Killinger der har været ude

I øjeblikket sidder jeg og kæmmer dba og lignende igennem for søde killinger, men en del har haft mułighed for at rende ud og ind som de lyster og så er det jeg tænker om det mon kan være svært at vende en 12 ugers killing der er vant til at komme ud, til indelivet :?

Der er så mange killinger at vælge imellem at det virker fjollet på mig fra start at give sig selv og killingen startvanskeligheder. Vælg en killing som har levet så nær op af det liv den skal leve hos dig som muligt. Det gør overgangen langt nemmere for jer begge.
Inden mine killinger flytter hjemmefra vil du kun have prøvet at være i løbegård. Ved jeg at en af killingerne får mulighed for under trykke forhold at gå ude løs vil den også have prøvet det hos mig.

Det er rigtigt, men så ryger der bare rigtig mange potentielle killinger da ret mange får lov at komme ud. :slight_smile:

Mine killinger får altid lov til at komme ud i haven, og det har aldrig givet “lejlighedskøbere” problemer :slight_smile:

Ingen af mine killinger kommer ud - heller ikke i løbegård. Aby’er er utrolig frihedssøgende har de prøvet det

Godt at høre at det fungrer for dig Annie, så lyder det jo ikke helt umuligt! :slight_smile:

Det er huskat jeg leder efter så det er lidt sværere at forudsige temperamentet :slight_smile:

Så vidt jeg ved har begge mine drenge haft adgang til løbegård, og jeg har ingen problemer haft med “udetrang” helt heroppe på 2 sal. :slight_smile:

Vores killinger har også haft adgang til løbegård, og jeg har ikke hørt om nogen af dem vi har solgt til indelivet, har vist at de har savnet udelivet :slight_smile:

Så vil jeg da ikke helt give op på udekattene :slight_smile:

Cæsar var kom også ud, før han flyttede herhjem, som 7-årig.
Og der var absolut ingen problemer. Så det kan sagtens lade sig gøre. :slight_smile:

Jeg har haft flere katte gennem tiden, alle huskatte, fra blandede hjem og alle har til en vis grad være ude/inde/stald killinger da jeg fik dem. Tælle tælle …o0(Speedy, Robin, Lillepigen, Dixie, Bisse, Trixie og nu Thea.) 7 husmisse killinger fra diverse og kun 2 af disse har voldt problemer. Bisse med hans temperament der ikke tålte “fremmede” i HANS hjem og Trixie som nærmest var bange for hendes egen skygge. Bisse var staldkilling, opvokset i stald og kun halv social, Trixies baggrund kendte vi ikke. (Set i bagspejlet skulle jeg have haft sagt nej til disse 2). De andre 5 har været fra enten gårde hvor killingerne blev taget indenfor og socialiseret når missemor kom frem med dem eller været i hænder fra dag 1, Thea kom så fra Inges Kattehjem og bærer tydeligt præg af at have været i hænder, hun skyer dog fremmede.

Så skal jeg give dig et råd vil jeg sige dette:
Killinger med adgang til udenfor kan godt vænnes til at være inde, det vigtige er dog deres opvækst og hvor meget “arbejde” der er lagt i at gøre dem sociale. Besøg dem, snak med dem, se hvor de bor og hvordan de opfører sig over for hinanden, deres mennesker og dig som fremmed. Nogle gårde lader ikke killinger vokse op i hjemmet men i et aflukket rum, det kan være et karlekammer, udstyrsrum, staldkammer, udstue - men igen kommer det an på hvor meget tid de har brugt på de små. Nogle ejere bruger rigtigt meget tid og kærlighed og andre lader dem gå for lud og koldt vand. Har du blot den mindste tvivl angående deres opvækst, så tak nej og kig videre andetsteds.

Det samme her - det er simpelthen ikke et reelt problem :slight_smile:
VH
Susanne

[QUOTE=Kamilia;885250]Jeg har haft flere katte gennem tiden, alle huskatte, fra blandede hjem og alle har til en vis grad være ude/inde/stald killinger da jeg fik dem. Tælle tælle …o0(Speedy, Robin, Lillepigen, Dixie, Bisse, Trixie og nu Thea.) 7 husmisse killinger fra diverse og kun 2 af disse har voldt problemer. Bisse med hans temperament der ikke tålte “fremmede” i HANS hjem og Trixie som nærmest var bange for hendes egen skygge. Bisse var staldkilling, opvokset i stald og kun halv social, Trixies baggrund kendte vi ikke. (Set i bagspejlet skulle jeg have haft sagt nej til disse 2). De andre 5 har været fra enten gårde hvor killingerne blev taget indenfor og socialiseret når missemor kom frem med dem eller været i hænder fra dag 1, Thea kom så fra Inges Kattehjem og bærer tydeligt præg af at have været i hænder, hun skyer dog fremmede.

Så skal jeg give dig et råd vil jeg sige dette:
Killinger med adgang til udenfor kan godt vænnes til at være inde, det vigtige er dog deres opvækst og hvor meget “arbejde” der er lagt i at gøre dem sociale. Besøg dem, snak med dem, se hvor de bor og hvordan de opfører sig over for hinanden, deres mennesker og dig som fremmed. Nogle gårde lader ikke killinger vokse op i hjemmet men i et aflukket rum, det kan være et karlekammer, udstyrsrum, staldkammer, udstue - men igen kommer det an på hvor meget tid de har brugt på de små. Nogle ejere bruger rigtigt meget tid og kærlighed og andre lader dem gå for lud og koldt vand. Har du blot den mindste tvivl angående deres opvækst, så tak nej og kig videre andetsteds.[/QUOTE]

Tak for svaret! Jeg går også helst væk fra gårdkattene og vælger helst en killing der har været en del af familien :slight_smile: så virker det mere underordnet om hvorvidt katten har prøvet at være udenfor :slight_smile:

[QUOTE=Susanne W;885255]Det samme her - det er simpelthen ikke et reelt problem :slight_smile:
VH
Susanne[/QUOTE]
Så har de jo ikke været udekatte men indekatte med mulighed for at blive luftet i løbegård. De er jo vant til som langt de fleste katte med stamtavle at det er de 2-benede der bestemmer hvor de opholder sig. Selvfølgelig giver det ingen problem.

Jeg tror det kommer rigtig meget på den enkelte kat og hvordan den er socialiseret. Begge mine huskatte er indekatte og hvordan de blev det er der to historier bag.

Bølle kommer fra en gård, hvor han er født i en hesteboks, hvor han tilbragte de første 14 uger af sit liv - ved den tid var killingerne ved at være så store at de kunne springe over lågen, så selv om at jeg gerne ville have ventet et par uger med at hente ham, hentede jeg ham på det tidspunkt for at undgå en alt for stor ude-trang, da jeg på det tidspunkt ikke havde løbegård. Hende jeg fik ham af havde socialiseret killingerne perfekt, så det kan også være tilfældet ved gårdkatte. De var blevet nusset og pusset hver eneste dag i deres liv.

Sputnik er min hittekat, som dukkede op her da hun var ca. ½år gammel. Jeg troede egentlig ikke det kunne lade sig gøre at få en kat der var vandt til udelivet til at blive indekat. Det kunne det i dette tilfælde, godt hjulpet på vej af sne og vinter. Da Sputnik først kom ind i huset var der ikke noget der kunne drive hende ud igen - hun har aldrig siden gået til døren og plaget om at komme ud. Hun følger bare Bølle ud i løbegården og er glad og tilfreds.

Ja, det kan være forskelligt. Jeg kender også en kat der blev fundet udenfor og taget ind da hun var ca 1 år og hun savner ikke udelivet :slight_smile: men det kan måske være fordi hun i den tid hun var ude måtte klare sig selv og nu hun har et hjem har hun det rigtig godt og trænger ikke til at komme ud? :slight_smile:

Jeg vil bare gerne være så sikker som mulig og undgå problemer :slight_smile:

Næh - mine går ikke i løbegård, de har fri adgang til indhegnet have.
VH
Susanne

Robin blev fundet på gaden - det vil sige, at hvis han var blevet solgt gennem Kattens Værn, så skulle han have mulighed for at kunne komme ud.

Det har han ikke her - og der har overhovedet ingen problemer været - han forsøger ikke engang at smutte ud af døren, når jeg går eller kommer hjem.

Han er 8 måneder nu - og han var omkring 5 måneder, da han blev fundet.

Så en killing, der har været ude kan altså godt vænnes til et indeliv - men det kommer jo selvfølgelig an på, hvor socialiserede killingerne er.

[QUOTE=Susanne W;885255]Det samme her - det er simpelthen ikke et reelt problem :slight_smile:
VH
Susanne[/QUOTE]

Helt enig, jeg har endnu til gode at høre om en af vores killinger der har haft 350 m2 at boltre sig på inden afrejsen og som ikke trives som indekat. Det er vel ikke anderledes end at vi ikke kan tilbyde killingerne børnesamvær, og det har nu heller ikke været et problem, nærmest tværtimod. Katte er sindsygt gode til at tilpasse sig omgivelserne og de vilkår de bydes :slight_smile:

Helt enig, har til dato aldrig haft et problem med at skulle flytte en killing til en lejlighed trods den har rendt ude i haven :slight_smile:
Derimod ville jeg være betænkelig med nogen af mine voksne, hvis de skulle omplaceres.