Jeg er lidt i tvivl

Læste lige Anna Cramer’s artikel om killinger og der var et afsnit der forudroligede mig lidt

Udsnit her:

· Er overdrevent kontaktsøgende, skal sove på hovedpude sammen med ejeren om natten, jamrer hvis man går. Denne afhængighed misforstår nogle og tror, at det er kattens kærlighed til den nye ejer. Men det er det IKKE! Det er udtryk for manglende socialisering og fejludvikling af selvstændigheden. I virkeligheden er killingen frustreret, og det vil tage lang tid før den får fred i sjælen og bliver en rigtig kat.

øhm, det passer desværre ALT for godt på vores Tiger, hun KLÆBER fuldstændig vildt, men hun er jo 12 uger gammel??

Ved ikke helt, jeg er noget i vildrede her…

Hun virker jo ikke “umoden” ellers?

Men ved intet om killinger rigtig ud over det mest almindelige. Men bliver noget urolig.

Altså, sparta sover OVEN på mig, og miaver hvis man lukker døren. Men det er det:)
det kan være det var lidt for tidligt for tiger, bare fordi hun er 12 uger, behøver / betyder ikke at hun er moden nok :slight_smile:

Lige da jeg fik Oliver sov han også på min hovedpude, men jamrede dog ikke hvis jeg gik ud af døren…

Efter et par uger herhjemme og i hans tempo begyndte at sove for sig selv om natten…

Han kravler op på sit kradsetræ og sover der indtil jeg er faldet i søvn… På et tidspunkt i løbet af natten, kommer han så op i sengen til mig, og ligger og putter… :hjerte:

Inden jeg falder i dyb søvn, sover jeg meget uroligt, og har tit været nervøs for at jeg kom til at lægge mig på ham… Så den her måde virker rigtig godt for os… :slight_smile:

Det hele er kommet af at han har fået tid, og alt er gjort i hans tempo… Han elsker den dag i dag at ligge helt oppe under min hage når vi ser tv, og kommer selv og hopper op hvis han vil ligge der…

Så bare gi Tiger tid… :slight_smile: Det er jo ikke så længe siden hun flyttede ind, og hun har sikkert brug for alt den tryghed i kan give hende… Så bliver hun mere modig når hun er sikker på at i altid vil være der, og kommer tilbage selvom i indimellem går…

Nogle killinger er bare ikke klar til at flytte hjemmefra som kun 12 uger gamle…
Og selv om de er, skal man tænke på at de lige pludselig er helt alene i verden uden selskab fra deres trygge mor og søskende - selvfølgelig vil sådan en lille størrelse søge varme og tryghed hos de eneste levende væsner, der er!
Porblemudvikling kan man vel kun tale om, hvis denne adfærd forstætter langt op i voksenalderen og at katten egentlig aldrig viser tegn på selvstændighed…
Det vil i min verden sige, at JA, mine katte ligger gerne i min seng sammen med mig (ovenpå mig, under dynen hos mig etc) - MEN skulle det ske at jeg ikke lige er hjemme eller at jeg af en eller anden årsag ikke går i seng, så lever katten altså fint med det og finder så bare noget andet at sove i… Min tilstedeværelse er altså ikke nødvendig for at min kat trives :slight_smile:

Noget helt andet er, at jeg faktisk synes at du skulle prøve at give din lille killing en kammerat… to katte er dobbelt glæde og tager rigtig mange bekymringer fra ejeren :slight_smile:

Ja katte kan sagtens udvikle alene hjemme problemer og separationsangst.

Ganske som løsningen ved hunde ikke er at få en hund mere, er det heller ikke ved katte. Men at leve alene kan forårsage problemet, så jeg synes du skal starte med en mere, og så kan du altid sende mig en mail, hvis den anden viser sig at have problemet.

MVH

vi har allerede 2 katte. :o) Mollemus på 3 år bor her skam også.

Den adfærd der f.eks. nævnes her med en “klisterkat” der virker helt fortabt hvis den ikke hænger fast på det menneske den nyligt er kommet i huset med, det har ikke så meget med alder at gøre, som at katten pludselig er kommet et sted hen hvor den er uden de katte og de omgivelser den kender.

Alternativet er katte der i stedet reagerer med skyhed og gemmer sig…eller måske en kat der bare “falder ind” med det samme…

Og det er nøjagtigt samme adfærd om det er killinger på 12 uger eller en voksen kat, der fjernes fra sine vante omgivelser.

Alt andet lige ville det faktisk være nemmere for en killing på f.eks. 8 uger lige med de ting der nævnes her, fordi den er meget mere nysgerrig og er derfor nemmere at aflede og reflekterer ikke så meget over tingene som en ældre killing/kat…

Nu skriver du killingen er 12 uger, så går ud fra du lige har fået den…så mon ikke det blot er almindeligt flytteutryghed der er tale om.

Hm - jeg kan kun tolke det som at Anna Cramer’s Somalier/abyer var meget anderledes end mine -LOL

For jeg synes da, at mange somalier/abyer er “overdrevent kontaktsøgende”, skal sove på hovedpude sammen med ejeren og klager når man går.

Nogle af mine katte er det jeg kalder “velcro-katte”. Det betyder ikke at de ikke kan være uden mig men at de jo elsker når der er mennesker her og gerne “hænger” på dem. Det har intet at gøre med dårlig prægning men med genetik -LOL

Jeg selekterer efter dette temperament og det er jo en årsag til at jeg godt er klar over at ikke ALLE skal have en Dushara Somali eller Aby. For hvis man synes at sådan en kat er “unormal”, “dårligt præget”, “overdrevent kontaktsøgende” så skal man nok kigge sig om et andet sted efter sin næste kat.

Når det er sagt så er det da meget rimeligt at en kun 12 uger gammel killing har et ekstra behov for kontakt og omsorg. Det er jo kun en baby og jeg kunne godt lide at vide hvor mange der ville lade deres babyer flytte ud til fremmede mennesker :smiley:

Kan kun konkludere at jeg slet ikke er enig med Anna Cramer generelt her - men som sagt - jeg er så også vant til en type kat der ER meget kontaktsøgende og kælen og elsker at dele min hovedpude eller ligge under dynen og ælte mig i nakken :yah:

Held og lykke med din killing - vær du bare glad for at du har sådan en sød og kontaktsøgende killing.

Teresa

[quote=MissFiecca;497586]Læste lige Anna Cramer’s artikel om killinger og der var et afsnit der forudroligede mig lidt

Udsnit her:

· Er overdrevent kontaktsøgende, skal sove på hovedpude sammen med ejeren om natten, jamrer hvis man går. Denne afhængighed misforstår nogle og tror, at det er kattens kærlighed til den nye ejer. Men det er det IKKE! Det er udtryk for manglende socialisering og fejludvikling af selvstændigheden. I virkeligheden er killingen frustreret, og det vil tage lang tid før den får fred i sjælen og bliver en rigtig kat.

øhm, det passer desværre ALT for godt på vores Tiger, hun KLÆBER fuldstændig vildt, men hun er jo 12 uger gammel??

Ved ikke helt, jeg er noget i vildrede her…

Hun virker jo ikke “umoden” ellers?

Men ved intet om killinger rigtig ud over det mest almindelige. Men bliver noget urolig.[/quote]

Er det en aby da? Er det ikke en huskat?

Hvis der er selekteret på denne adfærd ved din killings forældre og forældres forældre, så har du svaret der.

Jeg har aldrig hørt om en 12 ugers kat med separationsangst, men derfor kan det naturligvis findes. Jeg aner ikke hvad det er ved din kat, for jeg har ikke set dne

MVH