Længden af pels

Varierer længden af kattens pels inden for samme katteracer…?

Har nogle maine Coons feks længre krave end andre…?

Måske er det er tosset spørgsmål men jeg har aldrig tænkt på det før…

Vores Gakke, godt nok NFO, har kort plysset pels i forhold til de to andre NFO’er vi har.
Han har ikke nær så meget krave.

Vores maine coon´s har forskellig pels kvaliteter og længder . Så ja . og det kommer jo også an på årstiden .

Ja længden og mængden kan variere fra kat til kat.
Hos skovkatten findes der mange varianter i pels, krave og knickers lige fra str. XS til XXL :smiley:

Herligt at høre… tak :slight_smile:

Jeg har haft to main coon’s og de havde meget forskellig pels, og meget forskellig pelskvalitet. Det samme har været tilfældet for mine skovkatte.

Tak for svar…
Der var engang en som sagde til mig at skovkatte aldrig blev hundrede procent kælne, at der stadig er lidt vildt i dem - er det sandt…?

Her er mine birma, os helt forskellige :slight_smile:

Ja, det gør den absolut :slight_smile: Ligesom pelsen også er forskellig på korthårskatte :slight_smile:

En MCO uden synderligt meget pels

Og en med temmelig meget pels :slight_smile:

[QUOTE=Bornholmeren;553733]Tak for svar…
Der var engang en som sagde til mig at skovkatte aldrig blev hundrede procent kælne, at der stadig er lidt vildt i dem - er det sandt…?[/QUOTE]

Det er en omgang (undskyld det følgende udtryk) forbistret bavl :slight_smile:

Skovkatten er kælen… meget kælen… ekstremt meget kælen… overfor sin ejer og sin familie.
Fremmede interesserer den derimod ikke specielt - og nogle skovkatte foretrækker bare at konstatere at huset har fået gæster, hvorefter de tøffer ind i fred til invasionen af deres privatsfære er overstået! kattene er ikke sky eller bange - men totalt uinteresserede! :wink:
Skovkatten er en reserveret race - man skal som regel gøre sig fortjent til dens hengivenhed og fortrolighed… men når først man har den, så har KAT for livet :thumbup:
Skovkattekillinger er dog som alle andre ordentligt socialiserede og prægede killinger - nemlig nysgerrige og helt indstillet på at være ven med hele verden…
Det er den voksne kat, som kan have nogle særlige karaktertræk…

[QUOTE=Bornholmeren;553733]Tak for svar…
Der var engang en som sagde til mig at skovkatte aldrig blev hundrede procent kælne, at der stadig er lidt vildt i dem - er det sandt…?[/QUOTE]Mine erfaringer er, at en skovkat er en kat med stort K. Men mine har altid været SUPER kælne og har ikke haft et snert af vildskab. Dog har mine været meget reserveret overfor fremmede og har været typiske katte der KUN kunne ejes af én, nemlig mig. Hvorfor jeg har haft dem fra start til slut. Det med det ‘vilde’ kommer måske af, at de er meget aktive, hvorfor de måske fejlagtigt opfattes som lidt vilde - mine skovkatte har absolut været de mest aktive og ‘vilde’ af natur (hvis man kan sige det sådan), de har kradset deres kradsemiljøer ned til sidste skrue, kunne ikke være alenekatte og var meget katte med det helt store K der var meget sine egne.
Men overfor mig var de kælne og gode, dog har ingen af dem været direkte skødeskatte der kunne putte i skødet hele dagen, ligesom man heller ikke kunne slæbe rundt på dem. De kom når de kom, og gik når de ikke gad mere.

Når det så er sagt, så vil jeg aldrig anbefale en første gangs katteejer at anskaffe sig en skovkat da jeg personligt synes, at de kræver en utrolig bred viden inden for pelspleje, psykologi og generel adfærd. Der er ALT for mange skovkatte til salg rundt omkring, som har været en for stor mundfuld for deres ‘første gangs ejere’ eller ejere der måske kun har haft en ukompliceret huskat og som fejlagtigt har troet, at de kunne få en skovkat som enekat osv.
Jeg synes helt klart at en skovkat kræver ‘det store kørekort’…men mestre man det, jamen så har man jo jordens dejligste kat for livet!!!
Har man kun kørekort til den lille model, jamen så kan man godt løbe ind i problemer:D.

Blot min mening, andre ser måske anderledes på den sag:)

Tak for jeres svar… Skovkatten er så utrolig smuk syntes jeg, men dog ikke en kat som passer til mig kan jeg høre… Jeg tror min hunkat tror hun er en skovkat (hun er en sort huskat), hun opfører sig fuldstændig som i beskriver over for fremmede :slight_smile:

Du skal ikke lægge for meget i beskrivelserne af en races generelle temperament, for det er netop kun generelt. Vores skovkat Milly f.eks. er meget nysgerrig over for fremmede og kan sågar finde på at lægge sig i skødet på dem… :slight_smile:

Det er oplagt - og ganske rimeligt - at fremhæve racernes generelle forskelligheder, men under pelsen er det stadig den samme kat - den, som blev domesticeret i Mellemøsten for blot 6-8.000 år siden. Jeg tror, at racerne i adfærd har langt mere til fælles, end det der skiller. Jo, abyssiniere er generelt mere aktive end andre, siamesere taler generelt mere, briter er generelt mere rolige - men derudover er alle katte jo stadig forskellige enkeltindivider.

Det generelle kan højest hjælpe én i retning af, hvilken race man skal vælge, men i sidste ende er temperamentet hos den enkelte kat det afgørende for valget.

Det kan jeg slet ikke nikke genkendende til.