Katte og krybdyr?

Vi var på besøg hos en potentiel familie til vores hunkastrat i dag. De havde en reol med diverse gekkoer/små varaner/små slanger osv. Katten så én gang på denne reol - på meget sikker afstand - og gemte sig straks bag deres køleskab:S Efter at være blevet lokket frem derfra, indtog hun sin transportkasse, og blev der resten af besøget:surrender1: Dér skal hun naturligvis ikke bo:pote: - mit spørgsmål går på, hvorfor reagerede hun mon sådan:? har andre oplevet katte reagere på lignende måde overfor krybdyr (eller stuefauna som den slags dyr også kaldes:cool2:):? har andre gode oplevelser, hvor katte og krybdyr lever i samdrægtighed:?

Min søn er lige så indædt krybdyrselsker, som jeg er katteelsker gg så vi haft div kryb sammen med kattene, jeg tror at killingens reaktion bunder i den fremmede dyrelugt, og det vil formentlig kun være et spørgsmål om kort tid inden nysgerrigheden vinder.

Huskatten Laban var så nysgerrig at han endte med at få et hak i næsen af en lille strømpebåndssnog, det gjorde ham ikke mindre nysgerrig, tværtimod.

Det eneste tidspunkt jeg har oplevet en kat rigtig bange var kun ved et bestemt terrarie, hvor der var en hysterisk klippepython i karantæne, han gik forbi terrariet og slangen huggede ud, siden gik han altid i en bue udenom.

I betragtning af mine oplevelser ville jeg slet ikke være bekymret for den konstellation,
i et tilfælde krævede jeg at min søn lavede en ekstra sikkerhedsforside på et stort terrarie hvor han havde sine to store kvælerslanger, de var store nok til at kunne tage mine katte, hvis uheldet var ude, den frække knægt grinede af mig, men lavede en ekstra sikkerhed.

kendte engang en kat der havde specialiseret sig lidt i at fange firben :slight_smile:

Jeg tror, katte (ligesom mennesker) har indbygget et instinkt, der fortæller dem, at visse former for kryb gør man klogest i at undgå.
Men (ligesom mennesker) kan de naturligvis lære, at frygten nogle gange er ubegrundet - og så vinder nysgerrigheden over.

Se for øvrigt også Kalle Knaldperle og de MEGET farlige larver
Min egen Snehvide er ved at lære, at små hunde, behøves man ikke at flygte for, når vi går tur. Men snuse til dem, nej tak! :slight_smile:

Det skal siges, katten er voksen. Vi mennesker kunne intet lugte til krybdyrene, men kattes lugtesans er meget bedre end vores… Tak for input:)

Vores katte har altid betragtet krybdyr som et værdigt bytte, der dog ikke smager så godt. Kattene er kommet hjem med firben, hugorme, snoge og stålorme. Krybdyrene har som regel været levende, men noget kvæstede.

Så kattenes instinkt siger dem, at hvis noget har den rigtige størrelse og bevæger sig, så kan det jages.:kattedans:

vh

Andreas

Kamikaze’s Pipo og Puyol bor sammen med en flok gekko’er og de bruger det som fjernsyn. Den ene væg i deres soveværelse er et terrarium og der bor gekko’erne og misserne ligger i sengen og kigger på fjernsyn.
Jeg har aldrig hørt fra de to missedrenges ejer der har været et problem, MEN…de var også begge to mislinger da de fik fjernsyn…deri ligger uden tvivl en forskel

Da jeg boede i Arizona kom husets kat jævnligt ind med firben, gekkoer og den slags kryb. Jeg tror sagtens katten kunne vænne sig til at leve sammen med dem, men jeg ville nok ikke stole på, at den ikke på et tidspunkt ville begynde at se på de små gekkoer med fornyet interesse :slight_smile:
VH
Susanne

:slight_smile:

Jeg kender flere, der har både katte og krybdyr - og det går ganske godt.

Dog skal krybdyrene være forsvarligt lukket inde - så de ikke ender som kattemad :slight_smile:

Min datter har både NFO’er, boaslanger og fugleedderkopper. Kattene har det fint med slangerne når de kommer ud, (selvfølgelig under kontrol) og og de 8-benede rædsler holder de meget af at kigge på gennem ruden i terrariet.

Det behøver jo helelr ikke være krybdyrene hun reagerer på men det nye hjem. Jeg har set endda meget trygge og udadvendte voksne kat blive meget lave kom de ind i et nyt hjem.

Trygheden for hende var transportkassen - det kunne den også være uden krybdyr - men selvfølgelig kan du ha’ ret i dine antagelser

Jeg ville nu altså give det en chance.

Jeg kender mange, der har både krybdyr og katte - uden nogen problemer. Men det er klart, at første gange de ser krybdyret, bliver de usikre. Det vil de jo også gøre første gang de ser en hund osv.

Vi har selv krybdyr derhjemme og kattene har intet imod dem. De bruger også tid på at sidde og kigge på dem og Aslan fristes engang imellem lige til at hoppe op af glasset for måske kunne han fange hehe :tihi:

Har kun selv erfaring med salamandre, hvilket ikke endte godt for salamandrene, en nysgerrig Burmeserpote kan sagtens finde et lille hjørne hvor der kan fiskes:)
Men har solgt til en familie der opdrættede slanger, også de store tunge af slagsen, og kattene var ligeglade.

Marina

Vi har mange slanger og nogle øgler.
Vores katte har intet imod dem. Tvært imod :slight_smile: De hjælper til når de bliver fodret og skiftet :wink:

Jeg har et familiemedlem som for et par år siden fik et par små slanger i et terrarium.
De gik sikkert derinde…troede hun, for en dag var de væk og hun fandt noget af den ene i noget opkast fra en af kattene :uha:
Hilsen Lisbeth

Vi har Tykke herhjemme. Hun er en 130 cm lang kongepyton :slight_smile: Kattene her er bestemt ikke bange for hende - og de fire (nu tre) af dem er flyttet sammen med hende som voksne, og en som killing - og havde også tre hittekillinger sidste sommer.
De kan være lidt for nysgerrige med hende, og vil gerne ind i terrarie og/eller daske ud efter hende, hvis hun hænger fra en hånd (hvad de selvfølgelig ikke får lov til, for alle parters sikkerhed). Især Jako, der nu er flyttet, var meget optaget af Tykke, og kunne sidde længe og kigge når hun bevægede sig rundt i terrariet.

Så det du beskriver der, er ikke det jeg har oplevet herhjemme :slight_smile:

Ps. Vi har i øvrigt lås på terrariet… Så Tykke ikke kan komme ud, så smart er hun nemlig :wink:

Nu har jeg ganske vidst ikke krybdyr, men har da stuen fuld af alle mulige andre dyr, nemlig gnavere. Min gamle hankastrat var 6 år da han flyttede herhjem, og rotterne var bestemt IKKE noget han brød sig synderligt meget om. Han lærte dog efter få måneder at de altså bare var inde i burene og at han ikke behøvedes forholde sig til dem, og tilsidst var der ingen problemer. Men i starten kunne man virkelig se hvordan hele hans ansigtsmimik ændrede sig når han fik øje på rotterne, som om han tænkte: ADR!

Jeg tror, hendes reaktion havde været den samme, hvis der ikke havde været krybdyr!

Det er vi så ikke helt sikre på… Vi er ganske sikre på, det var krybdyrene, hun reagerede på.
Hun har været med på besøg i et andet hjem også, hvor hun gik nysgerrigt rundt og undersøgt stuen samt søgte kontakt med hjemmets ejer. Reaktionen med at gemme sig så vi slet ikke i dét hjem, der ellers lugtede af anden kat (som var lukket af vejen).

Det er betryggende at vide, at katte kan vænne sig til krybdyr, for det er næsten bestemt, at familien skal have en killing fra os i fremtiden:)