KatteGales køkken-kludder-klovn nr 1?

Måske er jeg KatteGales værste, klokkeklare kokke-klovn :?

Det er ingen hemmelighed, at jeg kan lide god mad, gerne sund, men velsmagende.
Og at jeg er ude af træning…

Når man dertil lægger, at jo mere opreklameret, et madlavningsprodukt er, jo ringere er det nok iflg min logik.

Så det er først i sidste uge, at jeg prøvede det der Milda. Troede, at det var en nem sovsejævner, men nej…
Det jævner ikke.

Jeg er vant til meljævning, til nød med smørbolle (meget længe siden), og Maizena sovsejævner, som smager grimt i min mund.

Kan de koge-kyndige råde mig mht nem og bedre jævning/stuvning?
Venligt, please :slight_smile:

Milda er jo ikke jævning, det er bare “fløde” - altså mælk der er blandet lidt fortykningsmiddel i så det ser ud som god piskefløde. Svindel er det. Men jeg bruger det nu alligevel indimellem :slight_smile:

Hvis du gerne vil have jævnet sovsen uden at det bliver til "tyk brun sovs :savle: ) så er maizenamel godt. Altså ikke Maizenas sovsejævner men alminxdelig maizena. Rør et par teskefulde ud i en sjat vand eller mælk og hæld det i din sovs mens den koger. Det får så en lidt anden konsistems end med en almindelig meljævning - kinesisk køkken bruger majsstivelse som maizena er - og det er den konsistens du får. Men det er på den anden side letfordøjeligt, glutenfrit (hvis man har de problemer) og så er det næsten umuligt at få til at klumpe. Altså er det meget nemt at ha’ med at gøre. Ydermere behøver det ikke at koge så længe som en meljævning før det ikke kan smages mere :slight_smile:

maizena… rør ud i koldt vand, hæld i og rør til det er jævnt og glat og lad det koge 2-3 min… så har du en fint jævnet sovs :slight_smile:

Tanx - har lige prøvet en Knor Cabaret-sauce. Den stivnede fint, men smagte - ikke min gane.
Må ha’ noget maizena i huset :slight_smile:

Mmmm - stuvede champignons og løg let ristet, kogt let, en æggehvide og Maizena-shake rørt i… med fuldkornspasta og brune salatbønner, såååå er der en lille, og tiltrængt, hverdagsfest :tak::skål:

Bugger those december blues - ren “Mood Indigo”…