Isabella har fået en lungebetændelse/luftvejsinfektion

Jeg er noget desperat… Har en lille pige, der lørdag måtte til vagtdyrlæge. Hendes vejrtrækning var pibende, og hun var apatisk…
Hun har lungebetændelse/luftvejsinfektion og er nu på antibiotika…
Det i sig selv er et overgreb at skulle give hende, da jeg jo ikke kan forklare hende, at jeg gør det for at passe på hende :ked:
Men det værste er, at hun har tabt sig :ked: Hun er nede på 2,34 kg. Hun er en normalt en meget spinkel kat, men hun må ikke tabe sig mere… Her kommer det største problem bare… Hun kan ikke rigtig motiveres til at spise… Jeg har forsøgt med vådkost (her spiste hun en lille smule, samt slikkede sovsen) Jeg har købt Select Gold Mother and Baby Cat, da det har en fedtprocent på 24%, og er små bitte bidder…
Jeg har givet hende lidt væske vha. en lille sprøjte, men igen var det ikke med frøkenens gode vilje…
Jeg har snakket med dyrlægen i dag, da jeg mistænker det smertestillende for I hvert fald ikke at gøre det hele bedre, da hun før har reageret med kvalme/madlede på smertestillende… Vi blev enige om, at stoppe med det, så hun nøjes med antibiotikaen (har dog det smertestillende, via det bliver nødvendigt!)

Men nogen der har nogle ideer til at motivere en syg kat til at spise?
Hun kan muligvis være snottet, og derved er hende lugtesans vel mindsket, hvilket så igen påvirker lysten til mad??? Jeg famler virkelig i blinde…

Og hvor lang tid skal jeg beregne, før jeg skal forvente en bedring?
Hun er bedre i dag mht. vejrtrækningen. Den er stadig lidt pibende, men jeg har puttet hende i en nullerput oppe i sengen hos mig, og hun ligger på min varmepude (den står kun på 1 og slukker selv!) Bare for at sikre, at hun er varm :hjerte:

Synes bare ikke jeg har lagt mærke til, hvor tynd hun faktisk er blevet den sidste tid :S Har tænkt, jamen hun skifter jo pels, og at det måske ‘blot’ var Ida, der havde taget på (hvilket hun dog vist også har :tihi:)
Hendes vejrtrækning har også været lidt anderledes, den sidste uges tid, men hun spiste og opførte sig normalt, så tænkte, det måske ville gå i sig selv… Det var først fredag aften, jeg blev klar over, at det måske lige skulle tjekkes… Men skrev til Susanne, der synes, jeg burde få, lyttet på hendes lunger. Så lørdag morgen var vi afsted!
Sidder dog lidt med følelsen af, om jeg burde have reageret før… For jeg observerede jo allerede noget søndag/mandag aften…

Håber bare inderligt snart, at min lille Isabella bliver sig selv igen :hjerte:

Da jeg tidligere i år sad med en kat der p.g.a. sygdom ikke ville spise, fik jeg hos dyrlægen menneskemedicin, da min dyrlæge og andre dyrlæger, har gode erfaringer med at netop denne medicin giver øget appetit. Katten må dog KUN få 1/4 piller, som så har effekt i tre døgn, og man må ikke give mere efter disse tre døgn! Så prøv at kontakte din dyrlæge og hør om det er noget de vil og kan anbefale. Det hedder mirtazapin + noget mere, den sidste del har jeg dog ikke tjek på, og jeg synes absolut ikke du skal gøre det uden dyrlægens anbefaling.

Rigtig god bedring til Isabella, håber hun snart er helt på toppen igen! :kryds:

Mirtazapin er et antidepressiv, men man giver det kun, fordi det også har en regulær appetitstimulerende effekt. Jeg har fået det flere gange til mine abyer.

Det ved jeg, at Susanne kan råde dig om, Malene. Hun har før selv nævnt det i forskellige sammenhænge. Hun vil også kunne fortælle dig, hvornår du eventuelt skal begynde at blive bekymret for Isabellas vægt, og om hvornår der eventuelt er grund til at reagere på hendes manglende fødeindtag. Susanne er simpelthen dit bedste bud på at få gode råd til behandlingen, til hvornår du skal søge dyrlæge, og til hvad du skal stille op med manglende spiselyst.

Blot en enkelt ting - det er måske ikke lige noget meget fedtholdigt, man har lyst til, når man er kvalm og mangler appetit. Jeg ved, at Mette Templebar ofte anbefaler at prøve makrel på tube. Jeg ved ikke, om det er noget, Isabella kan lide, men det kan gives direkte i munden, så hun i hvert fald bliver nødt til at indtage lidt af det. Men jeg ved ikke, om det er nødvendigt at gå så vidt. Det kan Susanne meget bedre vurdere.

Og med hensyn til at reagere noget tidligere: Sådan tror jeg, vi har det alle sammen, når der sker noget med kattene. I retrospekt kan man altid se og fortolke alle de små tegn, der har været. Man kan bare ikke bruge det til ret meget andet end til at gøre sig selv ked af det og få skyldfølelse. Så det synes jeg bare, du skal lade være med. At bebrejde dig selv.

Godmorgen Malene

Går det bedre med den lille i dag? Det er dog en krads omgang. Puha, hvor har man det skidt, når de firbenede ikke vil spise. Jeg ligger inde med 3 dåser a/d, som Tia ikke må få. Det er beregnet til sløje katte, der skal komme sig, og smager efter Tias mening særdeles lækkert. Det er helt uden kødstykker og kan evt. blandes med lidt kogende vand, så det bliver let at slikke i sig. Dufter godt.
Så hvis du kommer på mine kanter (bor i Tilst ved Harald Nyborg), så er dåserne dine.
God bedring!
Lise

Jeg kender så mirtazapin som at man skal give 1/8 pille hver 2. dag, og gerne må fortsætte med det. Men oplevelsen af det er også at det virker.

Ofte hvis man har en med madlede så hjælper det at tvangsgive lidt for at få dem igang. Nogle så simpelt som at give en tørkost pille som man gav en alm. pille, og andre gange noget opblødt vådfoder i en sprøjte. Det at de får noget i maven hjælper ofte med at få systemet igang og gøre dem opmærksomme på at de er sulte. Det er ikke altid, men indimellem.

Dertil - jeg ved det er svært det jeg siger - men gør dit bedste for at holde op med at føle at du gør overgreb på hende! Susannes katte er super velsocialiserede, Isabella kan sagtens håndtere at få givet piller uden at der går nogen skår af hende. Hun synes måske ikke det er sjovt i øjeblikket, men hun bliver ikke ødelagt af det :slight_smile: Dog jo værre du har det med det, jo værre tror jeg også hun opfatter situationen :slight_smile:

:kram:

Tak alle sammen :slight_smile:
Lise hvor er det sødt af dig :slight_smile: Desværre forsøgte jeg med a/d, da Isabella ikke ville spise pga. sin tandoperation, og hun var ikke ligefrem enig i, at det var godt for hende :venter: Men tusind tak for tilbuddet, det varmer virkelig, at I altid er så søde til at hjælpe herinde :inlove:

Lige efter jeg havde skrevet det her indlæg i går aftes stod Isabella op. Hun lagde sig på gulvet, og jeg øjenene en chance, for at forsøge at tilbyde lidt af det nye tørkost :slight_smile: Jeg rystede med skålen, så hun da kunne høre, at jeg havde noget spændende med, og dryssede lidt på gulvet, så hun igen blev opmærksom på, at det var noget spiseligt. Hun snusede lidt, og da jeg havde slukket lyset, og lagt mig i seng, kunne jeg høre, hun spiste :wehu: Endnu bedre blev det, da hun gik ud og også lige spiste liden sidste del af den vådkost, hun havde fået :rock: Hun har ligget i nullerputten i nat, men hendes vejrtrækning er stadig noget overfladisk :frowning:

Malene, jeg har noget af det her liggende: Oksefedtpulver | zooplus.dk … købt for at fede Bølle-Bjørn op, efter alle hans tandproblemer.
Hvis du vil have noget af det, så kan jeg sende til dig … jeg har riiiigeligt, for 400g. er mere end jeg (forhåbentlig) nogen sinde får brug for.
Jeg har rørt det ud i vådfoder, men jeg er sikker på at det også kan rystes sammen med tørfoder (Bøllen spiser (efter eget valg) udelukkende Midens nyrediet-tørfoder og der skal ikke noget ekstra fedt i Miden :surrender1:) … det smager ikke rigtig af noget (ja, jeg har smagt det …).

I øvrigt … hvis der er andre, der gerne vil have lidt fedtpulver til afprøvning, send mig en pb og så finder vi ud af noget :slight_smile:

[QUOTE=Skattekat;1297713]Malene, jeg har noget af det her liggende: Oksefedtpulver | zooplus.dk … købt for at fede Bølle-Bjørn op, efter alle hans tandproblemer.
Hvis du vil have noget af det, så kan jeg sende til dig … jeg har riiiigeligt, for 400g. er mere end jeg (forhåbentlig) nogen sinde får brug for.
Jeg har rørt det ud i vådfoder, men jeg er sikker på at det også kan rystes sammen med tørfoder (Bøllen spiser (efter eget valg) udelukkende Midens nyrediet-tørfoder og der skal ikke noget ekstra fedt i Miden :surrender1:) … det smager ikke rigtig af noget (ja, jeg har smagt det …).

I øvrigt … hvis der er andre, der gerne vil have lidt fedtpulver til afprøvning, send mig en pb og så finder vi ud af noget :)[/QUOTE]

Det ville da være fantastisk :slight_smile: Sender lige PB :slight_smile:

Har bu prøvet lige at lune hendes favorit dåsemad… det får det til at dufte mere kraftigt og giver dem nogle gange mere appetit…

Isabella har ikke fået det mærkbart bedre, så jeg tager endnu en tur til dyrlæge i dag… Hun vil ikke rigtig spise (forsøgte at lune vådkosten). Hendes vejrtrækning er ikke blevet meget bedre, hun er stadig sløv og hun er begyndt at grynte/knurre irriteret af mig, hvis jeg kommer til at gøre noget, der irriterer hende (der skal intet til ift. normalt, hvor hun er klister kæle kat! Nu er hun mere lad mig være i fred :ked:)
Er sååå nervøs, og ved ikke, om der er noget, jeg bør bede om, at få foretaget? Røntgen, blodprøver? Jeg er så meget på udebane :ked: Jeg har aldrig prøvet det før, og er presset nok i forvejen, så jeg kan ikke engang tænke klart, og bevare overblikket over situationen… Jeg frygter, der er noget helt galt, og min dumme tendens til at tænke ‘worst case scenario’ indhenter mig virkelig lige nu…
Bliv nu bare rask Isabella! Jeg savner min lille glade, spindende klister kat :hjerte:

Kære Malene
Godt, at du tager afsted til dyrlægen igen. Det lyder som om, hun ikke rigtigt reagerer på antibiotikaen, og så er det jo om at finde et alternativ.
Rigtig god bedring til den bette, men også til dig, for det er altså hårdt at være bekymret på sin kats vegne!!!
Kh. Lise

Så er Isabella afleveret hos dyrlægen til endnu en omgang væske.
Jeg får blodprøvesvarene i eftermiddag kl. 16.30, og jeg er mildest talt rædselsslagen! Dyrlægen mistænker nedsat nyre-/leverfunktion, men det er kun blodprøvesvarene, der kan klargøre dette!
Jeg synes der er alt for lang tid til klokken er 16.30! Det er mange timer at sidde med angsten for, at der ikke kan gøres noget for min lille pige! Jeg sidder og græder hver gang jeg tænker på hende, for angsten for at miste hende fylder alt indeni :ked:

:kram:

Heldigvis var det godt nyt :wehu:
Hendes nyrertal var pæne, og ligeledes var hendes urinprøve!
Hele blodbilledet tydede kraftigt på, at det var en infektion og heldigvis med en bakterie (som antibiotikaen gerne skulle afhjælpe!)
Hun har inspiceret lejlighed, og var straks på bakken. Nu er det vigtigste at få hende i gang med at spise igen!
Men jeg er en meget lettet kattemor :love2:
Hun er livet så meget op siden i morgen, og er kælen! Hun er dog lidt usikker på benene, da dyrlægen gav hende lidt Stesolid, da det ofte øger deres appetit (dog ikke lige hos Isabella :gruble:)
Ida er glad for at have sin mor hjemme igen, og heldigvis er der ingen problemer imellem dem, selvom Isabella lugter lidt anderledes :inlove:

Super - det var hvad vi havde håbet på :slight_smile: Hvis du kommer forbi en dagligvarebutik, så se lige om de har nogle af disse her:

  • det plejer at være et hit hos mange katte, og jeg har tit med held brugt det til at få gang i en småt-spiser igen. Hun skal nok blive fin igen :slight_smile: Nogen stor, tung kat bliver hun jo aldrig, men man kan jo også sagtens være fin selv om man er lille :slight_smile:
    VH
    Susanne

[QUOTE=Susanne W;1297911]Super - det var hvad vi havde håbet på :slight_smile: Hvis du kommer forbi en dagligvarebutik, så se lige om de har nogle af disse her:

  • det plejer at være et hit hos mange katte, og jeg har tit med held brugt det til at få gang i en småt-spiser igen. Hun skal nok blive fin igen :slight_smile: Nogen stor, tung kat bliver hun jo aldrig, men man kan jo også sagtens være fin selv om man er lille :slight_smile:
    VH
    Susanne[/QUOTE]

Dem har jeg allerede på lager :thumbup: Og hun har da slikket lidt på det, og forsøgt at spise lidt tørkost… Hun er stadig rundtosset efter stesoliden, så det ligner lidt, at hun ikke kan få kroppen, hjernen og munden til at arbejde sammen :S Håber virkelig, det er tilfældet, og hun vil begynde at spise, når det er ude af kroppen på hende :kryds:
Ved ikke, hvor lang tid stesolid virker :? Hun fik halv dosis af normalen