Kat med sår under hagen :-/

Hej alle :slight_smile:

Nu har jeg igen brug for jeres hjælp:tihi:

Vores missepige (huskat). Nusser sig selv meget hårdt om man må sige op af kanter osv. Med hovedet, nærmere betegnet ved munden og hagen !

Hun får derfor nogle sår under hagen, dyrlægen har kigget på det men fandt ikke noget der kunne indikere hvorfor hun gør det ! Hun har en smule tandkødsbetændelse, kan det evt. have noget med det at gøre ? Har i evt. oplevet noget ligende med jeres katte ?

Godt nytår:rock:

// Sandie :thumbup:

Hvilken slags mad- og vandskåle bruger du? Hvis du bruger plastikskåle, så kan de være svære at rengøre og dermed kan din kat få en irritation under hagen - men det ved jeg selvfølgelig ikke om dyrlægen var inde på?

Vi bruger sådan nogle keramikskåle som kommer i opvaskemaskinen ret ofte :slight_smile: ( Har rengøringsvanvid). Men nej det sagde hun intet om?

Men har du oplevet noget ligende ? Altså jeg tror det er fordi hun simpelthen gnider sin hage mod skarpe kanter ol. :-/

:smiley:

[quote=lille-my;525543]Vi bruger sådan nogle keramikskåle som kommer i opvaskemaskinen ret ofte :slight_smile: ( Har rengøringsvanvid). Men nej det sagde hun intet om?

Men har du oplevet noget ligende ? Altså jeg tror det er fordi hun simpelthen gnider sin hage mod skarpe kanter ol. :-/

:-D[/quote]

Nej, jeg har ikke oplevet at mine katte har reageret sådan. Men jeg har oplevet at de har fået en irritation under hagen, hvilket de ikke gør nu hvor de har keramik og metalskåle. Jeg tænkte bare at hvis hun var irriteret, så ville det netop være naturligt at prøve at klø sig på hagen. Men det kan da også være tandkødsbetændelsen, hvis den generer tilstrækkeligt, selvom min der lider af hyppigt tilbagevendende tandkødsbetændelse ikke reagerer sådan - men katte reagerer jo forskelligt. Så jeg kan desværre ikke give dig et svar.

Hvertfald tusind tak fordi du svarede :slight_smile: Vi skal til tandlæge med vores anden kat igen om en måned fordi han skal tjekkes, da han lige har fået fjernet 9 tænder ! Overvejer at tage hende med og se om det måske kan være det :slight_smile:

Er det direkte sår, eller er det små mørke pletter hun har.
Jeg tænker på om det kan være katteacne eller feline acne, som det vist rigtigt hedder.

Det ser sådan her ud

[quote=DortheM;525556]Er det direkte sår, eller er det små mørke pletter hun har.
Jeg tænker på om det kan være katteacne eller feline acne, som det vist rigtigt hedder.

Det ser sådan her ud
[/quote]

Det er direkte sår :-/ Engang i mellem kan jeg smuldre skorpen af :-/ Men der er fint lyserødt indenunder, da vi var ved dyrlægen var der selvfølgelig ingen sår, men bare en lille bar lyserød plet :-/

mmm…jeg synes altså du skal få tjekket hendes hage ved dyrlægen - det kan tandspecialisten også gøre. Det kunne nu godt være acne - selvom du ikke anvender plastikskåle og risikoen for acne er mindre. Det kunne nemlig godt lyde som det alligevel, når der ikke er et sår indenunder - jeg troede du havde set blødende sår.

her står lidt om acne Acne

Som sagt har dylle set det :slight_smile: Og tak for linket :smiley: Men det er ikke det, jeg er sikker på det er fordi hun river sig på de kanter, men forstår ikke hvorfor hun gør det - om det simpelhen er fordi hun bare er så kælen ! Du ved hun petter op af kanter - døre osv. :slight_smile: Men tror hun ryger med igen om en måned :slight_smile: Det er ikke engang to uger siden vi var ved dyrlægen med hende :blegne:

OG TUSIND tak for di hjælp :wehuu: