Killing taber sig fra 12-15 uger

Som overskriften siger. Vi fik vores lille hunkilling da hun var 12 uger. I starten var hun uinteresseret i både mad og vand. Hun kom en uge efter vores dengang 15 uger gamle hankilling. Hun bakker væk fra eller sidder og kigger på alt slags vådfoder-selv hvad dyrelægen mente var mirakel foderet som alle kunne lide. Tørfoderet spiser hun lidt af nu- vi har haft hende i tre uger og de sidste dage er det gået fremad men hun får ikke så meget i sig. Hun har ikke taget på men tabt 30 g hvilket vi ser som meget når hun kun vejer 1480g og er 15 uger. Hun leger konstant, spinder, nusser og kan for det meste kæmpe adoptivbror væk, hvis jeg ikke kendte hendes spisevaner ville hun være helt normal. Men sagen er den, han er en 2,6+ kg 3 uger ældre kat med norsk skovkat i sig. Han har taget mere end et kg på i de 4 uger vi har haft ham så han er jo ved at vokse fra hende, selvom de er bedste venner for han hende distraheret, lidt skræmt og skubbet ubevidst væk fra mad og legetøj. Hvordan får vi hende til at tage på. Hilsen Emma, glæder mig til at høre fra jer.

Har du prøvet at fodre hende med samme foder, som det hun var vant til hjemmefra?

Hvis han er for voldsom for hende, når hun skal spise, kan I så ikke fodre hende eller ham et andet sted?

Flere steder der kan spises og drikkes. Giv hende fred ind imellem også til at spise og sove

#2 Hun fik noget Kit Kat voksenfoder med et par poser vådfoder. De har fået det når nu vi fik det men det er jo ikke særligt godt for hendes vækst. Desuden var hun lige så uinteresseret som i alt andet. #3Han er på den måde ikke for voldsom, han er faktisk en hjælp da hun heller vil spise hvis hun ser han gør det(kan man sige en kat ser op til en ældre?:D) Det er mere problemet med at han helt ubevidst skubber hende væk hvis han rykker sig dan hun gerne skal sidder op ad ham. #4Vi har prøvet at hun skal spise alene, lidt vil hun men som skrevet ovenover er hun meget glad for Thcaikovsky. hun sover skam helt fint og gerne oven på os eller så tæt på Thcaikovsky som han tillader.Har skrevet og spurgt om de har fået andet foder.

Køb noget vådfoder hos dyrlægen…lad dem råde dig. Og så kan du eventuelt komme lidt kaffefløde i…det elsker de fleste mis

Hvad med at stille nogle flere skåle med foder frem så? Eller serverer på en stor tallerken/et fad, sådan er der er masser af plads til dem begge?

Er hun ellers sund og rask og frisk? For det lyder da til at flytningen har været noget af en omvæltning for hende.

Dyrelægen kan ikke hjælpe. Hun skulle have ormekur hos dem, en lejlighed de brugte til at teste hvad hun kunne lide. De fandt ikke noget som hun ville spise blandt deres udvalg. Det eneste hun elsker og virker meget interesseret er torskerogn som de fik lidt af en aften. Ved deres “hovedfoder” i køkkenet er der en stor aflang vandskål og en madskål på hver side. De sidste par dage har der også været mad i stue og værelse, vi bor kun i toværelses. Hun er helt frisk og rask hun fungere helt fint. Hun har haft øremider med fra tidligere ejer som nu er kureret og behandling køre på sidste vers. Det er dog som om hun ikke kan finde ud af at synke maden, hun tygger og så falder der små stykker mad ud af munden. De får Royal Kanin foder killingefoder op til et år, lyserød pose. Hun virker virkeligt sulten og desperat.

Hun kan ikke have mundbetændelse eller noget andet der er forkert i munden?? for hvis det virker som om hun ikke kan synke maden så er der vel noget galt…

Har I tjekket om hun har calici? Det kan godt sætte sig som betændelse i munden. Blæner på tungen, i ganen mv?

Få hende til dyrlæge igen - måske en anden dyrlæge, så I får andre øjne på hende end de første. Det lyder ikke rigtigt, at hun er så sulten og desperat, men alligevel ikke rigtig spiser, og at maden falder ud af munden på hende igen, fordi hun ikke kan synke det.

Hun lyder altså som om hun kan have et problem i mund eller hals :frowning:
Du er nødt til at få hende til en dyrlæge, så hun ikke langsomt sulter sig til en alvorlig tilstand :uha: Du skriver godt nok at hun virker frisk og rask, men også at hun er sulten og desperat…
Katte bliver hurtigt syge hvis ikke de spiser, og hun er ovenikøbet i voksealderen, så afsted med hende i en fart :slight_smile:

Hvis du skriver hvor du bor, så kan vi evt. se om ikke vi kan anbefale en god kattedyrlæge i nærheden.

Altså det er kun tørkost hun ikke ser ud til at synke, men ved dette er hun helle ikke ivrig hun er lidt ligeglad med det, hun har det ad libitum i alle rum og det er som om hun ikke antager det som mad selvom hun spiser det. (vi har været ret opfindsomme intet af følgende er noget hun får som foder) Hvis hun smager: havregryn, gouda ost, cornflakes eller torskerogn spiser hun det. Cornflakes giver dog også synkeproblemmer. Det er mere som om hun ikke ved hvad hun skal gøre med det, venter stadigt på hvad de fik hos tidligere ejer men vi fik vådfoder med og der stod vådfoder fremme. Kan det være hun simpelthen ikke har lært hvordan hun spiser tørkost. Jeg fik inspiration fra jeres forslag og blandede i dag lidt torskerogn i noget vådfoder, det har hun fået lidt af hvert femte kvarter. Det spiser hun gerne og med iver, vi håbe vi kan gøre så hun dropper torskerognen helt. Der er 2 læger fra klinikken der har set hende men I kan da godt forslå, vi bor på Østerbro kbh. Vi har jo haft hende i tre uger og som sagt udover hun er lidt tynd kan det ikke ses på adfærd eller udseende, hun følger nemt med Thcaikovsky kan hun virkeligt være syg? Det skal siges at selvom hun vejer lige i underkanten så er hun en lille kat mors vægt svingede mellem 2,5-3 kg fik vi af vide og hos lægen er hun kun klacificeret som hælder mod mager men godt heldbred.

Kan du ikke få fat i hendes tidligere ejer og spørge hvad hun har spist førhen? De må da have en telefon…:gruble:
For hvis hun aldrig har prøvet tørfoder, kan det måske godt være en del af forklaringen…men du skriver i første indlæg at hun også afviser vådfoder…
Har dyrlægen kigget hende i halsen?

Enig. Jeg ville også tage hende til en anden dyrlæge - for hun virker sulten nok. Hvis hun bare ikke vil have tørfoder pga. hårdheden, kan du måske prøve at hælde noget vand over i starten - og gradvist reducere dette, når hun har vænnet sig til det??

Har skrevet og spurgt både hvad de spiste og hvornår de blev vænnet fra. Hun er blevet kigget på i mund som man jo gør i en undersøgelse, lidt grundigere med hensyn til at hun ikke ville spise. Men ikke decideret i halsen. Ja hun afviser vådfoder i den forstand at hun virker bange for det, men som skrevet fik jeg hende til at spise det opblandet og faktisk også en halv pose Kit Kat killingevådfoder ligefør så måske det går fremad. Det var som om at efter jeg mosede det så det lignede det opblandede bare uden torskerognen kunne man godt spise det, dog fra hånden i starten. Så nu har hun i alt spist en hel pose vådfoder halvdelen opblandet halvdelen ikke + det tørkost hun måtte få ned i dag. Vi er bare glade at hun nu har fået spist, tror i vi kan giver hende en lille uges tid hvor hun får vådfoderet så længe hun ikke virker syg før vi tager hende til lægen. Det er bare med pengene når hun allerede har været undersøgt af to omgange. Vi kan prøve med opblødt tørkost næste gang hun får.

Prøv evt. RC’s Babycat instinctive, som er en blød mousse (den firkantede alu bakke) - kunne være et godt forslag efter det du beskriver, hun gerne vil prøve.

eller pate.

Smut i ALdi og køb LUX den røde eller blå dåse.