to at mine katte. Løsningen blev at den ene blev omplaceret.

jeghar prøvet det ved introduktion af 2 voksne til en voksen-flok på 4 misser…

jeg vil sige at det virkede i mit tilfælde…

men vent med at købe det til du konstaterer at der er problemer som skal løses… for præventivt er det ikke nødvendigt :slight_smile:

Feliway skal op et par dage før - 2-4 - for at nå at virke.

Nogle har en effekt - andre har ikke.

Jeg synes det er en skam, at det er så dyrt. Det burde være billigere, da der er nogle, der ikke oplever en effekt - blot min holdning.

Jeg har oplevet, at hos katte, der ikke reagerer på Feliway, der virker Bach.
Det samme med catnip og baldrian - herhjemme reagerer mine dyr på enten det ene eller det andet. Fie blir direkte skæv af baldrian:-)

[quote=skeem;343327]Vi har haft god effekt af den vi fik anbefalet den af dyrelægen vi sat den i ca en uge før killingen kom…
Den havde også god effekt nytårs aften, der satte vi den i en md. af anbefaling af dyrlægen[/quote]

Jeg har nu heller de store positive erfaringer - sammenføring mellem voksen/killing er altid nem - med voksne virker sund fornuft bedre.

Nytårsaften? - jeg har aldrig haft en kat der var bange der - tværtimod fínder de det interessant.

Mine udtalelser er selvfølgelig på normalt socialiserede katte. Problemkatte kan være anderledes

Jeg har netop modtaget en opringning fra min nevø, som jeg købte Feliway for, han fik den i søndags.
Årsagen var at hans 2 katte, bror og søster, begge neutraliseret for lidt tid siden blev u-kammerater. Årsagen uvis, men ‘hankatten’ var begyndt at tæve søster og samtidig begyndt at pille hår ud på sig selv. Søster vare naturligvis blevet utryg og kom fx ikke på første sal mere.
Det var meningen han skulle ha’ fat i en katte-adfærds kyndig veterinærsygeplejerske jeg kender og også have ham undersøgt for evt hudsygdom hos dyrlægen, men efter 4 dage med Feliway i stik-kontakten er alt blevet lutter idyl i det lille hjem.
Kattene sover nu i arm, er rigtig glade for hinanden igen og bror-mand piller ikke hår. Søster kommer nu også på 1 sal, så nevøen sagde glædesstrålende at han skal sove i arm med hende i nat.

Så i dette tilfælde er pengene givet rigtig godt ud.
:slight_smile: