Klassisk mellemøstlig lamme, kikærte og linsesuppe

På opfordring bringer jeg denne suppe - den smager fantastisk, mætter godt og varmer dejligt på en kold vinterdag.

Til 4-6 personer

3 spsk olivenolie
2 hakkede løg
2 stilke bladselleri, snittet i tern
2 gulerødder i tern
3 fed hvidløg, hele men uden skal og mast med bladet af en kniv
1 spsk spidskommen
450 g lam eller okse, i små tern eller hakket
2 tsk paprika
2 tsk kanel eller en stang hel kanel
2-3 tsk gurkemaje
2 tsk sukker
2 lauerbærblade
2 spsk tomatpure
1 liter boullion
2 dåse kikærter
1 dåse flåede, hakkede tomater
100 g puy eller sorte linser (i hvert fald ikke de røde - de koger alt for meget ud)

  1. Varm olien i en gryde og svits løg, blegselleri og gulerødder ind til det tager lidt farve.
  2. Tilføj kødet og spidskommen og de hele hvidløg og svits til kødet er godt brunet.
  3. Tilsæt krydderierne, sukker og lauerbærblade og rør tomatpureen i.
  4. Hæld boullionnen i gryden og bring det til kogepunktet. Sænk varmen og lad det simre under låg en times tid til kødet er godt mørt.
  5. Nu tilsætter du de flåede tomater, kikærterne og linserne og lader det simre yderligere en halv times tid, indtil linserne er møre og suppen næsten er tyk som en stuvning. Tilføj mere væske, hvis det er nødvendigt.
  6. Smag suppen til med salt, og server evt. med et drys frisk koriander eller persille.

Velbekomme!

Den skal sikkert prøves :slight_smile: