Hvad mener katteejerne om denne lov?

Lad os et øjeblik vende billedet og forestille os, at det var alle blandingskatte født fra juli i år uden stamtavler, hvor vi ikke kunne bevise, hvad der lå i katten, der skulle lade livet…

Ville vi som katteelskere gå med til det?

Næppe - hvis ikke så ved I nu, hvordan en masse blandingshundeejere går rundt og har det med regeringen pt.

Lad os tage min gamle Ace som eksempel. Han er border collie, islandsk fårehund og Karelsk bjøernehund - ingen af disse racer er på listen over forbudte racer - men kan vi bevise det? NEJ. Var Ace født efter juli i år, så ville han derfor få sprøjten.

Jeg er tom for ord. Alle eksperter har talt imod denne lov, men alligevel kommer den igennem. Mit bud er, at vi vil opleve store problemer som følge af denne lov.

Jeg er for stamtavler på dyr, men ikke for enhver pris. Dette er for drastisk simpelthen.

Hvad mener I

http://www.bt.dk/danmark/vil-draebe-alle-hvalpe-uden-stamtavle

Jeg forstår problematikken med kamphundene, men forbud er bare ikke vejen frem, og dette er godt nok at trække den for langt synes jeg personligt

Det er da helt ude i hampen - det håber jeg godtnok ikke, at de får ført igennem.

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Jeg er ambivalent.
Men ligger tanken så langt fra den måde vi som kattemennesker tænker på?
Jo det er selvfølgelig uetisk, det kan vi alle blive rørende enige om.

Men gang på gang syder diverse forums over blandingskatte og BYB-avl, der opfordres (nogen gange med store bokstaver) til neutralisering og vi hører gang på gang om temperament der nedarves og sikkerheden ved at købe med stamtavle.

Er det ikke dér man prøver at få hundeavlen til at komme hen: Neutralisering af ikke-avlshunde, slut med useriøse “hyggekuld” og helt væk med BYB-avlen?

Det drastiske ligger her i, at man vil aflive allerede levende hundehvalpe - det er meget voldsomt, synes jeg nok.
Men det store perspektiv er i mine øjne noget, som er gavnligt for den danske kæledyrsbestand.

Jeg ville aldrig selv købe en blandingshund - det er i mine øjne simpelthen for risikabelt -surrender

Forslaget har været fremført tidligere fra samme kant… der fik man et klart signal fra politisk hold, at det ikke ville blive vedtaget…

Heldigvis!!! Jeg har aldrig hørt om noget mere tåbeligt

Jeg kender fx en blanding mellem en boxer og en labrador - alle tiders hund - men ingen kan bevise, hvad der er i ham - han skal derfor i mundkurv, hvis loven træder i kraft.

Øv øv øv… Tåbeligt er et dækkende ord Ann. :frowning:

Hunde med stamtavler kan da også gøres farlige og tossede i hovedet.

Det kræver jo bare den forkerte ejer.

:s:S:S:S

Komplet tåbeligt forslag :doh: Havde de tænkt sig at alle hundeejer skulle gå rundt med en stamtavle i lommen?
Det virker ikke særligt gennemtænkt som så meget andet fra den kant.
Jeg håber virkelig ikke at det bliver vedtaget

-what-what-what-what

Totalt latterligt, hvis du spørger mig :muhaha:

Men lovforslaget er jo fremadrettet, så det handler jo ikke om at nulevende blandingshunde skal lade livet - der skal bare ikke laves flere kuld? Det må jo være pointen.

Var det ikke bedre at neutralisere de blandingshunde/blandingskatte, der allerede findes:?

