Hej! Hvordan kan jeg møde nogle ragdolls?

Hej alle I katteglade (-gale) folk herinde!

Jeg er ny her på forummet og også helt ny til katte, så jeg håber at kunne få lidt hjælp/råd/vejledning inden jeg inviterer et lille nyt familiemedlem hjem.

Jeg tænker på at få mig en ragdoll kat, som jeg tror vil passe godt til mig. Jeg kan tilbyde meget tid til leg, da jeg kun arbejder 1-2 dage om ugen og ellers studerer hjemme, og jeg vil gerne have en kat, som er social og kan gå ture i snor (gerne 1-2 gange dagligt, hvis den vil). Jeg håber også, at en ragdoll kan tilvænnes at komme med hjem til mine forældre engang imellem, når jeg besøger dem. Jeg har desværre kun lov til at holde ét dyr i min lejlighed (70 m2), men en af mine kammerater kunne godt tænke sig at få en killing fra samme kuld som mig, så de kan ses og lege på ture i parken eller hjemme hos én af os. (Min søster har en Shiba Inu, en hunderace som opfører sig fuldstændig som en kat, så jeg har nok en ide om, at en ragdoll kan socialiseres til at kunne ca. det samme som den i forhold til familiebesøg og leg med andre.)

Men! Nu hvor jeg har lånt alle bøger om katte på Odense Centralbibliotek, læst alle tråde om ragdolls herinde, set alle YouTube videoer (ååååh!), og gjort mig mange tanker, så kunne jeg godt tænke mig at møde nogle ragdolls i levende live og opleve på første hånd, hvordan deres opførsel og temperament er. Jeg ved bare ikke, hvordan jeg bedst gør det, når jeg ikke kender nogen, som har en ragdoll? Jeg tænkte på at tage med til en katteudstilling, men det er nok ikke det bedste tidspunkt at opleve kattene - de er stressede over alt det nye, og ejerne er fokuserede på det praktiske og har ikke tid til at svare på mine 1.000 nybegynderspørgsmål. Så hvordan kan jeg møde nogle ragdolls? Jeg bor i Odense men er engang imellem i København på familiebesøg, og jeg er villig til at rejse rimeligt langt, for det er meget vigtigt for mig, at jeg er 100% forberedt inden jeg beslutter mig for, om jeg skal opfylde drømmen om en kat.

Har I nogle gode forslag? Kommentarer modtages også meget gerne. :slight_smile:

Mvh. Cecilie.

Ideen med legedates er nok ikke realistisk, sådan er katte simpelthen ikke indrettet. Men på besøg hos dine forældre er intet problem.
Om den gider gå i snor kommer nok meget an på den enkelte kat, kender nogle der ville synes det var sjovt og andre som helst ikke bevæger sig 1 mm hvis de kan undgå det.
Jeg undervurderede HVOR slatne de er indtil jeg mødte dem på hjemmebane.

Lige uden for odense bor nogle søde mennesker som opdrætter doller, kan lige nu for min død ikke huske deres stamnavn. Men besøg ragdoll klubbens hjemmeside og skriv til klubben, de kan garanteret fortælle dig hvem der modtager uforpligtende besøg.

Christa, http://www.vandoll.dk opdrætter Ragdoll … hun bor godt nok på Sjælland, ca. ½ times kørsel fra Storebæltsbroen.

Hej Cecilie

Det lyder da som en god race, du er faldet for :wink:
(Ja, jeg er totalt skudt i ragdolls)

Jeg vil forslå dig, at besøge en opdrætter (og gerne flere), så du kan møde kattene og opleve, hvordan de er hvert sted. Ragdollklubben har både info om racen og en liste over opdrættere, der er medlem. Så det er i hvert fald et godt sted at starte :slight_smile:

Din fremtidige killing vil sikkert godt kunne lære, at gå i snor. Men, du skal være obs på, at katte ikke virker som hunde. For langt de fleste katte vil det være yderst stressende at blive sat sammen med en anden lige pludseligt - de ser det ikke som en legedate, men som en indtrængende kat. Allerede kort tid efter en killing er fløjet fra reden er dens søskende ‘bare’ fremmede katte. Men at gå ture udenfor, hvor der rigtigt kan snuses (så man står faktisk stille det meste af tiden), vil de fleste katte nyde :slight_smile: Vores kopi-rag kan gå i snor og bliver helt ekset, når den bliver fundet frem. På en halv time med ham kan man være heldig at nå næsten 200 m :wink:

EDIT: Til det med at tage katten med hjem på besøg. Jeg tror sagtens, at den kan lære det. Vores kopi-ragdoll er totalt ligeglad med hvor han er, så længe vi er der :slight_smile:

Velkommen til kattegale :slight_smile:

Der findes flere RAG opdrættere - jeg kender ingen på Fyn. Jeg vil dog gerne anbefale, at du kontakter Dorthe Seierøe i Rødovre - Seierøes Ragdolls :slight_smile: Hun burde kunne guide dig til en god RAG opdrætter i nærheden af dig :slight_smile:

Hej og velkommen
Hvor er det dejligt at du gør sådan et stort stykke arbejde for at finde den rigtige kat :smiley:

Der skal nok komme nogle opdrættere på banen som gerne vil have besøg af dig. Jeg vil bare gerne kommentere på det med din søsters hund. Du kan IKKE opdrage på en kat på samme måde som en hund og det er rigtigt at nogle katte kan “gå tur” i snor men absolut ikke som man går tur med en hund :høhø: hvis du er MEGET heldig kan du få lov at bestemme en rute sådan nogenlunde men det bliver næsten altid katten der går tur med dig og ikke omvendt :tihi:

:velkommentilkg:
Og er helt enig med de andre, ud og besøg nogle opdrætter og se racen :slight_smile:

Har du kigget på specialklubben for ragdolls?
http://www.ragdollklubben.dk
En specialklub er godt sted at starte, når man vil lære mere om en race.

Der er ganske vist ikke nogen killinger at finde, men der er ca. 20 opdrættere under medlemmer.

vh

Andreas

Du kan også kigge forbi Hittekatte-hobbyudstillingen d. 2. maj i Galten. Der kommer så vidt jeg lige husker en lille håndfuld Ragdolls. Samtidig kan du også hilse på de glade ejere OG få en god snak. Og du kan jo også kigge på de andre mis og i det hele taget få en rigtig god og informativ dag.
Du kan samtidig også købe lidt ting til din kommende kat, og du kan få en snak BÅDE med en dyrlæge (eller 3), en veterinærsygeplejerske (eller 4) eller en katteadfærdsterapeut. Kort sagt få en rigtig god start på dit kommende liv som katteejer.
Du kan sågar rafle på ting der kan bruges i dit katteliv, og du kan helt sikkert også vinde noget til dig selv. mad er der også, så det er blot om at hoppe i en bil, på et tog eller få en lift med nogen der skal samme vej

Jeg tror, at Galten er liiiiiiidt lang at tage til, for at se Ragdolls. :stuck_out_tongue:

:welcome:Det blir spændende at høre det videre forløb :thumbup:

Altså vi skal til Hittekat hobbyudstillingen i Galten fra Odense.
Så hvis det lyder spændende så sig til :slight_smile:

Det tager max halvanden time fra Odense til Galten…der er motorvej hele vejen.:høhø:

den eneste ragdoll opdrætter jeg kender er dem her http://www.ragdolls.dk/pages/da/forsiden.php
de bor ved silkeborg og Mette og Jesper er de sødeste mennesker. de har været med i en del år og derfor har de en stor viden om ragdolls og er sikker på de nok skal guide dig hele vejen, både før og efter du har anskaffet dig en rag
jeg kan godt forstå du er betaget af ragdolls, det er en en skøn og flot kat.

Kære alle, tusind tak for jeres velkomst og de gode råd! Jeg vil tage kontakt til nogle opdrættere og høre, om jeg evt. kan komme og besøge dem for at opleve kattene. Jeg vil også undersøge, om jeg kan komme med til Galten - hvis jeg ikke skal arbejde den pågældende dag, er jeg meget interesseret! Tusind tak for tilbuddet om fælles transport, ThildeL! Jeg giver besked, hvis jeg har mulighed for at komme med. :slight_smile:

Jeg gik på arbejdet i går og gjorde mig en masse tanker om det at blive (ny) katteejer. Det er både spændende men også nervepirrende at skulle tage beslutningen om at invitere et nyt familiemedlem indenfor, når man ikke ved, hvad man går ind til - er jeg overhovedet klar til så stort et ansvar i så mange år? Hvordan ved man, at man er parat til sin første kat? Jeg ved, at en del mennesker vokser op med kat eller får kat, når én vælger selv at flytte ind, men for mig er det en meget, meget stor beslutning, for jeg har ikke før levet med en kat og ved ikke, om jeg overhovedet er “god nok.” Det er ikke så længe siden, at dette var mig:

Nu er jeg selvfølgelig blevet meget klogere!

Udover det filosofiske går jeg også og tumler med en masse praktiske spørgsmål: Hvordan forbereder man sig på at få en kat? Jeg skal i første omgang være sikker på, at jeg har råd til at købe alt det, den kunne få brug for - da min søster fik hund, lavede hun først en opsparing sv.t. hvalpens pris + prisen på dyreforsikring + prisen på mad/udstyr/lejetøj i 1 år + 5.000 kr. til uforudsete hændelser. Det har jeg også tænkt mig at gøre, mens jeg arbejder på at finde den opdrætter, som passer bedst til mig. Tror I, det er godt nok?

Hvor gammel skal en kat være, før den må komme udenfor i snor? Hvor gammel skal den være, før den kan være alene hjemme? Er det en god ide at gøre alene-hjemme-forberedelser ligesom med en hund? Hvis min søster skal hjemmefra en hel arbejdsdag, går hun først en lang tur med hunden, træner med ham, lader ham søge sin mad på jorden eller rundt i huset, etc., så han får brugt sit hoved og sin krop. Så sover han, mens hun er væk, og savner hende ikke. Fungerer det også med en kat? Jeg tager 1-2 gange om året til konferencer i udlandet, bør det afholde mig fra at få en kat (jeg kan få familie til at flytte ind og passe den mens jeg er væk, men det er selvfølgelig ikke det samme som at jeg er der)? Hvor hurtigt skal man tage killingen til dyrlægetjek (jeg har læst nogle steder, at man skal gøre det allerede på vej hjem fra opdrætteren, men det synes jeg lyder stressende)? Hvor meget tid bør jeg afsætte hver dag til at aktivere min kat? Hvordan ved jeg, hvor meget mad den skal have?

Ja, hvis jeg ikke allerede har advaret jer mod dumme spørgsmål, så har I nok opdaget nu, at dem har jeg mange af. Jeg håber, I vil bære over med mig! :stuck_out_tongue:

Der er meget stor forskel på at have kat og hund :slight_smile: Begge skal naturligvis have opmærksomhed hver dag, men katten er ikke “afhængig” af dig på samme måde, som en hund er det.
Det er en god ide at få to killinger samtidig, så de kan lege sammen, mens du er på job. Hvis du kun vil have en kat, kan du overveje en voksen omplaceringskat - fx en pensioneret avlskat, der helst skal ud i eget hjem uden andre katte.
En kattesygeforsikring er en god ide. Tjek priser og dækning.

Når nu du kun må have en kat, skulle du måske også overveje at få en voksen kat?
En del opdrættere omplacerer deres forhenværende avlskatte - og her kan du fordelen af at temperament og personlighed er kendt.

Det kan nemlig være ganske svært for en lille killing at flytte ud helt alene… så hellere en voksen, som har brug for et nyt hjem fx fordi den er ved at falde igennem den hjemlige flok efter neutralisering… eller en forhenværende avlshan, som bare ikke kan acceptere andre katte på sit område, men som jo også fortjener sit helt eget hjem med adgang til kærlighed og mavenus :slight_smile:

[QUOTE=Cecilie;1235346]Kære alle, tusind tak for jeres velkomst og de gode råd!
Velkommen hertil :heya:Hvor er det dejligt at læse, at du forbereder dig så godt.

Jeg vil tage kontakt til nogle opdrættere og høre, om jeg evt. kan komme og besøge dem for at opleve kattene. Jeg vil også undersøge, om jeg kan komme med til Galten - hvis jeg ikke skal arbejde den pågældende dag, er jeg meget interesseret! Tusind tak for tilbuddet om fælles transport, ThildeL! Jeg giver besked, hvis jeg har mulighed for at komme med. :slight_smile:

Jeg gik på arbejdet i går og gjorde mig en masse tanker om det at blive (ny) katteejer. Det er både spændende men også nervepirrende at skulle tage beslutningen om at invitere et nyt familiemedlem indenfor, når man ikke ved, hvad man går ind til - er jeg overhovedet klar til så stort et ansvar i så mange år? Hvordan ved man, at man er parat til sin første kat?
Godt spørgsmål :ok: Det hele starter jo med, at man begynde at interessere sig for katte. Så kan man langsomt tune sig ind på, hvilken type kat man synes bedst om, og hvilken type kat, der passer bedst til ens personlighed/levevis. Dernæst opsøger man opdrættere eller ejere af racen og ser den “live”. En hobbyudstilling er fx. en rigtig god måde at møde racen på. På en hobbyudstilling er der mere “ro på”, og god tid til at snakke.

Jeg ved, at en del mennesker vokser op med kat eller får kat, når én vælger selv at flytte ind, men for mig er det en meget, meget stor beslutning, for jeg har ikke før levet med en kat og ved ikke, om jeg overhovedet er “god nok.” Det er ikke så længe siden, at dette var mig:Nu er jeg selvfølgelig blevet meget klogere!
Jeg vil sige det kort: Men en god portion sund fornuft og ansvarsbevidsthed, så er langt de fleste “gode nok” til at være katteejere

Udover det filosofiske går jeg også og tumler med en masse praktiske spørgsmål: Hvordan forbereder man sig på at få en kat? Jeg skal i første omgang være sikker på, at jeg har råd til at købe alt det, den kunne få brug for - da min søster fik hund, lavede hun først en opsparing sv.t. hvalpens pris + prisen på dyreforsikring + prisen på mad/udstyr/lejetøj i 1 år + 5.000 kr. til uforudsete hændelser. Det har jeg også tænkt mig at gøre, mens jeg arbejder på at finde den opdrætter, som passer bedst til mig. Tror I, det er godt nok?
Det er i hvert fald mere end hvad mange katteejere starter ud med, så JA, det er godt nok :cool2:

Hvor gammel skal en kat være, før den må komme udenfor i snor?
Når katten har fået sine basisvacciner (min. 2 … alt efter hvor gammel den er når den vaccineres første gang), og er flyttet til et nyt hjem, så plejer jeg at råde mine killingekøbere til at vente et par måneder før de introducerer den til verden udenfor.
Der er mange nye ting, en lille killing skal vænne sig til i et nyt hjem. Nye dufte, nye rutiner, indretning osv. osv. osv.

Hvor gammel skal den være, før den kan være alene hjemme?
Det kan den rent faktisk lige fra du får den af. Selvom vi har killinger, så har vi stadig et job, som skal passes. Dvs. vi er ikke omkring kattene 24/7. Okay, så har de selvfølgelig stadig deres søskende og resten af flokken omkring sig. En kat sover meget af tiden. Faktisk sover de 16-18 timer i døgnet, så bruger de rigtig meget tid på at soignere sig, og foderskålene skal også besøges mange gang hver dag.

Er det en god ide at gøre alene-hjemme-forberedelser ligesom med en hund? Hvis min søster skal hjemmefra en hel arbejdsdag, går hun først en lang tur med hunden, træner med ham, lader ham søge sin mad på jorden eller rundt i huset, etc., så han får brugt sit hoved og sin krop. Så sover han, mens hun er væk, og savner hende ikke. Fungerer det også med en kat?
Det lyder meget fornuftigt. Lige bortset fra det med gåturen. Det tror jeg altså ikke du bør føle, at du skal. Lidt nus, kæl og aktivering samt servering af noget lækkert inden du tager ud af døren vil være helt fint. Der findes masser af aktiverings-“dimser” til katte, som de kan lege og få tiden til at gå med. Et godt krædsetræ evt. med et par hylder, som katten kan ligge på, er et “must” for mange katte.

