Hvad skal en pensioneret avlskat koste?

Siden hvornår er pensionerede avlskatte, der ønskes omplaceret, begyndt at koste penge? En voksen kat, der ønsker at tilbringe sit velfortjente otium som kastrat i et hjem, hvor kærligheden kommer først, skal da højst koste neutralisationsprisen?

1 Synes om

Hvorfor? Hvorfor må en god sund kat på et par år ikke koste mere end neutralisationsprisen? :slight_smile: (agerer lige djævlens advokat her)

3 Synes om

Jeg betalte gladeligt mere end prisen på en kastration for en 3 års sund og rask kat. Det kan jeg slet ikke se noget forkert i :slight_smile:

1 Synes om

I min verden er alle priser fair, hvis køber synes de er ok…

Men jeg forstår ikke altid at en 3-4 årig kat koster det samme som en killing… hvilket den for nogle killingekøber der skal finde nyt hjem når katten bliver for aktiv, bedstemor allergisk og man lige ønsker sig nyt pynt til sofaen.

Men skal en voksen koste det samme som en killing?

Er det et forsøg på at højne kattens status at tage alt mellem kr.1500 og kr.3000 for en voksen kastrat?
Hvad koster en kat på et internat? Gør internaterne forskel på priserne for killinger og voksne?

En voksen kat må da hjertens gerne koste mere end neutralisationsprisen. Jeg ser bare helst, at voksne katte omplaceres til hjem, hvor de kan nyde deres otium som elskede prinser og prinsesser - hjem før pris.
Jeg tror, min undren egt går på - finder kattene hjem til de annoncerede priser? eller er det ideelle priser, som bliver justeret med tiden?

Jeg syntes det må være op til den enkelte opdrætter kvad de tager for deres katte uanset om det er killinger eller voksne. personlig har vi valgt vores eget prisniveau, på killinger, hvilket jeg ved andre opdrætter er sure over, for så bliver deres for dyre :frowning: i forhold til vores :slight_smile:

Jeg havde samme tanke :slight_smile:

nu har vi af flere årsager måtte omplacere en del voksne, prisen har været forskelligt fra kat til kat, men trods prisen, så er vi meget obs på at kattene får lige det forever hjem der passer til dem og det er mit indtryk at de flest har tid til at vente på det rigtige hjem til den enkelte kat.

For mig er det en maga dårlig sammenligning, skal vi så også til at sælge killinger til 800kr stykket :grin:

Jeg kan kun tale for mig selv :slight_smile: Jeg har til nu kun omplaceret to pensionerede piger. Dione til en der ventede over et år på hende fordi han VILLE have hende (og det er et godt hjem, så hun måtte også godt komme over til ham) :slight_smile: og Hildi kom ud sammen med en af sine killinger.
For mig var prisen ikke afgørende, det var/er hjemmet :slight_smile: jeg har holdt mine “klargøringsudgifter” hjemme og ikke andet :slight_smile: ca 1500 - 1800 for neutralisation og vacc.
Jeg har det sådan at killinger er svære at slippe, men de voksne er et endnu større stykke af mit hjerte, så det handler i højeste grad om at finde hjemmet der matcher den voksne kat, med alle dens særheder :slight_smile:

3 Synes om

Altså hvis jeg skal tage neutralisationsprisen (her plejer det at være prisen + revaccinationen den får samtidig med) så er jeg oppe i nærheden af 2500 kr, så alt efter priser hos dyrlægerne så er mellem 1500-3000 kr måske meget lig neutralisationsprisen?

Det sagt så betyder hjemmet klart alt! De af mine voksne jeg desværre har måtte finde nyt hjem til har jeg virkelig været omhyggelig med at det skal være det helt, helt rigtige match. Når det så er sagt så ja, så finder mine voksne katte hjem til priser på 2000-2500 (fordi min dyrlæges priser er steget, så er mine voksne også, så den sidste som desværre måtte flytte kostede 2500 kr), og det uden problemer med at finde hjem overhovedet. En killing herfra koster med den fulde pakke 5500 (igen steget fra 5000 i løbet af det sidste år pga stigning i udgifter) og det finder jeg også hjem til uden problemer. De 5500 kr dækker lige knap alle udgifter til kuldet. Så jeg synes faktisk ikke at f.eks. 2500 kr for en voksen racekat på 2-4 år er en dårlig pris. Man har jo forhåbentligt katten i en 15 år, og mange nyder faktisk mere at få voksne “færdige” katte, fremfor at skulle gennem killingetiden :slight_smile:
Så ja, klart hjem før pris, men jeg mener også at hvis man virkelig vil have katten, så er man også parat til at betale en vis mængde penge for den. Helt som jeg også mener om killingerne :slight_smile:

2 Synes om

Jeg sammenligner ikke de to ting. Jeg tænker bare, hvorfor skulle Familien Jensen vælge en voksen kat, når de kan få flere internatskillinger til samme pris?
Måske er det bare mig, der ikke følger med tendenserne… Jeg sætter nemlig også mine egne priser og vilkår. Jeg bliver ked, når jeg ser en opadgående prisspiral hos nogle racer - inklusiv min egen - og nægter at følge den tendens.

1 Synes om

Fordi de får en racekat der har haft den mest optimale start på livet, er socialiseret på allerbedste vis og er avlet efter et skønt og fantastisk temperament? Altså det svarer jo til at sige hvorfor nogen skal vælge en racekat fremfor en huskat? :slight_smile:

Jeg er heller ikke til at racekatte skal være vildt dyre, men jeg synes også de skal koste en vis mængde penge, og der må jeg nok indrømme at min pris afspejler hvad jeg lægger hos dyrlægen (altså for den fulde pakke, ikke for evt. ekstra udgifter) og bruger på grus, foder, stamtavler, etc. :slight_smile: (Herunder er ikke indregnet sådan noget som parring/indkøb af hankat/hunkat, slid på hjemmet, hjemmeside, penge brugt på racefremvisninger etc.)

2 Synes om

Dette startede som en tanke over en tendens, der overraskede mig. Forklaringen er sandsynligvis at finde i stigende dyrlægepriser… Det er rimeligt nok.
Måske er det tid til, at jeg tager mine priser for hhv killinger og voksne op til revision…

okay, skulle lige helt forstå sammenhængen. og vi er helt enig, hos nogle racer er priserne helt hen i vejret. Det er den også inden for min race. I rusland køber vi avlskatte for 500-700€, men ved at de italienske opdrætter tager 1200€ for en avlskat :roll_eyes:

Men holder vi os til emnet Tænker vi her har med to vidforskellige type købere :slight_smile: jeg tænker det er et fåtal af dem der vælger en internat killing, der vil købe en racekat og slet ikke en voksen.
Det er mit indtryk at de fleste af dem der vælger en voksen, vil gerne have en kat der er ovre alle killinge unoder og hvor de er sikre på temperament, samt rigtig mange kun ønsker en kat og der er en voksen jo tit ideelt.

Jeg syntes det er vigtig at vi hver især gør det på den måde vi føler er bedst for os, det er trods alt vores hjerteblod :hjerte:

Jeg vil erklære mig enig med Eva.
Jeg tager mellem 1.000 og 2.000 for en voksen tidligere avlskat.
Neutraliseret, sundheds chekket og fuldt opdateret med vacciner. Ofte har den også fået en tandrensning.

Så det er ikke fordi jeg i alle tilfælde får omkostningerne dækket, men synes heller ikke at katten skal være gratis. Selvom det er en voksen kat skal anskaffelsen være velovervejet og ikke en pludselig indskydelse. Det sorterer også de mest useriøse henvendelser fra, for som tidligere nævnt er der ikke et mindre arbejde i at finde det helt rigtige hjem.

2 Synes om

Der er en fransk avler, som spytter Korat killinger ud. Han tager 1400€ + neutralisation for en neutraliseret kælekilling. :open_mouth:

Men hans klare mål er at leve af at avle katte. :disappointed:

Det er såmænd ikke længe siden, jeg fandt priser hos en dansk bengalopdrætter på FRA 12.000 for en udstillingskastrat…

Personligt har jeg omplaceret to voksne katte og ingen af dem har kostet noget synderligt - ikke engang neutralisationsprisen - men jeg har meget svært ved at se, hvorfor prisen på voksne racekatte ikke må være højere end internatskatte, når der jo ikke er nogen tvivl om, at prisen på en racekattekilling er højere end en internatskilling. Det er efter min mening to forskellige kunder, der søger de to “produkter” og selvom internaterne gør et stort stykke arbejde, inkl. i forhold til socialisering af killinger, er det ikke det samme som at kende temperament og sundhedsstatus i op til flere generationer + udgifter til genetiske tests og i visse tilfælde HCM scanninger.

3 Synes om

Du får det næsten til at lyde som om, at man kun kan finde et godt hjem til en “pensioneret” kat, såfremt den er gratis :huh:

Jeg har aldrig set (inden for min race) at en pensioneret avlskat er sat til salg, for det samme som en killing koster. Prisen plejer at ligge mellem 1.000,- og 2.000,- kr. og jeg tænker den er afhængig af, hvilken aftale den pågældende opdrætter har med sin dyrlæge.

Jeg har måtte omplacere nogle gange, og har altid taget prisen for neutralisering og en frisk vaccine. Der er aldrig nogen som har brokket sig over prisen.

2 Synes om

Det er horribel i min verden og jeg ser det som et mål for at tjene penge :dohdoh:

Vi får jævnligt spørgsmålet fra interesserede køber, hvorfor vores race ikke er dyrere, nu der ikke er så mange af dem ??
Men vi ser ingen grund til at skrue priserne op bare fordi vi kan :slight_smile: og det er slet ikke gangbar i forhold til at vores avlskatte ikke er dyrere :slight_smile:

De voksne vi har omplaceret har vi taget 2.500kr og det er for dækning af udgift til klargøring og neutralisering. :slight_smile:

Vi har bare følt det var den rette pris, men hvis vi tænker med hjertet burde de jo koste mindst én million :love: vi har også brugt enormt meget energi på netop at finde det helt rette hjem. Og det er 7-9-13 lykkes til UG.

1 Synes om

Ichi blev solgt for 2000 kr det “kostede” mig 500 kr i dyrlæge udgift og så fik han også lige mad pakke, Hule og legetøj med. Han blev kastreret og fik checket tænder og fjernet to.
Så 1500-3000 dækker kun lige dyrlæge udgift hvis man neutralisere og lige sørger for tænder er checket og renset.
Internater sælger huskatte og blanding katte er jo slet ikke samme produkt som en racekat.

Jeg gav 1500 kr. for Isabella i sin tid. Helt igennem fair pris, synes jeg, især når hun så samtidig var en rigtig fin lille kat, som kunne udstilles :blush: Ida gav jeg, hvad jeg maks. vil kalde et symbolskbeløb (hun var nyvaccineret og lige blevet neutraliseret) og Emil betalte jeg kun for vaccinationen. Jeg synes det fint, at det er op til den enkelte opdrætter at vælge pris. Jeg har klart været heldig, at hjem kom før pris med alle tre :hearts:

3 Synes om