Kær Bjørn har mange navne

… og nu får bamsekatten endnu et, nemlig Blinde-Bjørn :flushed:
Jeps, Bøllen er desværre blevet blind og det er sket med en lynende fart … jeg var jo hos dyrlægen med ham d. 28. september, hvor han havde feber og nedsat appetit, der blev behandlet med antibiotika og smertestillende.
Jeg har en video af ham fra 2. oktober, hvor øjnene er normale at se på, men allerede to dage senere lægger jeg mærke til at der er noget med de øjne … de reflekterer i dagslyset :gruble:
Der gik dog det meste af to dage, før ti-øren faldt hos mig … at pupillerne i øjnene simpelthen var helt udvidede :surrender:
Jeg fik tid hos dyrlæge d. 8 oktober og jeg er ærlig talt stadig rystet over den konsultation, for dyrlægen (som jeg aldrig har været inde hos før) mente at kunne se på Bøllen at han var i store smerter og faktisk havde det så skidt, at det var en ærlig sag at lægge ham til at sove :flushed:
Jeg begynder at tude, for det var jeg slet ikke forberedt på, at det var der vi var … vi snakker lidt frem og tilbage og jeg var SÅ tæt på at sige, at så måtte det være sådan :vraele: Men så siger dyrlægen at h*n lige kan tage hans blodtryk og det er så fint, selv om han er der i en stresset situation … der ombestemmer jeg mig og siger jeg gerne vil have taget blodprøver og hvad de nu ellers kan undersøge på ham.
Så jeg efterlader Bøllen på klinikken og kører hjem og så sad jeg der og tudede videre, mens jeg ventede på dommen. Der gik næsten 4 timer, før en anden dyrlæge ringer til mig (hende der tilså Bøllen i september) og siger jeg kan komme og hente ham! Blodprøverne var så fine, at de lige så godt kunne komme fra en ung kat … der var intet at komme efter - overhoved!
De havde også målt trykket på begge øjne og der var en lille forskel fra det ene øje til det andet, men stadig indenfor bekymringsgrænsen.
Jeg blev opfordret til at få tid på Haslev Dyreklinik, hvor der er en specialist i øjensygdomme (Tommy Hardon) og der var vi første gang for en uge siden, hvor han (Tommy) kom frem til at højre øje var helt uden syn, men at Bøllen reagerede på lys i det venstre, så der var et minimum af håb, at det kunne rette op igen. Han udskrev binyrebarkhormon i øjendråber (MAXIDEX) som jeg skulle dryppe i begge øjne 3x dagligt :surrender:
Vi var så til kontrol igen i dag og nu reagerer Bølle slet ikke på lys længere, så han er blevet 100% blind (hvilket jeg var klar over) … dyrlægen kunne ikke finde nogen åbenlys forklaring, men at det nok var startet som en infektion i kroppen, som så har fået immunforsvaret til at angribe øjenvævet.

Bøllen klarer sig ganske fint, går på trappen til 1. salen, finder sin yndlingsplads i kradsetræet og går ud og ind igennem kattelemmen :ok:
Han bevæger sig selvfølgelig lidt forsigtigt rundt, men vigtigst af alt … han virker til at affinde sig med situationen og så længe han ser ud til at trives, skal han have lov til at blive :heartpulse: :hugs:

Det hvide i øjnene, er blinkhinderne der bliver trukket med op på øjet:

12 Synes om

Du er stadig smækker lækker Bølle :heart_eyes:

1 Synes om

Pu ha sikke en forskrækkelse og grim besked. Godt du har fornuft i hovedet og ville være sikker :heart:
Men bedst af alt, så er det godt Bøllen tilsyneladende trives og kender sit hjem :slightly_smiling_face::heart:

2 Synes om

Hold da op en rutsjetur I har fået jer. :kram: Men når han som du siger, virker til at affinde sig med situationen og ser ud til at trives, så kan han jo havde mange gode år endnu. Masser af :kryds: for det. :hjerte:

1 Synes om

Puha, det er godt nok en grim omgang. Det gør mig ondt. Og uhyggelig læsning, hvor hurtigt det kan udvikle sig. Godt at du reagerede så hurtigt.

Men det viser også, hvor gode katte er til at kompensere. Og specielt når de kender hjemmet, så kan de faktisk klare sig uden syn.
Så håber at du få lov at beholde din Bølle Bjørn mange år endnu :kram:

1 Synes om

Trist at øjendråberne ikke kunne hjælpe, men dejligt at han klarer sig så fint alligevel :heart:

1 Synes om

Godt du fik lov at beholde Bøllen og godt at han trives, selvom han har mistet synet. :ok:
Hvor gammel er det BølleBamsen er ?

1 Synes om

Han er kun 12 år :grinning:

4 Synes om

Som de andre skriver - en grim overraskelse. Er glad for at høre at hans andre prøver var fine , at det kun var synet den var gal med. Håber han er der mange år endnu!
:kram:

1 Synes om

PUHA - men dejligt at han håndterer situationen så fint! :ok:
Dyr har altså nogle evner, som de færreste mennesker besidder…

2 Synes om

Sikke en forskrækkelse og træls at han nu er blevet blind. Men dejligt ar høre at han stadig kan finde rundt og ellers er sund og rask :heart:

1 Synes om

I sådan en situation er der grund til at være lykkelig for, at katten ikke er fritløber. Han kender sine omgivelser ud og ind og kan sikkert uden de store problemer navigere i dem. Han har stadig sin skarpe hørelse, som for katte nok er vigtigere end synet. Så længe han i øvrigt er frisk og rask, skal han nok klare sig. Men det er godt nok gået stærkt med at udvikle sig :uha:

Er der noget at mærke på de andre katte?

3 Synes om

Ikke rigtig og Bambina skælder stadig ud når han ‘‘kigger’’ på hende :rolleyes2:

2 Synes om

Ikke megen søsterkærlighed der :rage:

Det er længe siden den har været tilstede … det er ikke uden grund at Bambina har sit helt eget hashtag på Instagram #denrødhåredehystade

1 Synes om

Ja, kær er han stadig :hjerte: og bortset fra, at han gik som en dressurhest, var der jo ikke noget som helst at mærke på ham, da jeg var forbi, så jeg er sikker på, I nok skal få mange gode år endnu. Gudskelov, du har din indhegning og at de har haft den i mange år, så det er sædvanligt territorium for ham :smiley:

3 Synes om