[quote=Rita;382553]
Er det ikke dér man prøver at få hundeavlen til at komme hen: Neutralisering af ikke-avlshunde, slut med useriøse “hyggekuld” og helt væk med BYB-avlen? [/quote]

Nej det er det ikke…
Man vil lave denne lov fordi der ca 10 gange om årligt sker det frygtelige at mindre hunde skambides så de enten koster deres ejere formuer i dyrlægeregninger eller at de dør!
Hyggekuld, BYBavl, og den slags er man revnende ligegald med! Hvis man ville gøre noget ved den slags var der masser af tiltag, som kunne gennemføres helt uden at man skal til at aflive sunde og raske hvalpe!
Og jeg vil dælme IKKE påduttes at skulle neutralisere mine hunde, blot fordi de ikke skal i avl! Neutralisering af hund ER alt andet lige et ganske anderledes og langt mere gennemgribende (adfærdsmæssigt) indgreb hos hunden end hos katten, g hvis jeg vúrderer at mine dyr vil have det bedst som fertile, så er der ikke nogen som skal beslutte noget andet for mig!
Det er sagt før herinde, men jeg gentager og præciserer igen… Hundes fertilitet er ikke mage til kattes! Og generelt er hundes fertilitet ikke til gene… Hundes aggressivitet er desuden sjældent et udslag af deres fertilitet…

Så loven laves udelukkende fordi nogle skvadderaber ikke gider at passe på deres hunde… give dem et minimum af socialisering… eller sætte sig ind i hvad det lige er de har fået ind af døren!
Og fordi det er lykkedes pressen at få blæst disse få meget ulykkelige sager helt ud af proportioner…

Men det store perspektiv er i mine øjne noget, som er gavnligt for den danske kæledyrsbestand.

Det er så sjældent at jeg sammenligner med historiske verdensbegivenheder, når talen er omkring dyr, og dyrevelfærd… men der er faktisk en begivenhed, som jeg mener man kan sammenligne med her… den fandt sted i Tyskland i årene ca 1937 - 1945 og blev kaldt Endlösung :thumbdown:
Dengang fandt man ud af at man ikke kunne løse problemer, der i deres essens var samfundssociale på denne måde… synd at et ukendt antal hundehvalpe og voksne hunde nu åbenbart skal lade livet før de danske politikere kommer frem til samme konklussion!
Husk på, hvor mange hunde det vil dreje sig om! Dkk, Dru og andre stambogsførende organisationer tegner sig vel kun samlet for ca 1/3 af den danske hundebestand!!!
Og det er ALLE blandingshunde… også min dyrlæges lille ca 30 cm høje og 3½ kilo tunge papillion/pommeranier/chihuahua-blanding, vores nabos D/S gårdhund/foxterrier, genboens rottweiler/schæfer og sidevejens golden retriever/amstaff…
(Gæt for resten, hvilken af oventstående blandinger jeg ville mene kunne være den mest potentielt farlige blanding… man vil nok blive overrasket :wink: )

Jeg ville aldrig selv købe en blandingshund - det er i mine øjne simpelthen for risikabelt

Tænk… jeg ville langt hellere købe en blandingshund end en blandingskat! :slight_smile: Med hunden ved jeg da hvad jeg får - det gør jeg ikke med katten…

Nu ligger landet trods alt sådan, at jeg ikke har hverken nazitankegang eller andre bizare holdnigner.
Men jeg kan nu godt se nogle fordele ved, at der nu gribes ind overfor blandingsracer.

Hundeverdenen får nogle redskaber til at få styr på de hunde der fødes, og dermed hvilke folk der køber dem. Kattefolket kan glædes over deres flisebelagte stuer med afløb i gulvet.

Og nej, jeg går ikke ind for, at man afliver hundehvalpe.

Jeg kan af en eller anden underlig grund mærke, at denne tråd provokerer mig, uden jeg egentlig ved hvorfor? Så jeg trækker mig lige ud af den indtil videre :slight_smile:

Præciserer gerne…
Nej, det har hverken du eller de politikere, som fremsætter et så uigennemtænkt forslag! Og jeg ville aldrig beskylde nogen fr have den slags holdninger - mest af alt fordi jeg ikke mener at man har det og fordi jeg selv ville blive både stødt og ked, hvis nogen gjorde det overfor mig!

Men det betyder ike, at man ikek kan lave sammenligningen.
Problemet med de aggressive hunde er et socialt problem i langt højere grad end et raceproblem!

Men jeg kan nu godt se nogle fordele ved, at der nu gribes ind overfor blandingsracer.
Jeg kunne se en fordel i at der gribes ind overfor muskelhundene på en måde, så det rammer de uansvarlige ejere… jeg har tidligere postet hvad jeg bla mener vil kunne gøres… og det er ikke at aflive i flæng blot fordi man ikke kan fremvise en alenlang stamtavle!

Hundeverdenen får nogle redskaber til at få styr på de hunde der fødes, og dermed hvilke folk der køber dem.
Det har hundeverdenen såmænd allerede!
Hunde skal bla registreres og det er lovpligtigt at have dem forsikrede… man ved faktisk ganske godt, hvor mange hunde der findes i DK og egentlig også hvilke racer og blandinger der er…
Der er så en lille %del som man ikke kan nå ved pæn snak… de vil fortsætte med at lave deres forretning blot via et nyt smuthul… fx ved at registrere deres blandinger eller stambogslåøse hunde i udenlandske stambogsregistre for eksperimentalavl (jo den slags findes!)… så er hunden lovlig, avlen lovlig - og masseaflivning af helt almindelige lovlydige, tænkende hundeejeres dyr har ikke hjulpet en hujende fis mht at afhjælpe det problem sm politikerne ville have gjort noget ved!

Kattefolket kan glædes over deres flisebelagte stuer med afløb i gulvet.

Det lykkedes faktisk at få ministeriet til at indse det vanvittige i det forlangende… i hvert fald hos private opdrættere.

Og nej, jeg går ikke ind for, at man afliver hundehvalpe.

Det vil blive konsekvensen!
Hunde laver nemlig også upsparringer!
Og du kan bande på at jeg rent ud vil NÆGTE at aflive min hunds hvalpe, blot fordi min avlstæve har været på eventyr hos naboen!
Og jeg vil dælme heller ikke sætte min dyrt indkøbte avlstæves fertilitet på spil ved at give hende en abortsprøjte!

Jeg kan af en eller anden underlig grund mærke, at denne tråd provokerer mig, uden jeg egentlig ved hvorfor? Så jeg trækker mig lige ud af den indtil videre
Muligvis pgr min sammenligning?
Og ja… den er ubehagelig!
Og det er grunden til at jeg ellers aldrig gør den slags… for debattører med fx modsat mening end mig, tror at jeg så kalder dem noget grimt… det gør jeg ikke! det er ganske enkelt ikke min debatform…
Men den løsning som vores politikere har hittet på her… den kalder jeg noget grimt… for den er grim!

Det er jo sindsygt, jeg tror ikke at det lovforslag bliver til virkelighed. Tænk på hvor mange der har blandningshunde… folk vil jo gå amok.
Jeg kan desuden heller ikke se hvorfor det skulle være risikabelt at købe en blandningshund…så længe den (ligesom huskatte) har fået de vaccinationer og ormekurer som den skal have så er det jo fint.
Jeg tror slet ikke man skal bekymre sig om det her. Det er så langt ude at det lyder som en joke.

også min dyrlæges lille ca 30 cm høje og 3½ kilo tunge papillion/pommeranier/chihuahua-blanding

Den der vil jeg være mest bange for hvis jeg ikke kender nogen af dem…

[quote=alleos7;382679]også min dyrlæges lille ca 30 cm høje og 3½ kilo tunge papillion/pommeranier/chihuahua-blanding

Den der vil jeg være mest bange for hvis jeg ikke kender nogen af dem…[/quote]

Bingo! :thumbup:
Du har vundet… noget! :smiley:
Reserveret selskabshund med ry for art være enmandshund (Chihuahua) parret med stædig, selvhævdende, selvsikker race (pommeranier) tilsat førerafhængighed, arbejdsiver og bunker af intelligens (papillion, der er en spanieltype)… jo det kan blive en ganske eksplosiv blanding! Godt den ikke er større :wink:
Heldigvis er det en ualmindelig kær lille størrelse… velsocialiseret godt præget og rasende charmerende :wehuu: selv Dise glemte et øjeblik at hun var hos dr dyr…

De må da have drukket af natpotten! Sikke et tåbeligt forslag, hvad skulle det gøre godt for?

Gid de dog kunne bruge tiden (og vores penge!) på noget fornuftigt, frem for at komme med sådan et latterligt udspil… :lynogtorden:

Hmm… Det er da en gammel artikel??

[quote=lenschow;382536]Lad os et øjeblik vende billedet og forestille os, at det var alle blandingskatte født fra juli i år uden stamtavler, hvor vi ikke kunne bevise, hvad der lå i katten, der skulle lade livet…

Ville vi som katteelskere gå med til det?

Næppe - hvis ikke så ved I nu, hvordan en masse blandingshundeejere går rundt og har det med regeringen pt.

Lad os tage min gamle Ace som eksempel. Han er border collie, islandsk fårehund og Karelsk bjøernehund - ingen af disse racer er på listen over forbudte racer - men kan vi bevise det? NEJ. Var Ace født efter juli i år, så ville han derfor få sprøjten.

Jeg er tom for ord. Alle eksperter har talt imod denne lov, men alligevel kommer den igennem. Mit bud er, at vi vil opleve store problemer som følge af denne lov.

Jeg er for stamtavler på dyr, men ikke for enhver pris. Dette er for drastisk simpelthen.

Hvad mener I

http://www.bt.dk/danmark/vil-draebe-alle-hvalpe-uden-stamtavle

Jeg forstår problematikken med kamphundene, men forbud er bare ikke vejen frem, og dette er godt nok at trække den for langt synes jeg personligt[/quote]

Aaaarh det er da kun dem, der minder om muskelhundene i udseende. Man kan jo tydeligt se, at det ikke er det Ace er. (Hvis det altså er den Ace, der også er at finde på Hundegalleriet)

Men hvad der ellers skal gøres, det aner jeg ikke. Problemet er jo også at nu finder “Brian” jo bare en anden race. Så sent som i går, så jeg en, på et hundeforum, forhøre sig om Canis Panther… :argh::argh:

Jeg tror ikke forbud hjælper, men på den anden side, så længe Amstaff er tilladt, så er der også pittbulls i og med, det ikke er til at se forskel (medmindre det er en rednose)

[quote=Eva;382557]Hunde med stamtavler kan da også gøres farlige og tossede i hovedet.

Det kræver jo bare den forkerte ejer.

:s:S:S:S[/quote]

Se, der har du nemlig fat i det HELT rigtige…
Problemet er, at disse hunde BLIVER farlige, når de kommer i de forkerte hænder. Men der findes jo også folk, som har dem som kærlige dejlige familie hunde.

For mig at se, skal der gøres NOGET ved blandingerne, hvis det skal nytte noget. Ved et forbud mod avl, rammes jo kun dem, som netop går op i deres hunde, kender deres linjer, temperement og træk, og det er jo netop dem, som gør det gode stykke arbejde.

At jeg så synes, at det er dybt uetisk og barskt at aflive fødte hundehvalpe, er så noget helt andet.

Med fare for at få smæk,-surrender generelt er jeg lidt imod det med et forbud. Synes helt ærligt det er synd for dem, som er faldet for denne race, og som går op i den med liv og sjæl, at der så er nogle forbandede brådne kar, som skal tække racens svagheder.

Men noget må gøres, jeg forestiller mig lidt, at vi er ude i noget i retningen af et “Muskelhunde kørekort”:rock:

Og så går jeg meget ind for Dkkorats forslag, om neutralisering :ok: