nok til 2-3 portioner afhængig af hvor vild man er med det…
3 kiwi
2 æg pasteuriserede hvis man frygter salmonella
2-3 spsk. sukker
2 tsk. vanillesukker
2-3 spsk. æblemost
2 dl. piskefløde (mindre kan bruges - jo mindre man brugere jo kraftigere smag)
Kiwien blendes i en skål og stilles til side
æggeblommerne, sukker og vanillesukker piskes helt hvide/lysegule i en anden skål
fløden piskes til flødeskum i en 3 skål
Æggehviderne piske HELT stive… de skal virkelig piskes hårdt…
Æblemosten røres i ægge-sukkerblandingen sammen med kiwien
Flødeskummet kommes i…
æggehviderne vendes nu forsigtigt i massen med en dejskraber så den stadig er skummende… og det hele stilles koldt og omrøres FORSIGTIGT ca hver 30 min… den er klar efter 2 timer
Hvis man gerne vil servere den som fromage:
5 blade husblas blødes op i koldt vand…
kiwien drænes for væske efter blendningen - ellers skiller blandingen lovlig meget…
de 5 blade husblas smeltes i æblemosten og kommes i æggemassen…
resten af opskriften er magen til at lave smoothien… dog uden at røre i massen hver halve time
men husk at dræne kiwien - ellers ser det funny ud når fromagen er færdig