Hvor meget er tilladt på Kattegale

I tråden den seksuelle lavalder anvender en debattør et sprog,
der i den grad er stødende for mig. :frowning:
Og som krænker min blufærdighed.
Hvor går grænsen.

Jeg er normalt glad for Kattgale - netop fordi vi har plads til andet end katte.

Nu tænker jeg: Hører jeg hjemme på Kattegale.

Jeg tror man skal forvente et noget mere “farverigt” sprog i en tråd, der omhandler sex.
Kan man ikke håndtere det sprog, har man jo muligheden for at holde sig ude af lige netop den tråd - det betyder jo ikke, at man behøver ikke at “høre til” på Kattegale :slight_smile:

Ja det er et farverigt sprog, men meget naturligt i en tråd omkring det emne.

Men det støder mig mere at en person skal “hænges ud” med navns nævnelse. Nu ved jeg at hun godt kan forsvare sig selv, men synes den burde være taget over pb eller med admins.

Det er ikke noget man kan sætte en fast grænse for.

Brugerne på Kattegale ønsker et forum hvor alt er tilladt og det er så derfor udgangspunktet her på forum.

Vores regel er at der skal holdes en ordentlig tone og ikke bruges anstødeligt sprog. Hvornår denne regel bliver overtrådt er et skøn, der udøves af admins og man kan hjælpe admins ved at rapportere indlæg, hvis man mener reglen overtrædes.

Guuuud - er er igen noget der er gået min næse forbi - afhængig om overskiften interesserer mig åbner jeg tråden.

Generelt holder jeg mig væk fra de fleste af dem der ikke omhandler kat.

[quote=KKH;368266]Ja det er et farverigt sprog, men meget naturligt i en tråd omkring det emne.

Men det støder mig mere at en person skal “hænges ud” med navns nævnelse. Nu ved jeg at hun godt kan forsvare sig selv, men synes den burde være taget over pb eller med admins.[/quote]

Jeg hænger ikke nogen ud…
Det er jo ikke nogen hemmelighed, at en debattørs sprog på mig virker anstødeligt.
Det skriver jeg jo netop.

Jeg vil vide, hvad der accepteres på Kattegale -
Længere er den ikke.
Der er ikke nogen grund til at tillægge mig et motiv, jeg ikke har.

[quote=Vivi_Fletcher;368263]Jeg tror man skal forvente et noget mere “farverigt” sprog i en tråd, der omhandler sex.
Kan man ikke håndtere det sprog, har man jo muligheden for at holde sig ude af lige netop den tråd - det betyder jo ikke, at man behøver ikke at “høre til” på Kattegale :-)[/quote]

Du har ret; men når man har deltaget i tråden på lige fod med andre;
enig/uenig kan det være svært at vide, at sproget tager den drejning. :slight_smile:

[quote=Mona Jensen;368273]Jeg hænger ikke nogen ud…
Det er jo ikke nogen hemmelighed, at en debattørs sprog på mig virker anstødeligt.
Det skriver jeg jo netop.

Jeg vil vide, hvad der accepteres på Kattegale -
Længere er den ikke.
Der er ikke nogen grund til at tillægge mig et motiv, jeg ikke har.[/quote]

Jeg gider ikke diskutere, men debattere kan vi sagtens. :slight_smile:

Når du med navns nævnelse udpeger en person for noget som du finder negativ opførsel, så er det at hænge folk ud.

Jeg tillægger dig ikke noget motiv Mona, men forholder mig til det skrevne og den måde som jeg læser det på. Og jeg bryder mig bare ikke om at man bruger personer, som eksempler på hvorfor man måske ikke hører til på en side, da man kan såre den person meget ved det. Nu tror jeg godt nok ikke X bliver såret over det, men det ville jeg blive hvis det var mig som blev brugt som eksempel. Og derfor jeg skrev som jeg gjorde. :slight_smile:

[quote=Nevadaisy;368269]Det er ikke noget man kan sætte en fast grænse for.

Brugerne på Kattegale ønsker et forum hvor alt er tilladt og det er så derfor udgangspunktet her på forum.

Vores regel er at der skal holdes en ordentlig tone og ikke bruges anstødeligt sprog. Hvornår denne regel bliver overtrådt er et skøn, der udøves af admins og man kan hjælpe admins ved at rapportere indlæg, hvis man mener reglen overtrædes.[/quote]

TAK…
Jeg har fået svar på mit spørgsmål.

Jeg vidste ikke, at brugerne ønskede at alt var tilladt på Kattegale.
Jeg er så blevet det klogere.

Pointen med at lave kattegale var NETOP et forum hvor det var tilladt at diskutere det hele :slight_smile:

Jeg synes det er rart med et alsidigt katteforum, hvor folk altid står på spring for at komme med gode råd, “det kender jeg godt” eller trøstende ord når det går skidt med ens små.
Jeg er endnu ikke stødt på et forum (uanset art), hvor “vidensmængden” er så stor, hvor folk er så søde og rare, og opfører sig så civiliseret og pænt.
Jeg benytter mig ofte af off-topic, både som meddebatør men også som trådstarter, da jeg fornemmer at her sidder mange forskellige mennesker, der nærmest uanset spørgsmålet, vil kunne komme med et svar.

Mona, jeg forstår godt at du kan finde indlæg, du finder stødende. Der er da også nogle der starter tråde om emner, jeg ikke selv ville finde passende på et katteforum, eller bruger stødende ord/udtryk.
Men jeg er generelt ret frisindet, og lader hvad andre gør/siger, være op til dem.

Men når man tænker på hvor løse tøjler vi har her, er jeg, som sagt, ganske imponeret over niveauet. :thumbup:

Jeg er enig med Mona…
En bruger brugte et ord som jeg Aldrig ville tage i min mund, jeg syntes så at tråden nærmede sig pornosprog
Det udviklede sig bestemt ikke til en sober tråd…men fair, jeg kan bare holde mig ude af en sådan tråd.

Og jeg skal gerne sige at jeg har holdt mig ude af tråden, da jeg netop ikke selv behøver diskutere lige den slags :slight_smile:

Der var også et enkelt sted hvor jeg synes det gik over stregen. Men det kan jeg nu sagtens se bort fra - hellere det, end at der skal totalt censur på. Men blev lidt overrasket, når nu de fleste herinde er gode til at skrive P** og KÆ***** osv :rock: :stuck_out_tongue:

Præcis. I mine øjne er det OK, hvis folk en gang i mellem, i en tråd der lægger op til det, må tage mindre pæne ord i brug.
Jeg er ikke sart - hvis en tråd handler om f.eks. sex, må kønsdele hedde det de nu hedder. Handler en tråd om kattes efterladenskaber, må man kalde det, det nu nu engang hedder.
Evt. må man “censurere” det, som det markeret med fed.

Men hvis folk uden anledning, tager de ord jeg omtaler for oven i brug, i en debat, hvor det ikke er nødvendigt, eller værre endnu, bruger dem som skældsord, stiger jeg af. Det er ikke OK.

ja, nogengange er der et sprog her som nok er lige stygt nok, men er det ikke bare at læse videre el slukke og så bare la det passere stille og roligt.
jeg går ind for et frit kattegale og som en af grundlæggerne for sitet er det en af de ting ved kattegale som jeg vægter meget højt, nemlig den totale ytingsfrihed under ansvar.
generelt set tror jeg bare at det sprog og ord der bruges her på kattegale er stort set samme sprog og ord som bruges ganske normalt ude i det rigtige liv.

jeg forsøger selv på bedste vis at bruge et sprog herinde som ikke genere nogle og som jeg selv mener er pænt og sobert, men det smutter jo nok engang imellem.
et enkelt ord kan osse fortolkes på 20 måder af 20 mennesker.
man kan bare ikke gøre alle tilfredse, det er en total umulighed

[quote=Johnny;368521]ja, nogengange er der et sprog her som nok er lige stygt nok, men er det ikke bare at læse videre el slukke og så bare la det passere stille og roligt.
jeg går ind for et frit kattegale og som en af grundlæggerne for sitet er det en af de ting ved kattegale som jeg vægter meget højt, nemlig den totale ytingsfrihed under ansvar.
generelt set tror jeg bare at det sprog og ord der bruges her på kattegale er stort set samme sprog og ord som bruges ganske normalt ude i det rigtige liv.

jeg forsøger selv på bedste vis at bruge et sprog herinde som ikke genere nogle og som jeg selv mener er pænt og sobert, men det smutter jo nok engang imellem.
et enkelt ord kan osse fortolkes på 20 måder af 20 mennesker.
man kan bare ikke gøre alle tilfredse, det er en total umulighed[/quote]
Jeg har også overvejet, at sproget på kattegale, var lig det jeg møder i det virkelige liv.

Men nej. Det i det virkelig liv, er værre. :S-what
Og ja, jeg arbejder i Kbh’s sydhavn, og det er ikke lige Kbh’s pæneste kvarter - tværtimod. Men bare i køen i Netto, i metroen, på gaden - hvad det nu måtte være, møder jeg grimmere sprog en på kattegale.
Jeg synes stadig at vi opfører os meget pænt! Og tak til jer alle sammen for det! :thumbup:

Faktisk i det tilfælde jeg tænker på, synes jeg ordene kom uden grund - muligvis i en sammenhæng, men bare fortalt lidt for direkte og lidt for MEGET til jeg synes det var passende.

Men jeg er nu alligevel enig - der må være plads til at folk kan sige det de vil… Meeeen. Man kan jo godt nøjes med at skrive “afføring” eller “lort” fremfor “min kat har lavet en stor klam ulækker baby-bræk farvet lort” (den var ikke engang slem, bare klam og mærkelig - altså, beskrivelsen ikke lorten). Nogle billeder behøver man altså bare ikke male :rock:

Sidder da og bliver nervøs for om jeg har brugt et ord der har virker stødende. Netop når det drejer sig om sex releterede ting er der jo MANGE slang for en slags ting og jeg aner personligt ikke hvilke ord der er de “anstændige” at bruge :ups:

Men håber da ikke jeg har brugt et ord der stødte nogle for lyder som om det indlæg er startet pga en bruger uheldige ordvalg omkring nogle få ord :?:frowning:

[quote=Abaddon;368527]Faktisk i det tilfælde jeg tænker på, synes jeg ordene kom uden grund - muligvis i en sammenhæng, men bare fortalt lidt for direkte og lidt for MEGET til jeg synes det var passende.

Men jeg er nu alligevel enig - der må være plads til at folk kan sige det de vil… Meeeen. Man kan jo godt nøjes med at skrive “afføring” eller “lort” fremfor “min kat har lavet en stor klam ulækker baby-bræk farvet lort” (den var ikke engang slem, bare klam og mærkelig - altså, beskrivelsen ikke lorten). Nogle billeder behøver man altså bare ikke male :rock:[/quote]

Man skal også passe på cencur. En af de fora jeg er på har så voldsom en cencur at eneste måde man kan skrive f.eks lort på er “afføring” eller “prut”:thumbdown:-surrender
Ordet pokker og squ er også cencureret væk. -surrender Håber aldrig det ender sådan her for er trist man skal vende alle sine ord fordi nogle ord der ligger til min generation støder nogle der er generationen senere. Hver generation har jo nogle ord der falder dem ganske naturlige. F.eks bruger jeg tit ordet squ/sgu ikke for at støde folk men det ligger bare naturligt i mit sprogbrug