Katteacne/hageeksem

Hejsa.

Mine to abyssinierkatte lider begge af katteacne under hagen.

Jeg har fulgt dyrlægens råd og forsøgt at rense med klorhexidin og en blød tandbørste…

Det sorte snask kommer fint af, når jeg gør dette. Men efter en dag eller to er det der igen. Jeg har nu i et par uger renset deres hager et par gange om ugen, og synes ikke det er blevet bedre, da det hurtigt vender tilbage igen.

Er det overhovedet muligt at få til at gå helt væk? Eller er det en kronisk lidelse?

Det undrer mig også lidt, at de begge to har det - de er godt nok søstre fra samme kuld - men går ikke ud fra, at det er noget, man kan være genetisk disponeret overfor?

De bliver fodret i keramikskåle og har aldrig set en plastikskål. De får Porta 21 eller Cosma om morgenen og rådt kød til aften. Derudover står der Royal Canin Exigent tørfoder fremme til dem 24/7. Dette er en meget fedtet variant. Kan det være derfor? De er ret kræsne hvad angår tørfoder, men når de er færdige med den sidste sæk exigent, vil jeg gerne have dem over på sterilized, da de begge blev steriliseret i oktober. :slight_smile:

Hilsner fra mig, der er ny bruger her på siden.

Det kan snildt være coatingen på RC - mine elsker det også - men n¨r vi får det har pelka fine mørke rande på næsen :slight_smile:
Sterilized vil jeg ikke anbefale - for meget kulhydrat og for lidt fedt. Og den er også coated . Prøv i stedet om de fx. vil spise iams eller hills. Der er smagsgaranti på begge, så du kan bare gå ned med det igen.
Har du mod på det kan du også bestille på zooplus.de - der er så ikke smagsgaranti, men man kan som regel sælge det herinde hvis de går i sultestrejke.
andre mærker som vi plejer at anbefale herinde er fx. porta 21 ( vær opmærksom på nogle maver ikke kan med grainfree varianten, det gælder også andre mærker) sanabelle, eukanuba,arcana,taste of the wild.

Hvad angår foder til steriliserede katte, så er det bedre at vælge et godt kvalifoder med masser af næring og så give masser af vådteller råt for at spare på kalorierne og sikre vandindtaget/beskytte urinvejene. Det kan du læse en masse om i gamle tråde om fodring

Det kan bestemt godt være RC’en der er skyld i det. Så vidt jeg ved så coater de deres foder og det gør det fedtet på ydersiden.

Overvej hvordan og i hvad du vasker skålene. Mine får det hvis jeg vasker i opvaskemaskine. De tåler det ikke. Så her er det allergisk reaktion. Når jeg vasker i hånden i Vel Ultra og varmt vand og skyller godt, så får de det ikke. Om Vel er et godt valg ved jeg ikke. Det var det første jeg prøvede og da det virkede er vi blevet ved det

Tak for svar :slight_smile: Det kan da godt være, vi skal prøve at give dem noget andet tørfoder så. Har selv overvejet Porta 21 tørfoder. Hvilken variant vil du anbefale? Misserne er snart 11 måneder gamle :slight_smile:

Vi har ingen opvaskemaskine. Deres skåle bliver vasket på præcis samme måde som dine. I Vel og en god skylning… Derudover får de en ny, ren skål hver dag - Dette gælder både mad og vandskål :slight_smile:

Måske opdrætter har et råd.

Har ikke ser acne i mange, mange år. Slemme tilfælde fik en gang streptocillin (købt hos dyrlægen). Min dyrlæger anbefaler en blanding af opvaskemiddel og vand - husker ikke præcis i hvad forhold

Prøv og se det her foder … god kvalitet med lav kulhydrath