Gåture med hunden

Jeg er lige som helt grøn nysgerrig omkring, hvor meget I andre med hund går med jeres hunde og hvor mange gange om dagen?

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at der kan være forskel fra race til race, hvor meget motion de kræver, men jeg er som sagt bare lidt nysgerrig :slight_smile:

Mindst 3 gange dagligt… morgen inden job, aften inden sengetid - begge mindst en halv time…
Og så lufteturen, med indlagt træning, socialisering med artsfæller og aktivering (mindst et par timer) - evt opdelt i egentlig træning (mindst 1 times intenst arbejde) og leg/aktivering (mindst et par timer)…

Mens vi begge arbejdede var rutinen for Sif og nu Nanna at jeg stod op og gik morgenlufteturen…
Formiddagen brugte Jan til træning…
Om eftermiddagen havde vi en hundelufter, som sørgede for leg og samvær med artsfæller…
Aftenen gik jeg aftenluftetur og lidt aktivering med indlæring af unødvendige nye tricks…
Dises dag var lidt anderledes… morgenluftetur med mig… formiddagstræning med mig… KORT luftetur med hundelufter eller Jan… aftenaktivering med mig… og aftentur med mig og Sif (senere Nanna).
Jeg har egentlig aldrig taget tid på vores ture…men dette er det mindste jeg kan acceptere for mine hundes liv…

Jeg er afsted på to længere ture morgen og aften. Dog er jeg pt ude på nogle mindre ture i løbet af dagen da vi passer hvalp på knap 5 mdr. Men ellers så er vi ude i haven, på marken eller andre steder med leg og træning i løbet af dagen.

Jeg går 2-3 ture dagligt med min - det kommer lidt an på hvor lange turene er samt om jeg er hjemme eller i skole/arbejde. De dage jeg ikke er hjemme starter vi ud med en kort tur om morgenen på 15-20 min. Om eftermiddagen når jeg kommer hjem går vi en tur, men det primære formål er her at træne. Om aftenen går vi den lange tur.
Er jeg hjemme ser rytmen noget anderledes ud. Her træner vi i stedet om formiddagen, går en længere tur over middag, alternativt en tur i skoven, og så er turen om aftenen en smule kortere…

Ligner meget Anns - kodeordet er variantion og et godt fundament hvor alle behov er tilfredsstillet - har du så en dag hvor du ikke kan alt det der, så klarer hunden det fint, fordi den er velstimuleret i forvejen

Whew. Der blev jeg lige vænnet fra at skulle ha’ hund…

Ikke at jeg egentlig havde de planer men nu er de da HELT skrinlagt. Jeg havde egentlig aldrig tænkt over HVOR meget tid en hund tager :slight_smile: :respekt:

[QUOTE=TrekkieGrrrl;1051287]Whew. Der blev jeg lige vænnet fra at skulle ha’ hund…

Ikke at jeg egentlig havde de planer men nu er de da HELT skrinlagt. Jeg havde egentlig aldrig tænkt over HVOR meget tid en hund tager :slight_smile: :respekt:[/QUOTE]

Ork - det skal ikke skræmme…
Husk at vores hunde altid har været "brugs"hunde først, dernæst klappesofavuffere :slight_smile:

Men du skal da bare have en Gimlevuffer… den kræver aktivering ja - men lufteturene behøver ikke at tage timer eller være kilometerlange :slight_smile:

[QUOTE=Ann K;1051315]Ork - det skal ikke skræmme…
Husk at vores hunde altid har været "brugs"hunde først, dernæst klappesofavuffere :slight_smile:

Men du skal da bare have en Gimlevuffer… den kræver aktivering ja - men lufteturene behøver ikke at tage timer eller være kilometerlange :)[/QUOTE]

Nej - Gimle skulle bare have sele og snor på, så gik han ingen steder:tihi:

Gimle var så søøøøøød :brist:

Her hos os er gå turen om morgnen og aften 15 min ca. Også 30-40 min om middagen.
Sådan er vores gå ture :slight_smile: Morgen og aften turene er stort set altid de samme, nogle gange bliver der lige puttet en sti eller en længere tur på marken på. Middags turen varierer dagligt. Feks. idag gik vi i skoven, og hundskoven, andre dage er det bare en tur løs på marken. m.mindre der selvfølgelig er andre på marken så er det i snor :slight_smile:
Intet brugs hunde over de her 2 :wink: Stod det til Bamse løb vi time vis dagligt, men så dør vi sku begge :slight_smile:

I weekenderne er båede morgen og aften en smule længere ::slight_smile:

Vi går faktisk sjældent med vores i hverdagene, en gang imellem hvis jeg er tidligere hjemme, ellers er det mest i weekenderne at vi tager i skoven, stranden eller et andet sted. Marika og Abiba elsker bare og hygge rundt i haven, Bellina vil så gerne lidt mere, så hun trænes og vi spiller bold, det gør vi så mange gange i løbet af dagen, så det bliver vel samlet til 1 times tid, træning/leg :slight_smile:
Vores hunde har så fri adgang til kattegården hele dagen og mens vi ikke er hjemme, når vejret er godt så kan de sidder derude i timevis bare og kigge ud på marken eller i haven, hvor der gerne render lidt vildt rundt, som skal følges nøje :slight_smile:

Du skal bare ha en mindre krævende race :wink: Og så måske ikke bruge den som Ann og jeg gør - vi er jo lidt skøre :smiley:

[QUOTE=lenschow;1052443]Du skal bare ha en mindre krævende race :wink: Og så måske ikke bruge den som Ann og jeg gør - vi er jo lidt skøre :D[/QUOTE]J
Helt enig, desværre er Eva jo ulovlig nu, men stod det til hende sov hun fra 21 til 10, så lokkes hun ud og tisse , og igen lige omkring kl 16. Ellers er hun tilfreds på sofaen og en tur i bilen gg og det er ikke pga alder m.m sådan har hun altid været.
så hun er lidt utilfreds når hun tvinges ud på tur i støvregn og lign :slight_smile: men hun elsker strand og mose hvor man kan rende frit når vi er helt alene

Jeg går med Tjalfe når jeg ikke har for ondt, heldigvis er han godt tilfreds med haven og hader dårligt vejr. Når jeg har en dårlig periode og synes det er ved at være for længe siden så kører vi en tur dvs frem med el-scooteren, hans kurv mellem mine ben og lang snor på ham. Han løber så ved siden af og hygger sig, når der kommer biler eller vi skal over vejen kalder jeg og så hopper han op i kurven.
Så … resultatet er alt fra 2 ture om dagen til 2 ture om ugen alt efter vejr og mine smerter. Hans race blev så valgt fordi den ikke var så krævende.
Ja jo hans far kunne gå med ham, men Tjalfe vil have mor med, han går med halen mellem benene hvis far går med ham alene.