HJÆLP: introduktion af ny killing (hun) til vores 1årige (hunkat)

Hej Kattegale,

På titlen har I nok fundet ud af vi (min kæreste og jeg) ikke har meget erfaring med katte… Jeg har læst nogle steder at man skal have en kat af modsat køn, når man anskaffer sig en ny kat. Jeg ved ikke hvad vi skal gøre da voksne kat (1år) på dag 2 er begyndt at slå efter nye killing.

Det er nu sådan:

Dag 1
Jeg står i den situation at jeg har fået en ny killing (Elsa), da vi synes vores nuværende kat (Sansa) keder sig endel når vi ikke er hjemme. Da jeg købte killingen spurgte jeg om råd til hvordan introduktionens skulle foregå. Der fik jeg at vide at jeg skulle bare sætte Elsa i rummet, så skal de to nok selv find ud af det. Det har jeg valgt at tro på, da hun selv har mange katte og killinger i forvejen, og dermed har masser af erfaring.

Men Sansa har reagerat negativt på hele oplevelsen, hun started med at hvæsse, gnurre og brumle meget tæt op af Elsa der i starten var ligeglad. Den sammen reaktion har hun også på os, når Elsa er tilstede. Jeg sættede dem korttid efter i hvert sit værelse, dog er det værelse Elsa er i vores soveværelse. Sansa er ikke tit der inden, men hun benytter vinduet på vores værelse til at kigge ud af, det har hun så ikke mulighed for mer’.

Efter nogle timer fra hinanden valgte jeg at forsøge igen med at introducere dem for hinanden, denne gang er reagere Sansa på sammen måde, men Elsa som følger sig trygt vælger at hoppe rundt og ignorer Sansa. Elsa hopper op på en af Sansa tårne på kræssetræet (som hun ikke benytter), dette resulteret i at Sansa lavede en truende dask mod Elsa. Elsa ignorer disse slag. Efter flere truende dask mod Elsa, er hun nu begyndt at lave rigtige slag, som fik Elsa til at gemme sig. Jeg måske med en overreaktion skubber Sansa væk skældte hende ud, og hurtigt sætte Elsa på værelse igen. Elsa har så sovet på vores værelse på dag 1.

Dag 2
Om morgen var Sansa helt normal, som om at Elsa ikke fandtes, normalt kælende. Vi regnede med at hun nok er faldet lidt til ro, og helst ikke skal være sammen med Elsa overhovedet. Vi lod Elsa være på værelse mest af dagen. Men vi forsøger med korte introduktioner for at se hvordan de reagere med hinanden. Elsa er nu bange for Sansa, og Sansa har stadige sammen reaktion som dag 1. Er der noget vi kan gøre som vi kan rette op på dette problem? Vi overvejer


Jeg har læst mange steder at man skal lave en langsomt introduktion, og de skulle helst ikke have set før nogle dage inden i forløbet. Men alle de krav de sætte med en langsomt introduktion kan vi ikke gøre da vi har en lille 2 værelses lejlighed med et meget lille toilet.

Jeg håber posten ikke er for lang, og mit dansk ikke for ringe så det er forståligt :smiley:

Mvh
Pandaen

Hvor gammel er Sansa:? Er hun steriliseret:?
Hvor gammel er Elsa:? Er hun steriliseret:?

Knurren/brummen/hvæsen er normalt ved enhver sammenføring. Potedask/poteslag kan enten være opdragelse eller opfordring til leg. Du siger, Elsa gemmer sig, når Sansa slår ud efter hende - hvor længe er hun om at komme frem igen:? Elsa indtager positioner i hjemmet, som er over Sansas almindelige højder - Elsa hopper op på hylder i kradsetræet, som Sansa ikke bruger - dette provokerer Sansa, da det er den ledende kats plads at lægge øverst i landskabet.

I skal helst kun blande jer, hvis der ryger pelstotter eller trækkes blod. At skælde ud eller skille dem ad kan give nogle skævvridninger i deres meget spæde forhold. Hver gang, de skilles ad, vil ses som en ny sammenføring. Sansa skal støttes i, at der stadig er plads til hende i hendes hjem - at skælde hende ud gør hende mere usikker (og muligvis mere uvenligt stemt overfor Elsa).

Lad dem være sammen under opsyn :slight_smile: Har I mulighed for at lave en netdør ind til soveværelset:? På,den måde,kan de se/høre/lugte hinanden, når I ikke er hjemme, uden at I behøver ære bekymrede.

Ok, sansa er 1 år og steriliseret, elsa er 10 uger gammel og er ikke steriliseret. Vil det sige at jeg godt kan lade dem møde hinanden og dermed lad dem sort it out?

Hvis sansa ikke holder vagt ved indgangen til hende gemme sted, så kommer elsa ud med det samme,. Sansas slag er på sammen tid med hvæssen, det gør mig bekymret…

Ja:) Det ville være det bedste:)
Det ville også være godt at få Elsa steriliseret inden hendes første løbetid:)

Prøv at distrahere Sansa, når hun holder vagt. Få hende til at tænke på andet fx legetøj, kæl eller godbid.

Giv dem gode oplevelser sammen. At de slår ud er normalt - de skal teste om den anden eksploderer, hvis de rører den :slight_smile:

Rør ved dem på skift, så de udveksler dufte på den måde også plus dufter ens af jer

Giv godbidder og se om de vil lege med jer sammen - ikke for vildt, da det kan stresse i starten, hvis den ene springer voldsomt i leg, og fodre i samme rum men med afstand imellem.

Adskil, når I ikke er hjemme, hvis I er usikre, men lad dem ellers gå sammen

Få den unge steriliseret. Og så er samme køn faktisk bedst er min erfaring, da kønnene leger mere ensartet - katte af forskellig køn kan dog sagtens trives sammen, men hannerne kan være en belastning for hunnerne, da de kan være for tumleagtige i legen, mens hunkatte oftest leger jagt og fang mig lege. Men det er kun en generel regel - ingen katte uden undtagelser

Prøv at se denne video. Det kan måske hjælpe lidt at se at det er helt normalt at de ikke elsker hinanden fra første øjeblik. Katte bruger meget tid på at se hinanden an, og en killing er utrolig distræt og overskrider hele tiden den voksne kats grænser, og derfor skal de sættes på plads. Det gør man ved at hvæse og slå ud efter. Og virker det ikke at slå ud efter, så må man jo ramme næste gang.

Og gør jer selv den tjeneste at sætte en film på, find noget at snakke sammen om. Hav godbidder klar hvis kattene kommer forbi jer. Men ignorer dem ellers og udvis afslappet adfærd. Hvis i er nervøse og urolige, så kan Sansa fornemme det og bliver også mere vagtsom overfor Elsa. “Hvis mor og far er bekymrede, så er der nok noget jeg skal være opmærksom på!!”

//youtu.be/EhRuG0D-WsU

Ja og TRÆK vejret. Sidder ejer og holder vejret, så kan der ske mange ting hos et dyr. Det gælder i alle sammenføringer og nye situationer

Læser jeg rigtigt, er Elsa kun 10 uger? :?

Ja, hendes der solgte mig katten mener at det er helt ok når vi har en kat her hjemme, og ærligt talt, så virker elsa mere socialiseret end sansa (da vi først fik hende)

Både du og sælger har overtrådt loven. Se Retsinformation

Jeg vil anbefale at du leverer Elsa tilbage til mormis, så hun kan udvikle sine sociale færdigheder endnu mere. (Og så loven i øvrigt ikke brydes.)

[QUOTE=Tea;1241924]Både du og sælger har overtrådt loven. Se Retsinformation

Jeg vil anbefale at du leverer Elsa tilbage til mormis, så hun kan udvikle sine sociale færdigheder endnu mere. (Og så loven i øvrigt ikke brydes.)[/QUOTE]

Så må jeg jo heller gør det, tager kontakt til sælgeren med det samme. Vidste ikke der var lov om salg af killingener. Sælger påstod at det var en regl dyrenesvelfærd har sat, det havde jeg jo i god tro valgt at tro på.

Det lyder rigtig fornuftigt pandacat.
Så kan i faktisk også lige få et par uger mere til at forberede jer på at føre Elsa og Sansa sammen. Der findes nogen rigtig gode tips og videoer at se/læse på nettet. Når Elsa så kommer igen så har i lidt mere viden og kan måske bedre sammenføre dem med is i maven og nerverne skjult for kattene. :slight_smile:

Det giver også lige Elsa et par uger mere i sin katte kommunikations uddannelse aka mor+søskende, så hun har mere selvtillid når hun skal lære Sansa at kende. Og så har Sansa mødt Elsa før, når hun kommer tilbage, det giver også Sansa mere selvtillid til næste sammenføring.
Prøv at se den video jeg linkede til. Brugeren på youtube har lavet flere hvor han forklarer kattesproget. Jeg tror at i kan drage fordel af at se dem sammen. :slight_smile:

Håber du vender tilbage og opdaterer os på situationen. :slight_smile: