Haleknæk/siameser

Hej :slight_smile:
Er der nogen der kan hjælpe mig ?
Jeg er faldet for en kat og har så fundet ud af at han har et haleknæk. Han skal fungere som hygge kat.
Har nu først sent i forløbet fundet ud af at han har det her haleknæk, har desværre ikke være og se ham før jeg besluttede mig og kattemor har ikke oplyst det, men kan nu se det på billederne hun sender, jeg skal hente ham om er par dage, så kan springe fra hvis det er.
Er der nogen der kan hjælpe mig, hvad der er bedst at gøre ? Prisen for ham er 4000kr uden stamtavle men skulle være ægte siameser.
Det er mit Første køb af en kat, er blevet lidt usikker på det, men er nu også blevet lidt forelsket i ham:)

Håber nogen kan hjælpe og tak!

Hilsen Julie

Haleknæk er kun en skønhedsfejl. Med mindre du har planer om at udstille ham, så får det ingen betydning for hans livskvalitet. :ok_hand:

Noget andet er, hvad følger der med killingen siden prisen er så høj? Han er ikke siameser uden stamtavle. Det er netop tilstedeværelsen af en stamtavle der gør at man har en racekat. Uden stamtavle, så er han en brunmasket huskat/blanding.
Det er da også underligt at sælger ikke har informeret dig om haleknækket. Har du slet ikke besøgt killingen før du skal hente den?

Jeg er en Fifé registreret opdrætter af orientalere (søster race til siamesere).
Mine killinger sælges 16 uger gamle med:
2 gange vaccine = færdigvaccineret
1 id chip
Sundhedsbog
Pas
Kontrakt
Stamtavle
Neutraliseret
Legetøj
Foder til start
Foruden de oceaner af tid og energi jeg har brugt på at socialisere killingerne på mange gæster og vænne dem til lydene i et hjem og sørge for at de ikke bliver kræsne.
Og de koster 8000 kr.
(og det beløb kommer ikke i nærheden af at dække mine udgifter i forbindelse at få/planlægge/fodre/dyrlægebesøg før og efter parring osv🥴)

Og alligevel lader jeg ingen købe en killing hos mig før de har været her og besøge mig og killingen.

Det jeg prøver at komme frem til er at jeg synes det lyder som om at sælger forsøger at tjene penge på dig. :thinking: Og jeg mener at du kan gøre et bedre og mere trygt køb et andet sted. Hos en registreret opdrætter. Der får du en garanti for at det ér en siameser og opfører sig som en, og ikke bare en der ligner lidt.

14 Synes om

Haleknækket er som allerede skrevet, ren kosmetik :slightly_smiling_face:
Jeg er også registreret opdræt og kan tilslutte mig ovenstående.
Jeg har selv haft et wannabe siameser kuld. Med hele pakken, 2 x vacc, mærkning, registrering og neutralisation kostede de 2500,-
Det er en mere fair pris for en mis, der ret beset er en “kopivare” :wink:

8 Synes om

Ej Tak for svar. Syntes det er svært at beslutte, han ser jo så sød ud, men kan godt høre jeg bliver snydt! for skal selv give han 2 vaccinestik og neutralisere ham. Så han bliver en dyr hus kat!
Syntes i han ligner en siameser killing, thai typen? Og Kender i nogen der opdrætter den gamle thai siamesere kat?

  1. Du må altså ikke købe en kat bare ud fra et billede. Du skal da se den og røre ved den.

  2. Du må ikke købe en racekat uden stamtavle. Hvorfor er der ingen stamtavle? (Det kan f.eks. være, fordi opdrætteren er ekskluderet fra sin klub, fordi vedkommende før har snydt en killingekøber.)

  3. Man kan ikke endegyldigt bedømme en halefejl ud fra et billede. Det kan være et større problem. (Hvis det var en racekat med stamtavle, så ville der være en dyrlæge-attest med en bedømmelse af en sådan fejl på skelettet.)

Tag ud og se nogle andre katte med orden i papirerne - og bliv forelsket i dem. :wink:

11 Synes om

Ja, der er i hvert fald én https://www.diablos-siameser.dk/ og jeg kan se, hun endda har killinger lige nu :wink:

5 Synes om

I forhold til haleknækket på killingen på billedet ligner det mange af de billeder, jeg har set af katte i Thailand - der er den slags haleknæk mere reglen end undtagelsen :slight_smile:

1 Synes om

Som allerede skrevet - haleknæk betyder som regel ikke noget for katten andet end at det er en skønhedsfejl ift. en udstilling.

Jeg ville ikke selv under nogen omstændigheder give 4000,- for en kat som ikke har stamtavle og heller ikke er hverken vaccineret eller neutraliseret. Det er for dyrt - der er kun en der griner her og det er sælger. Worst case scenario - du henter din kat, kommer hjem med den, så går der måske en uge også bliver den alvorlig syg af noget den har fået med fra sit fødested. Du har absolut ingen rettigheder ift. sælgers ansvar hvis du køber kat af en BYB’er (back yard breeder) og katten bliver syg. Hvis du køber katten af en registreret opdrætter har du som oftest meget større mulighed for hjælp hvis katten bliver syg enten ved hjælp fra opdrætter selv eller hvis opdrætter ikke lever op til de forpligtigelser vedkommende har kan du gå til vedkommendes klub og få hjælp.