Jeg tager 1-2 gange om året til konferencer i udlandet, bør det afholde mig fra at få en kat (jeg kan få familie til at flytte ind og passe den mens jeg er væk, men det er selvfølgelig ikke det samme som at jeg er der)?
Nej, det bør absolut ikke afholde dig fra at få en kat, når du har et godt netværk, som kan kigge ind til katten.

Hvor hurtigt skal man tage killingen til dyrlægetjek (jeg har læst nogle steder, at man skal gøre det allerede på vej hjem fra opdrætteren, men det synes jeg lyder stressende)?
Jeg synes du skal aftale med opdrætteren, hvornår du tager katten til tjek hos din dyrlæge. Efter min mening bør det ikke være på vej hjem fra opdrætteren, men fx. indenfor den første uges tid.
Hvor meget tid bør jeg afsætte hver dag til at aktivere min kat? Hvordan ved jeg, hvor meget mad den skal have?
Det er meget forskelligt fra kat til kat. Som sagt sover de jo meget i løbet af dagen. Husk at en sovende kat skal man lade være. Den har brug for den ro og den søvn. Når den er vågen, så vil den sikkert gerne lege. Et slag på tasken vil være 3 x 15 min dagligt, hvor I leger (igen alt afhængig af kattens temperament) og så er der jo alle de dejlige stunder, hvor katten lige kommer forbi en, for at blive nusset lidt og snakket med.

Ja, hvis jeg ikke allerede har advaret jer mod dumme spørgsmål, så har I nok opdaget nu, at dem har jeg mange af. Jeg håber, I vil bære over med mig! :p[/QUOTE]

Der er generelt ikke noget, der hedder dumme spørgsmål :smiley: Kun dumme svar.

Noget helt andet … nogle vælger at anskaffe sig 2 katte. 2 katte har stor glæde af hinanden. Igen, så er det meget forskelligt, alt afhængig af ens livsform, økonomi, boligforhold osv. osv.
Andre vælger at anskaffe sig en voksen, omplaceringskat. Nogle opdrættere har voksne katte gående, som ville have godt af at komme ud i et hjem som enekat.

Glæder mig til at følge dig på din vej til at blive katteejer :slight_smile:

Kære Dkkorat og Ann K, tak for jeres svar! Jeg tænker meget over, hvordan jeg bedst kan sørge for, at min kat bliver ordentligt stimuleret. Min boligforening tillader desværre kun ét dyr pr. lejlighed. Jeg havde nu håbet, at jeg kunne give en killing et godt liv alligevel, både fordi jeg gerne vil opleve det at have en killing og fordi jeg gerne vil træne min kat til at gå i snor, være tryg ved at besøge familie og venner, etc., så jeg kan have den med mig så meget som muligt, og jeg har en ide om, at den slags træning nok er nemmest, hvis man starter tidligt?

Jeg er helt klar over, at en lille killing selvfølgelig ikke kan være alene hjemme en hel arbejdsdag, så jeg tænkte, at jeg ville tage ferie fra arbejdet det første lange stykke tid og ellers få en ven til at passe killingen hjemme hos mig mens jeg er væk (jeg arbejder kun deltid), indtil den er måske 5-6 mdr. gammel? Jeg læste i en guide til katte, at 5 mdr. gamle huskatte kan begynde at fritløbe, så jeg tænkte, at indekatte på det tidspunkt også er selvstændige nok til at klare en almindelig arbejdsdag alene, hvis man sørger for at aktivere dem inden man tager afsted og lægge f.eks. foderbolde frem? Eller er det urealistisk?

Jeg har også læst, at ragdolls egner sig bedre som alene-katte end (de fleste?) andre racer, så jeg havde håbet, at dette ville spille ind. Men jeg vil meget gerne høre jeres mening og erfaringer, for jeg vil for alt i verden undgå en ulykkelig kat!

Redigeret:

Hov, der kom lige et nyt svar, mens jeg var ved at skrive! Tak for dine input, Hanne/DK Lindvig! Jeg er superglad for alle svarene på mine (hvis ikke “dumme”, så i hvert fald nybegynder-) spørgsmål! :slight_smile:

Katte kan lære hele livet :slight_smile: Voksne katte eller ungkatte egner sig bedst som enekatte.

Du gør dig mange gode tanker:ok: Det bliver en heldig kat, der får hjem hos dig :slight_smile: