Kastrat parre MIG! Angriber andre

#1

Min skønne MainCoon kastrat diesel er MEGET forskellig fra hvad jeg før hen har oplevet - jeg har haft katte omkring mig hele mit liv … men ham her kan jeg ikke regne ud!!
Forhistorie

Diesel er fra et opdræt hvor de blev ramt af parasitter omkring hans 8. Leve uge. Han blev meget syg og kunne ikke holde mad i sig. Da han var 12 uger og skulle kastreres sendte dyrelægen ham med opdrætter hjem fordi han var så dårlig og udsultet at han ville dø af den nødevendige narkose for en kastration. Han kom hjem til mig - fedet op og kastreret i uge 16-17.

Idag er han 2,5 år

Han har fra start været meget sin egen. Ønsker ikke at kæle/putte hos os /med os. Vi høre ham aldrig spinde med mindre han spiser eller parre skindet i sengen.
Jeg har en meget god kontakt til ham men mine børn og gæster ‘ser’ han ned på. Han er en nysgerrig kat som gerne ligger sig i nærheden og observere os alle - vil gerne spise godbidder fra alle - men det er kun mig han byder ind til kæl. Hvis andre forsøger at røre ham bider han ud / langer ud med kløerne først. Hans højde punkt er aften tid hvor vi ligger i sengen. Han elsker der at ligge mellem mine ben - ved siden af mit hoved og krop - hvor der er kontakt. Når han sover her må jeg kæle med ham og faktisk røre ham alle steder uden han rejser sig men tværtimod bare ligger og nyder og tager imod nus. Han angriber især min datter på 6 når han ligger ved siden af hende - der er ro omkring situationen og pludselig lange han ud efter hende. Hun er meget kærlig - hun forsøger at lære ham at kende - giver ham mad, lukker ham ud, vand i skålen ( ja opfylder hans behov) og alligevel skal hun have hug af ham.
Det skal siges at jeg har mange gange har kontaktet opdrætter for at høre Til socialiserings perioden i hans liv - og stiller spørgsmål til om han har været for meget ladt alene med hans lille syge mave som var tæt på at slå ham i hjel men hun AFVISER at han har været alene og at hun har brugt lang tid på at socialisere ham. At han altid har været kælen hos hende

Men nu mit problem.
I tiden i sengen har han fra killing forelsket sig i et fåreskinds der ligger i sengen. Han bestiger dette skind hvor han ælter / spinder og parre tæppet. Hele underlivet danser rundt og han mjaver og man kan se han er i en form af ekstase. Når han så er gearet godt op springer han på mine arme og ben - både over og under dynen og parre mig. Han søger et sted på mig at sætte tænder i men jeg trækker mine lemmer til mig og han bliver irriteret og mjaver højlydt og forlader sengen

Hvorfor parre han mig? Har denne adfærd. ? Han er jo kastreret? Er han stadig i hormonernes vold - derfor hans angriben og parren.

Vi skal om 3,5 uge hente en ny main coon killing fra anden opdrætter - en lille kastrat lillebror ( hvor socialiseringen er en HELT ANDEN ) hvor jeg har været med fra start og besøgt dem. Men men jeg er dybt bekymret for modtagelsen af en kat i huset med diesels adfærd??

Gode råde tages gerne imod for en god oplevelse for begge katte.

På gen’skriv

Ditte

#2

Jeg kan ikke svare på dine spørgsmål, men umiddelbart lyder det på mig som om han ville have godt af en katteadfærdsekspert.
Når I får den lille ny så giv dem god tid til at lære hinanden at kende, men normalt er maine coon søde til at lade nye komme til.
Pøjpøj med ham og tak for det fine billede.

#3

Parringsadfærd er der en del kastrater der kan have, din tager det så lige skridtet længere end de typisk gør. Men at han er så agressiv er for mig bekymrende. For os som almindelige mennesker er det så godt som umuligt at give et kvalificeret bud, men jeg vil foreslå dig at få en katteadfærdsrådgiver ud til at hjælpe.

3 Likes
#4

Ja, det var også det, jeg hæftede mig mest ved. Især med små børn og en kommende lille killing.

Jeg tænker, at det måske vil være en god idé at teste hans reaktion på killing gennem en netdør først. Eller en dør, der står på klem, så ingen af dem kan komme igennem. For en sikkerheds skyld. Det kan jo også være, killingen får en god indflydelse på ham.

Men ellers tilslutter jeg mig, at det vil være en god idé at få en kvalificeret adfærdsrådgiver ud at kigge på ham, og hvordan han interagerer med jer, ikke mindst din datter.

Hvis du er træt af hans humping-adfærd, kan du jo fjerne lammeskindet. Hvis det er det, der sætter ham i gang. Jeg har selv en hankat, der har været kastrat, siden han var 15 uger, som udviser samme tendenser. Han forelskede sig på et tidspunkt voldsomt i et uldtæppe, jeg havde liggende i sofaen med ekstase og hvidt uldfnulder overalt til følge. Det hjalp, da jeg skaffede mig af med tæppet :slight_smile:

Selvfølgelig er det ærgerlig, hvis du nu selv er glad for lammeskindet. Men ind imellem er man bare nødt til at indrette sig efter, hvad der fungerer, og ikke, hvad man har lyst til :slight_smile:

1 Like