Har I haft jeres kat fra killing?

Godmorgen :blush:

Jeg har gået og funderet over en ting… de mange af jer som har en kælepot af en kat, en kat som søger jer og gerne vil op på jeres skød … har I haft jeres kat fra killing?

Grunden til mit spørgsmål er, at jeg aldrig har haft sådan en rigtig kælepot af en kat nemlig, men har heller aldrig haft en kat fra killing, mine indtil nu 4 katte har alle været voksne internatskatte.

Så jeg har gået og tænkt over om det kunne være en sammenhæng. Går og blir lidt misundelig på de mange søde, kælne skødekatte jeg ser her og på facebook.

Min nuværende kat, Eddy på 4 år, som på fredag har været her 2 uger tegner heller ikke til at være en skødekat. Han er sød og nem og vil gerne nusses med når man går forbi ham og sover i min seng, sådan i midten hele natten, men han opsøger ikke mit selskab. Og jeg ved selvfølgelig godt, at han har været her meget kort tid, så alt kan ændre sig og jeg har masser af håb og glæde i forhold til at vi får det rigtig godt.

Det er mere et generelt spørgsmål.

Mine 3 maine coons er ikke skødekatte. De er ligge-ved-siden-af-katte og så ligge ovenpå min dynekatte.

Jeg har haft dem fra killing dvs 15 uger.

Mit kuld på 7 killinger, som nu er 8 uger - de er heller ikke skødekatte. Sætter jeg mig på gulvet kommer de og leger på mig, men de bliver ikke liggende på mig når de falder i søvn, så vakler de hen i en nullerput eller på tæppet ved siden af mig.

Så det er ikke kun fordi du ikke har haft dem fra killing, der er forskel på katte - tror bare du har været heldig at få fra den kasse hvor ligge-ved-siden-af-kattene vokser op :wink:

1 Synes om

Ligge ved siden af kassen :smiley::smiley:
Men de er snydere sådan nogle internatskatte, de er gode til at lade som om de er fra ligge på skødet kassen - så vi ikke kan modstod dem :smiley:

2 Synes om

Tror det er svært at sige, vores flok på 10 voksne, nogle er født her andre kom som killinger på 4-6 mdr. De er meget forskellige nole vil ligge oven på os andre ved siden af, og et par af dem er meget kontaktsøgende og skal snakke meget, men kan så absolut ikke holde sig i ro i mens :grin:

1 Synes om

Jeg fik en brugt Orla på to år, der ik var særlig kælen. Men han endte med at blive meget kælen og ligge i arm med mig!
Han fik mange kys og jeg tog ham ofte i mine arme, og til sidst var han en totalt kælekat :wink:
En ide er lokke dem op på skødet med lækre katte stænger, der deles i småbidder. Det virker for nogen. :slight_smile:

3 Synes om

Katte er nok bare lige så forskellige som mennesker :slight_smile: og kan i løbet af tiden ændre sig til at blive mere kælne.

Kom bare til at tænke på om der var større chancer for at få en skødekat, hvis man havde katten fra den var killing, og dermed selv kunne medvirke til den tidlige prægning.

Min søde Eddy har siden han opdagede sit kradsebræt med hvileplads i forgårs, kun opholdt sig der og så i min seng om natten. Men ham kommer fint og hilser når jeg kommer hjem eller når jeg er på toilettet :grin:

Mine har været fra killing, ja. Men ha et par gange over årenes løb måtte omplacere en “pensioneret” avlskat, og de er også skødekatte i det nye hjem. Tror det handler om at de katte du har ikke er skødekatte mere end så meget andet :slight_smile:

Her er en af mine omplacerede katte den anden dag i sit nye hjem :slight_smile:

9 Synes om

Den primære socialiseringperiode (prægningen om man vil) ligger fra 2-7 uger (eller er det 3-8? En af de to), så det vigtigste ift at en killing skal lære at begå sig er sådan set det hjem de vokser op i :slight_smile: og altså ikke om man får dem som 12-16 ugers eller 4 års :slight_smile:

2 Synes om

Sikke en heldig pige at opleve det :heart_eyes_cat:

1 Synes om

Tak Eva, vigtig viden :+1:t2:

1 Synes om

Så må du bare gå lidt mere på toilet. :hoho:

Har du inde/ude kat eller indekat?
En del inde/ude katte ender med at bruge hjem som.foder central og får ikke det rigtigt tætte bånd med ejeren.
Meget af det er også prægning. Som opdrættere bruger vi meget tid på at lære killingerne hvor hyggeligt det er at nusse med os.

Så er der også race valg nogle racer er mere kælne end andre. Ved huskatte er der ikke selekteret på specifikke ting fleste er hvilke katte der tilfældig mødtes mens hunkat var i løb.

1 Synes om

Jeg har siameser og de er som udgangspunkt bunkekatte og Varmesøgende missiler :slight_smile:
Mine nuværende har jeg alle haft fra killing, den ene er hjemmelavet så det giver sig selv :slight_smile:
Der er stor forskal på racer og stor forskel på de enkelte husmisser :slight_smile: Så tænker alt er ganske normalt :wink:

1 Synes om

Mine orientalere har jeg også haft fra killinger og det er også nogle værre skødekatte. Jeg har tidligere haft en siameser/huskat blanding som jeg fik som voksen og han var næsten endnu værre, han har til tider ligget 5-6 timer på mit skød - så skal man altså tisse til sidst :wc:

1 Synes om

Min nu værende kat er en kastreret huskat på 4, som aldrig har været ude. Jeg har haft ham i knap 2 uger, adopterede ham fra internat.

Han er sød og dejlig, “taler” en del men er ikke interesseret i at ligge ovenpå mig, eller sidde på skødet. Men det kan sagtens komme, indtil videre viser han dog ikke interesse for lige det.

Han kommer fra en familie med børn og har nu fået det meget roligt ved mig.

Men som sagt han er dejlig, følger mig og sover i min seng om natten. Drømmer bare om at han en dag, på sigt får lyst til mere. Blot fordi jeg altid har drømt om det :blush:

Heldige er de som får en kat fra dig :heart_eyes_cat:

Åh katho - det lyder skønt :smiley::heart_eyes_cat:

DK_sugieh - tak for inspiration til næste gang jeg måske skal have kat :smiley: det lyder som skønne katte :heart_eyes_cat:

Vi har både haft fra killing og fra voksne…
Vi havde fx. en perserkat, som vi fik da den var ret gammel, og hun var mega skødekat :smiley:

Men de fleste har vi haft fra killing af, og det er lidt forskelligt, hvad de har udviklet sig til… Og de har også ændret sig lidt igennem årene.

Vi har en huskat på 12-13 år, som er gået fra at være mega sky til at være mega kælen, MEN det er kun ved min mand og jeg.

1 Synes om

Vi har både katte, vi har haft fra killing, og katte, vi har fået som voksne. Og som de andre siger, så er det personlighed og evt. race :slight_smile:

Fire har vi haft fra killing. En vil bare klappes engang imellem, en vil nusses alle andre steder end på skødet, en vil nusses men sover aldrig i skød… Og den sidste er en belastende klisterkat, der vælter rundt oven i en konstant :tihi:

De to vi har fået fra voksne er begge meget kælne, men på hver sin måde. Den ene vil have en ordentlig nussetur med mellemrum, men ellers skal vi komme til ham, så er han altid klar på nus. Den anden er en skødekat, der helst ser, at vi sidder sammen, så han kan nå os begge. Han er dog mest min mands kat, som kan ses i ugens konkurrencetråd :slight_smile:

3 Synes om

Jeg har haft katte, som jeg selv har opdrættet, og katte, som er købt ganske unge. Forskellen på kælenheden har klart ligget i, hvor meget de er blevet håndteret og vænnet til kæl, fra de var helt små. Det er også racebestemt - og tildels linjebestemt.

1 Synes om