Hvordan taler du om

Ja dette er egentlig ligeså meget en undren som det er et spørgsmål…

Jeg begyndte i vinters min søgning efter en killing - og har der igennem skrevet/talt med en del opdrættere… Flere havde desværre alt for travlt med at skrive mere eller mindre usande ting om andre opdrættere af samme race…

Som køber finder jeg det utrolig ucharmerende - ens eget opdræt bliver ikke bedre af at nedgøre andres…

Er der generelt en masse sladder og rygter inden for udstillings/avl’s delen af katteverdenen eller har jeg bare været usandsynlig uheldig med en del af de opdrættere jeg har talt med?

Tja det findes da her og der… sladder og “sjove” historier er overalt…

jeg har oplevet lidt af det, men heldigvis har jeg været heldig, at de opdrættere jeg har snakket meget med, har haft travlt med, at snakke om alle mulige andre ting, fremfor at sidde og nedgøre andre… :slight_smile:

Jeg prøver at opføre mig “professionelt” om man kan sige sådan.

Jeg har aldrig kunnet set det som noget positivt hvis man kun kan promovere sit opdræt ved at rakke ned på andres :yikes:

Teresa

Ja det findes da …

Men personligt ville jeg som killinge køber , føle ubehage hvis jeg kom og så på killinge eller jeg skrev ang en. Og det kun bliver snakkede dårligt eller skrevet dårligt om andre opdrætter .
Det ville jeg ikke bryde mig om.
Her når der kommer til spørgsmål om andre opdrætter. Sige jeg, at de kan på se på vores link side dem vil jeg kunne anbefale .Andre opdrætter kender jeg ikke personligt nok om deres opdræt til at kunne udtale mig om det. Så er det emne hurtig overstået .

Nogen bruger desværre mere tid på at ødelægge andres image end at pleje deres eget. Det vidner om useriøsitet, og jeg ville holde mig langt væk fra den slags.

Hvis jeg bliver spurgt om et specifikt opdræt, som jeg ikke kender eller ikke vil anbefale, plejer jeg at anbefale nogle andre i stedet. Det ligger mig fjernt at dele mine dårlige indtryk af diverse opdræt med udenforstående, for mennesker er forskellige og opfatter derfor situationer forskelligt. Ingen er fejlfri - holder man sin egen sti ren, er der stor sandsynlighed for, at andre også holder ens ryg fri.

Egentlig en underlig måde at forsøge at sælge sine killinger på… Hvis ikke jeg bliver spurgt direkte, så kunne jeg ikke drømme om at gøre opmærksom på at der overhovedet findes andre opdrættere end mig, det kan folk sagtens selv finde ud af :slight_smile: Selv hvis jeg bliver spurgt direkte har jeg som regel ikke ret mange kommentarer, for de ganske få gange folk spørger “kender du den og den”, så er det faktisk nogen jeg i bedste fald har hørt navnet på, men sjældent ved noget som helst om. Meget få gange kan jeg få lyst til direkte at advare nogen som jeg fornemmer er ved at rode sig ind i noget, hvor jeg tror at det sikkert går galt om lidt, men jeg vil faktisk helst gøre det ved at forsøge at oversælge nogle andre killinger, hvis ikke mine lige har den rette farve/alder/køn.
VH
Susanne

Susanne - det er jo som sådan ikke advarsler jeg har oplevet at få - men fx. udtalelser om manglende socialiserede killinger, aflivning af udtjente avlskatte mv.

Somme tider bliver jeg spurgt om et specifikt opdræt og mit svar er, at jeg ikke vil udtale mig om andres opdræt.
Mange opdræt har jeg måske nok en holdning til, men det er de færreste jeg har besøgt indenfor den seneste tid.

Men hvis køber ønsker hjælp, plejer jeg at give nogle opdrættere, som jeg gerne vil anbefale - det er måden jeg foretrækker at gøre det på.

Det er advarsler - det er at tale dårligt om andre.

Det nemmeste er jo altid at “køre” andres opdræt.

Jamen sådan er der desværre folk der er, nogle steder mere end andre. Har i hvertefald hørt mine historie igennem tiden og jeg ved da at langt de fleste ikke er sande, men det er nogle gange som om folk tænker, jo mere skidt de kaster på andre, jo renere ser det ud ved dem selv ?

Jeg har valgt bevist ikke at tale dårligt om andres opdræt, men i stedet henvise til de folk som jeg kan anbefale.

MVH
Gitte

Det synes jeg er trist at læse. For hvis killingerne ikke er velsocialiserede, så behøver man ikke bruge tid på at forklare det; det kan killingerne sagtens selv vise når man forsøge at komme i kontakt med dem! Og aflivning af “brugte” avlskatte… tja, dels kan man jo ikke altid vide om det nu også er det, der er sket hvis ikke man selv var med hos dyrlægen og så bør man holde sin mund, og dels er det jo faktisk tilladt at aflive dyr smertefrit hos dyrlægen i Danmark… Øv, hvis ikke vi decideret er ude i manglende omsorg for dyrene eller man ved der er andet fusk, så kan man jo roligt bare vælge at holde sin mund - det er der aldrig sket noget ved.
VH
Susanne

Det findes også indenfor Ragdolls - der er en hel del sladder. Men jeg synes man skal spørge, før end man får noget af vide hihi

Min egen opdrætter sladre ikke og er smadder sød, og hun er heller ikke jordens bedste opdrætter, men hun arbejder virkelig på sagen og gør det så godt hun kan. Så hende har jeg støttet 2 gange ved at købe katte derfra. Også selvom jeg ved der er mange der er bedre og har flottere katte. Men jeg har en god mavefornemmelse ved at handle der. Og har super dejlige katte!!

  • også selvom hun er blevet rakket ned af de store opdrættere. Bad så selv om en vurdering af hende.

Jeg lagde mærke til da vi var på udstillingen i Haderslev hvor vi jo faldt for Ozzy at der kom lidt ud mellem sidebenene fra en anden (som jeg så ikke ved hvem er og ikke om vedkommende overhovedet avler siamesere) at “de måske ikke var så socialiserede” som en anden lille lillamaset dejlighed vi også så på. Så det var da lidt med bange anelser vi tog til opdrætteren. Der godt nok har mange katte fordelt i alle husets rum, men Ozzy er dejlig og absolut social, så det var heldigvis ubegrundet bekymring :slight_smile:

Nok ikke et helt sjældent salgskneb :slight_smile: Men graden af socialisering har absolut intet med antallet af katte og killinger at gøre! Enten kan man det - eller også kan man ikke, heller ikke selv om der kun er få. Been there, done that og har købt kat ved meeeeeget fin og fornem opdrætter med få katte og dyrt hjem. Og totalt usikre og bange killinger! Never, ever again!
VH
Susanne

det er meget sjældent jeg har killinger til salg…og har jeg ikke killinger og bliver spurgt, ja så henviser jeg til killingelisten eller folk jeg ved har killinger …

[QUOTE=Helene;640428]Det findes også indenfor Ragdolls - der er en hel del sladder. Men jeg synes man skal spørge, før end man får noget af vide hihi

Min egen opdrætter sladre ikke og er smadder sød, og hun er heller ikke jordens bedste opdrætter, men hun arbejder virkelig på sagen og gør det så godt hun kan. Så hende har jeg støttet 2 gange ved at købe katte derfra. Også selvom jeg ved der er mange der er bedre og har flottere katte. Men jeg har en god mavefornemmelse ved at handle der. Og har super dejlige katte!!

  • også selvom hun er blevet rakket ned af de store opdrættere. Bad så selv om en vurdering af hende.[/QUOTE]

Selv om man ikke har verdens smukkeste katte kan man godt være en fantastisk opdrætter. Der er intet reglsæt for hvad der gør en opdrætter god, men siger ens mavefornemmelse ja tak og er kattene fantastiske (og er vedkommende ærlig om sygdom og lignende), så mener jeg at du har fundet en god opdrætter…
En gang imellem føles det som om at en opdrætter kan måles i antalet af pokaler i stuen eller år som opdrætter, men for mig er en god opdrætter noget helt andet. Jeg er vist selv blevet rakket ned af en stor opdrætter ( hvor andre opdrætter pænt, forklarede at det hun sagde ikke helt hænger sammen med fakta).
Jeg må hellere skynde mig at sige at jeg ikke tænke på mig selv som en dygtig opdrætter og at jeg aldrig vil fraråde en opdrætter, for jeg vælger at tro at alle gør det bedste de kan for sine dyr. Det vil så altid være op til købere at købe den kat som passer bedst til det liv man vil tilbyde den (f.eks. synes jeg at børnefamilier gerne køber kat af en opdrætter med børn som minder om deres egne.). jeg plejer at sige at man ikke kun køber en kat, men man køber en kat der er tilpasset mit liv og vaner. Jeg har haft katte som jeg kun ville sælge tilfolk som tillod kat i sengen, for det havde jeg vendt katten til

Jeg holder så meget af Ozzys opdrætter og af mange andre for den sags skyld. Men hvad betyder det at en kat er godt socialiserede? Jeg er sikker på at du ikke finder 2 med helt ens holdning til det…
Det eneste man efter min mening kan sammenligne ved katte er deres type og alligevel findes den perfekt typede kat ikke. Ingen vil jo nogensinde være enig i hvad der er det smukkeste