Fibroepithelial hyperplasi

Nogen der har erfaring med denne sygdom?
https://www.google.dk/amp/s/gaerum-dyreklinik.dk/fibroepithelial-hyperplasi/amp/

Min hunkat har et kuld på 4 uger. For en uge siden begyndte hun at bøvle med hvad vi troede var brystbetændelse, men efter at have slået feberen ned og fjernet betændelsen i det bryst så er der opstået problemer med 4 andre dievoter. De er stenhårde og den værste af dem føles som om der er lagt en plade ind under brystet. Den er helt firkantet og strækker sig helt hen til alle nabo-brysterne.

Var ved dyrlægen for 2. Gang igår. Nu tror han ikke længere på det er brystbetændelse men i stedet denne, for mig, fremmede og sjældnere sygdom. Hun har fået mælkenedløbsmedicin sprøjtet i nakken 2 gange. Har været på pincilin i 7 dage, og fået sprøjtet binyrebarkhormon i nakken 2 gange. (måske 3).
Hun har ikke feber. Brystet er ikke varmt eller ømt. Mælken der kommer ud ved malkning er ren hvid.

Der er forsøgt udmalkning, varme og mere udmalkning. Det er umuligt at få killingerne til at knappe på de ramte voter, da det kræver for meget arbejde for at få mælk ud. Har forsøgt at malke lidt ud så de virkede indbydende men killingerne slipper vorten med det samme igen.

Alle erfaringer modtages med kyshånd.
Det er min hunkats første kuld. Og mit for den sags skyld. Jeg er registeret ragdollopdrætter under Fife, og nu snakker min dyrlæge om eventuel neutralisering af min hunkat, hvilket ville ligge en total dæmper på mit opdrætter eventyr der kun lige er startet. Så hvis nogen har et eller andet at byde ind med tager jeg gerne imod.

De bedste hilsner Luna

Jeg kender ikke til sygdommen så kan ikke hjælpe dig der.
Men jeg ville nok tage hende til en anden dyrlæge for at høre deres mening, især inden der tages drastiske beslutninger.

Den dyrlæge jeg tænker har det meste erfaring med fertilitet mv er Kathrine Kirchoff i Hammel/Hinnerup Dyrlægens personale: find en medarbejder | Dyrlægegruppen Dania

Pøj pøj med katti!

Tusind tak for svar.

Havde selv tænkt samme tanke. Syntes det er drastisk at neutralisere hende ud fra en dyrlæges synspunkt.
Mega fedt med henvisning til nogle der kunne være gode. Afventer lige behandlingen i næste uge og så kunne jeg helt sikkert godt finde på at ringe og høre om hun ved noget så det kan betale sig hun kigger på min kat.

Generelt syntes jeg viden om denne sygdom er meget meget lille. Både på dansk og engelsk. Så super fedt hvis man kan finde en dyrlæge der rent faktisk har haft flere sager igennem også gerne katte der er trukket kuld på efterfølgende.
Jeg må prøve at høre. :slight_smile:

Mange tak :slight_smile:

2 Synes om

Det var godt nok ikke mange med det speciale i jylland…

Fandt lige listen med specialdyrlæger

Resten ser vist ud til at være fra københavns området. Dorthe viuf kunne jeg ikke google frem

Kan desværre ikke bidrage med noget omkring den nævnte sygdom. Jeg har tidligere brugt Ølby Dyrehospital til reproduktions faglige ting. De er også fagspecialister indenfor reproduktion. Det er dog på Sjælland, så det er nok ikke relevant til andet end en tlf.konsultation og det vil nok ikke hjælpe dig meget.

Pøjpøj med missen, håber det kommer til at gå godt, og at dit eventyr ikke stopper her.
Mit første kuld var et katastrofekuld uden lige, jeg valgte selv at lukke min foundation queen efter det ene kuld. Jeg er her stadigvæk trods alt, har kun fået 3 kuld ialt. 3 kuld gik også fuldstændig i hejs - ingen killinger og mormissen der valgte jeg også at lukke. Godt netværk er alfa og omega.

Har du en mentor der kan byde ind med nogle kontakter der evt. kan hjælpe?

Tusind tak for jeres svar.

Jeg har et virkelig godt netværk med mange opdrættere men også her er sygdommen ret så ukendt.
Desuden har jeg en mentor som jeg også får meget hjælp fra.

Man må sige jeg alligevel er “heldig” i det her. Jeg har 3 piger i dette kuld og tror 2 af dem kunne være fine til avl. Havde alligevel planer om at beholde en så på den måde beholder jeg linjen selvom mormis måske skal lukkes.

Mormis har bare et virkelig fantastisk temperament så havde virkelig glædet mig til at hun skulle lave fantastiske kælekatte.

Tak for hjælpen med specialiser. Jeg vil helt sikkert benytte mig af noget der inden jeg neutralisere.

4 Synes om