Hvordan er du kommet frem til den pris du tager på dine killinger?

Nu har jeg skrevet rigtig mange gange hvad der kan/skal med når udgifterne til at opdrætte skal lines op efter min mening. Ofte er diskussionen startet ved at en killingkøber/mulig killingkøber har haft en mening om de priser der er på racekatte. Personligt har disse udgifter ALDRIG været med i mine overvejelser når jeg fastsætter prisen på mine killinger.

Jeg købte mit første avlsdyr til x-antal kroner og det var jo så prisen på en racekat. Alt steg i samfundet det gjorde prisen på racekatte også altså steg prisen også hjemme hos mig. Nu falder de, det må de så også hos mig, hvis jeg syntes.

Har altid ment at prisen afhang af udbud og efterspørgsel, som alle andre steder i samfundet. Kan man ikke sælge til den pris man ønsker må man ændre prisen, give katten væk eller beholde den. Mange opgiver så helt at opdrætte hvis de når dertil at de ikke er til at sælge. (det har vi debateret i en anden tråd).

Jeg tænker det kunne være sjovt at høre hvor mange opdrættere der som mig har stukket fingeren i jorden og sagt hvad er prisen sådan ca. og så sat prisen der og hvor mange der rent faktisk har sat et regnskab op og sagt det er den pris mine killinger skal koste hvis jeg skal have mine udgifter dækket.

Jeg vælger så ikke at stemme i denne omgang, da jeg ikke er kommet så langt endnu i mine overvejelser omkring salg af killinger. Men på stående fod vil jeg tro at jeg kigger lidt på mine udgifter og derefter sammenligner med hvad andre af samme race tager.
Der er jo ingen idé i at underbyde/overbyde og dermed enten ødelægge det for andre opdrættere eller mig selv. :slight_smile:

Nu er jeg faktisk aldrig brændt inde med en kat, jeg har det sådan lidt - en kælekat skal have en pris folk kan overkomme, jeg kan sagtens forstå at de ikke vil give *en vild pris * for en kælekat, så jeg sætter som regel en pris som jeg syntes er fair og har da heller ikke folk der prutter ned og hvis de gør får de afvide at prisen er fast.
En voksen kat kan jeg godt finde på at sælge kun for prisen det koster at neutralisere, solgte blandandet en ung lækker exo han på 1½ år til 1000 kr, ikke brugt i avl ( kunne nok godt have fået det dobbelte ) han har fået et super hjem hos mor og søn, men det sidste vil jeg tage op til overvejning næste gang idet jeg har kigget annoncer rundt omkring og blandinger ligger på omkring 2500 kr - jeg har valgt ikke at stemme.

Jeg har ikke stemt.

Prisen jeg tager er nok lidt pr. gefulen. Normalt er det sådan de katte der har været store omkostninger med er dem man kan få mindst for.

Det har du ret i Lis, for et par år siden havde jeg et kuld der blev forløst ved et kejsersnit…
1 død, 2 levende, og der kan jeg ikke pålægge køber at betale for kejsersnittet, så de 2 killinger blev solgt til det jeg normalt gør, den ene lidt billigere fordi det var en gammel god køber ( men det er så min egen skyld )

Jeg tror ikke jeg kan stemme, for vi har endnu vores første kuld til gode :slight_smile:
Det er dog lige på trapperne - 14 dage endnu til termin.

Vi har snakket meget om pris derhjemme.
Hvad kan vi tage for en killing, et Missebarnsbarn vil jo være sin vægt værd i guld?
Vi er nået frem til at mindsteprisen formodenlig vil være de omkostninger der har været til parring, foder, mærkning, stamtavle osv.

Men det rette hjem betyder nu langt mere end prisen. Står den helt rigtige familie der, så vil prisen være mindre vigtig.

Omkostningerne på et kuld stiger jo voldsomt bliver de syge af f.eks. virus - det mener jeg er en erhvervsrisiko som opdrætter må bære - afhængig af hvad det er og hvad det afstedfører også reducere prisen på killingerne.

Det helt korrekt at det er ikke bare sort eller hvidt. Derfor blev den sidste mulighed sat på da jeg kreerede afstemningen.

Jeg kan jo også selv finde på at give en killing væk. Det er jo i givet fald det rene tilsætning.

Hvis jeg har mistanke om at der er noget livstruende galt med en killing må den blive boende hjemme. Det er jo i givet fald også det rene tilsætning.

At indkøbe en avlshan og så af tilfældige omstændigheder ikke bruge den når den når skældsår og alder er i givet fald også det rene tilsætning. Den bør jo, hvis vi ser rent økonomisk på det, indkøbes når den skal bruges og ikke før.

Dybest set er alt hvad vi fortager os et økonomisk spørgsmål, men sådan vurderer vi det bare ikke.

Nu har jeg været opdrætter af anden dyreart. Der fastsatte jeg prisen efter hvad kuldet kostede mig.

Indkøb af avlsdyr ikke medregnet, da jeg ikke syns at jeg vil pålægge mine købere, at betale for mit eget dyr. Et dyr for mig er jo ikke kun et avlsdyr, det er et jeg beholder fra det kommer herhjem og til det dør hos mig.

Ellers var prisen inkluderet: Chip, Vaccine, Sundhedstjek, Stamtavle og Kontrakt, cd med billeder og videoer fra opvækst.
De ekstre foder og grus-udgifter jeg havde haft i forbindelse med opvæksten, og så lidt oveni for den tid jeg havde brugt på socialisering og tilvænning til lyde og oplevelser.

Faktisk blev mit kuld solgt billigere end de fleste opdrættere i DK. Til trods for at det var tilsvarende godt og sundt, og rigtigt præget.

og det var ikke fordi at der ikke opstod “problemer” i løbet af tiden. Jeg måtte på KVL dagen efter fødslen og have røngtenfotograferet tæven, som også fik underlivsbetændelse under drægtigheden.

Naturligvis er der forskel udgifter i forbindelse med forskellige kuld og arter. Men havde jeg været nødt til at få foretaget et kejsersnit, så havde jeg heller ikke “bonget” mine købere, det ville jo i første omgang være et indgreb der blev foretaget for at redde min tæve!

Jeg blev faktisk kontaktet af flere opdrættere som ville have at jeg skulle sætte prisen op på mit kuld, og lidt blev den også sat op. Men det var ikke på opfordring af andre, men bare en regnefejl fra min side af.
Mit kuld lå i snit 3-500 kr billigere end tilsvarende. Dog var min garanti på kuldet 50% længere end hos andre opdrættere.

Og faktisk var det kun en køber der betalte fuld pris.
Jeg fik 3 hvalpe.
1 blev solgt billigere til en veninde, som havde hjulpet mig økonomisk på et tidligere tidspunkt
og den sidste røg gratis til hende som jeg lånte hannen af.
Der er normalt det princip at en parring koster en hvalp, eller en hvalps pris.

[quote=Barky;361578]Nu har jeg været opdrætter af anden dyreart. Der fastsatte jeg prisen efter hvad kuldet kostede mig.
[/quote]

I så fald får man næppe solgt de killinger, der er forløst ved kejsersnit og efterfølgende måske har haft en god gang herpesvirus.
Er sikker på en køber hellere vi have en killing, der er født naturligt og har været rask hele opvæksten - især hvis den ovenikøbet er billigere.

Jeg har fast pris på mine killinger. Uanset om det er hanner, hunner om de har været syge, er forløst ved kejsersnit osv.

Jeg har heller ikke stemt, men jeg regner med at tage så det ca. dækker udgifter til vaccine og kastrering og så lægge den på et niveau, der er rimeligt ud fra hvad disse bliver. Jeg går ind for at alle katte (også huskat) bør koste et vist beløb ud fra at det er et levende dyr vi her snakker om :slight_smile:
Eftersom jeg endnu har min først avlskat til gode, så ved jeg ikke hvad mine udgifter ca. kommer til at være.

[quote=Vivi_Fletcher;361588]I så fald får man næppe solgt de killinger, der er forløst ved kejsersnit og efterfølgende måske har haft en god gang herpesvirus.
Er sikker på en køber hellere vi have en killing, der er født naturligt og har været rask hele opvæksten - især hvis den ovenikøbet er billigere.
[/quote]

Det har faktisk ikke været noget problem (så vidt jeg er informeret). Men det kan godt være at her, er artsforskellene for store.

Jeg ville personligt ikke synes at der var nogen forskel på en kat som blev født naturligt, eller ved kejsersnit. Men det kan godt være fordi at jeg ikke har mødt en kat som er født ved kejsersnit, er der nogen mærkbar forskel på dem?
Jeg ville sansynligvis ikke vælge en hunkat fra til avl, hvis dens mor havde måttet føde ved kejsersnit (her kan jo være forskellige årsager til kejsersnittet, det skal lige tages i betragtning). Men snakker vi rent “til kæl”. Så ville jeg nok være ligeglad.

Vil de kommende kælekatte ejere betale for at der f.eks. hentes en han i USA der måske står i 25000 - de er da helt ligeglade om det er naboens han af samme race.

De vil da heller ikke betale mere fordi kuldet måske er blevet syge og det har kostet kassen i dyrlægeregninger - det ville jeg godt nok heller ikke.

Eller fordi status på diverse tests af forældredyr ikke var kendte - og derfor først skulle køres.

Jeg har valgt en kælekat hos mig har en pris - uanset hvad omkostninger der har været forbundet med kuldet - har det været sygdom på kuldet - så reduceres prisen hvis det kan have konsekvens for fremtidig livsværdi

[quote=Lis Dahlstrøm;361599]Vil de kommende kælekatte ejere betale for at der f.eks. hentes en han i USA der måske står i 25000 - de er da helt ligeglade om det er naboens han af samme race.

[/quote]

Jeg tror ikke alle killingekøbere er ligeglade MEN betale mere for en killing blot fordi far og mor er dyrere i indkøb end det andet kuld jeg har eller det en anden opdrætter har, det tror jeg ikke de gør. Det gør en opdrætter jo heller ikke. Vi kan så af andre årsager være interesseret i netop de dyre killinger som gør at vi er villige til at betale mere for en killing end det behøves.

-LOLNu er det at opdrætte en hobby, en til tider dyr meget hobby, Det ved jeg, at alle opdrættere må sande, – så prisen på en killing afhænger ikke lige af hvad dette enkelte kuld har kostet, men i lige så høj grad af, at racekatte, bør koste en pris, ligesom alle andre opdrættede dyr gør! Alle forstår åbenbart, at hundeopdræt koster noget,- og hvilken katte opdrætter ville ikke være lykkelig, hvis man at kunne leve af opdræt! Nu er det sådan, at vi er glade, bare vi selv kan overleve, selvom vi har opdræt!:græde:
Cats og Conni

Er jeg den eneste der godt kunne tænke sig at vide hvad dem der har stemt “De faktiske udgifter” tager for deres killinger :uha: :tihi:

Ja, og om der er nogen der betaler det?

Jeg har også valgt at prisen er den samme om det er en hun eller hankastrat killing - brugsværdien af dem er jo fuldstændig den samme :høhø:

Selvfølgelig betaler man ikke mere fordi killingerne evt. er taget ved kejsersnit, eller de har været syge som små og der derned har været større dyrlægeudgifter. Så det med de faktiske udgifter, kan jeg ikke helt se holder. Måske man har et lille overskud på et kuld og næste gang har man så enormt underskud. Sådan er det vel at have opdræt.

Jeg har ikke stemt, for jeg har endnu ikke haft mit første kuld, men jeg regner da med at prisen for en kælekat skal være omkring de 4000, inkl. vaccinationer, sundhedstjek, chip og kastration. Det er hvad jeg ser andre tager… Om det så kommer til at stemme overens med de egentlige udgifter, det tvivler jeg på, men så får jeg jo glæden ved at opdrætte nogle lækre killinger og forhåbentlig udvælge en jeg kan beholde :slight_smile:

Okay…Jeg skriver sjældent på forum da min evne til at formulere mig skrifteligt ikke er særlig fantastisk. Men nu prøver jeg aligevel.

Hvis vi antager at en almendelig kælekatteejer er enige med os andre i, at katte skel passes med årlig tjek og vaccine. og at katten skal neutraliseres for bedst mulig livs kvalitet og at den skal mærkes i det tilfælde den forsvinder. Så vil en dyrlægeregning uden rabatter koste ca. 3050kr.(lidt mindre for en han kat) Dette er hvis man får en killing hjem når den er ca. 12-16 uger gammel og den ikke har noget med hjemme fra.

Så min tanke går på, at det ekstra man får når man køber fra en opdrætter, god socialicering, forhåbenelig sunde katte der er vokset op på godt foder, testede forældre mv. det er de ekstra penge værd.

Og i min verden kunne en kælekat sagtens koste mere… Hvis man ser på hvad hunde i samme kvalitet koster, syntes jeg faktisk at 4500kr er billigt for en kat.

Undskylder dårlig formulering og stavefejl.

Vil i øvrigt også mene at alle ekstra omkostninger så som kejsersnit og sygdom må være på opdrætters regning.