Du har heller ikke besøgt den - hvorfor ikke? Ved at besøge katten i dens hjem kan du vurdere dens temperament og om I to passer sammen. Det kan du ikke udfra et billede. Du kan ikke se om katten er nysgerrig og interesseret i dig udfra et billede. Du ville måske opleve en killing der sidder bange og ryster over i et hjørne hvis du besøgte katten. Du har ikke mulighed for at se de forhold den er vokset op under, du kan ikke se forældrene eller i hvert fald moderen og deres temperament (ikke altid faderen bor det sted hvor katten købes). Uanset hvad, jeg synes det er en meget dårlig ide ikke at have set katten inden du får den hjem. Jeg er også registreret opdrætter, hvis man ringer og vil købe kat hos mig bare ved at se et billede så har man sorteret sig selv fra på forhånd.

Det er så nemt at blive forelsket i et billede - I know. Men gør dig selv og din kat den tjeneste og find ud af om I matcher sammen inden du køber en kat og mød den i dens naturlige omgivelser, så du ikke gør et køb du måske fortryder senere også står du med håret i postkassen.

… din kat kommer hurtigt til at ende på en pris på omkring 6500,- når du selv skal poste de sidste vacciner og neutralisering i den. Så kan du ligeså godt putte de sidste penge i kassen og stille dig selv bedre rettighedsmæssigt.

EDIT: prøv at kigge her på Felis Danicas hjemmeside. Der står lidt om de overvejelser man bør gøre sig inden køb af kat

11 Synes om

Det var prisen på mine stambogsførte siamesere ved sidste kuld :wink: inkl. hele pakken og hvor køber er sikret af købeloven, hvis noget ikke er iorden :slightly_smiling_face:

4 Synes om

Så vidt jeg ved, så gælder købeloven også selvom katten ikke har stamtavle.

Det har du fuldstændigt ret i - men det, de fleste mennesker tænker på, når de siger købeloven, er reglerne om forbrugerkøb, som er en del af købeloven. Hvis to private eller to forretningsdrivende handler med hinanden, kan disse regler fraviges. Hvis en forretningsdrivende og en privat handler med hinanden, kan de ikke.

En registreret opdrætter anses for at være forretningsdrivende - det gør den person, der sælger katte uden stamtavle ikke og dermed er handlen ikke omfattet af f.eks. reglerne om garanti.

5 Synes om

Helt enig. Lige netop den der killing vil altid være et privat køb, så den er købt som beset. Og det er jo ikke sikkert der sker noget ved det - men man skal være på det rene med, at hvis der gør, så er det bare ærgerligt.
Den ser da sød ud - kør hen og hils på den. Det må være første skridt :slight_smile: Den ligger meget langt fra tyoisk siameser udseende, men derfor kan den jo godt være sød alligevel. Og den skal under alle omstændigheder også have et ordentligt sted at bo, stamtavle eller ej.
VH
Susanne

6 Synes om

Jeg bor i kbh uden bil og katten er fra Nakskov, så ikke bare lige at komme dertil… Jeg har en masse ferie som jeg bl.a. har tilrettelagt til at katten og mig skulle finde melodien her hjemme, så det hele passede bare så godt og har set frem til det længe nu, men finder så det knæk. Ja nu har jeg lært, et besøg først!!
Jeg er meget interesseret hvis nogen kender nogen der har en han siameser kat der er klar på at flytte til Vesterbro:) helst en killing.
Har tjekket de hjemmesider i har skrevet, super! Men tager nok hen og hilser på ham, så må vi se. Men kan helt klart godt se at det er total over pris, men hende der har ham har sagt at jeg kan få pengene tilbage, der er mange der er interesseret åbenbart…

1 Synes om

Du kan evt. holde øje med DSOs hjemmeside (DSO = Dansk Siameser og Orientaler ring)

http://dso.dk/salg/killinger.htm

Her er du sikker på at alle annoncerede killinger og voksne katte er med stamtavle og fra registrerede opdrættere.
Kan se at der er en balineser som er en langhåret siameser.
Evt skriv en mail til Charly Riis som er forkvinde for DSO. Hun hører tit om kuld uden de bliver slået op på hjemmesiden - [email protected]
Så kan hun sætte dig i kontakt med nogen som måske har killinger lige nu

2 Synes om

Ikke vesterbro men julia / barky her i tråden har en søskende race til siameseren.

Hun har orientaler killinger (og jeg håber orientalsk langhårs killinger)
De er alle med stamtavle…

Ellers så prøv at kontakte dso som katho for der er killinger derovre ad nu her…

1 Synes om

Kan helt klart anbefale også at tage ud og besøge. Det er jo sjovt & hyggeligt at hilse på katte og killinger - så snyd ikke dig selv for det.

Skriv til opdrættere og hør om du må komme på uforpligtende besøg - det er der mange som gerne vil :slight_smile:

Måske også kikke på flere racer - så du finder det helt rigtige. Du kan også tage på katte udstilling og kikke - hør evt. her på forum i forvejen om der er nogle som har tid til at vise dig lidt rundt. Det kan hjælpe med at få kontakt med opdrættere.

1 Synes om

Og så ved jeg ikke om du har kat allerede? Men siam-orientalere er en af de racer, der har brug for en putteven :slight_smile:

4 Synes om

Hej Eva
Nej har ikke kat, så det er min første. Er vokset om med thai siameser og det er sådan en jeg ønsker.
Kh Julie

2 Synes om

Hvis det er sådan en, du ønsker, synes jeg du skal tage kontakt til opdrætteren i Nakskov - der går trods alt tog dertil, så det er ikke så besværligt endda :slight_smile:

1 Synes om