Milda er jo ikke jævning, det er bare “fløde” - altså mælk der er blandet lidt fortykningsmiddel i så det ser ud som god piskefløde. Svindel er det. Men jeg bruger det nu alligevel indimellem
Hvis du gerne vil have jævnet sovsen uden at det bliver til "tyk brun sovs ) så er maizenamel godt. Altså ikke Maizenas sovsejævner men alminxdelig maizena. Rør et par teskefulde ud i en sjat vand eller mælk og hæld det i din sovs mens den koger. Det får så en lidt anden konsistems end med en almindelig meljævning - kinesisk køkken bruger majsstivelse som maizena er - og det er den konsistens du får. Men det er på den anden side letfordøjeligt, glutenfrit (hvis man har de problemer) og så er det næsten umuligt at få til at klumpe. Altså er det meget nemt at ha’ med at gøre. Ydermere behøver det ikke at koge så længe som en meljævning før det ikke kan smages mere
Mmmm - stuvede champignons og løg let ristet, kogt let, en æggehvide og Maizena-shake rørt i… med fuldkornspasta og brune salatbønner, såååå er der en lille, og tiltrængt, hverdagsfest :skål: