Lammelse i bagparti

Hej allesammen.
Jeg har brug for et godt råd. Min 2,5 år gamle hankat kom for et halvt år siden hjem og slæbte sine bagben efter sig. Kort tid efter gik han næsten normalt og dyrlægen kunne ikke finde nogen forklaring, hverken med rgt. eller blodprøve. Siden har han indimellem slingret med bagpartiet og haft svært ved at få det med sig, når han er hoppet op på bord osv. For to dage siden blev det slemt igen og dyrlægen gentog røngten og blodprøve, uden at finde noget.
Det er bare slet ikke godt nu, så jeg overvejer om den eneste løsning er at aflive ham. Jeg har dog ikke indtryk af at han har smerter, han spiser stadig fint og virker ikke forpint.
Er der nogen der har et bud på hvad det kan være? Jeg vil så nødigt aflive ham :grimacing:

Katten er i en uholdbar situation. Har din dyrlæge bare givet op?

Hvad siger dyrlægen om mulige diagnoser?

Kunne dyrlægen henvise til en specialist?

Dyrlægen har snakket med en neurolog, som heller ikke rigtigt havde noget bud på hvad der var galt. Så nu ved jeg simpelthen ikke hvem jeg skal kontakte, for at komme videre med det her :smirk: Jeg overvejer at prøve en anden dyrlæge.

For 15 år siden havde jeg en kat (birma) som pludselig en aften kom krybende ind fra den indhegnede gårdhave, lam fra navlen og ned.
Han kom akut til dyrlæge som indlagde ham og medicinerede, og dagen efter kunne han så småt begynde at gå igen.

Det viste sig senere at han havde en uopdaget hjertefejl (HCM), og at lammelsen skyldtes en blodprop.
Vi nåede desværre at opleve at han fik 3-4 af den slags, for hver gang vi skruede ned for medicinen, kom der blodpropper igen. Hver gang med smerter og lammelse.

Så i sidste ende blev vi nødt til at give slip. Det var så forfærdeligt hårdt, men absolut det bedste for ligne netop min Ejnar.
Jeg håber, at din kats fremtid er lysere.

Hvor er jeg ked af at høre, at det gik sådan med din Ejnar. Det lyder slet ikke rart! Jeg har også tænkt, om det kunne være en blodprop, som lukker af for blodet til bagbenene. Jeg kan bare læse, at symptomerne (udover lammelse) er smerter, hvilket det ikke virker til der er og kolde poter/ben, som han heller ikke har. Hvordan blev diagnosen stillet med Ejnar?

Ejnar havde ikke smerter første gang. Ikke nogen han viste, i hvert fald. Men 2. gang var rå. :frowning:

Diagnosen blev stillet på baggrund af symptomerne og erfaringer fra både dyrlæger og kattedamer - herunder Ejnars opdrætter og @Susanne_W .
Desuden valgte jeg at få ham hjertescannet, og det gjorde også, at der ikke var nogen tvivl om, hvad der var galt.

Så kunne det da desværre måske godt være sådan noget min kat har. Jeg tror jeg vil kontakte dyrlægen igen og få lavet en hjertescanning. Jeg ville godtnok være ked af hvis han lige pludseligt fik meget ondt! Mange tak for svar :blush:

Hvilken race taler vi om? Saddeltromboser (blodpropper i ryggen) er normalt voldsomt smertefulde, så hvis ikke han viser tydelige tegn på stærke smerter, så er det næppe det, der driller ham. Men en ultralydsscanning hos en dygtig dyrlæge er ikke af vejen - om ikke andet for at kunne af- eller bekræfte problemer med hjertet.
VH
Susanne

En almindelig huskat :blush: Jeg tror jeg bestiller en scannng, selvom han ikke viser tegn på smerte. Vi bliver nødt til at prøve et eller andet…

Scanning lyder som en god ide for en sikkerheds skyld. Det kan jo være han kun får ganske små blodpropper, MEN de der giver lammelser plejer at give voldsomme smerter. Nogle hjerteproblemer kan afhjælpes medicinsk. Find en dygtig dyrlæge, når der er tale om hjertescanning - jeg kan varmt anbefale at du vælger en af dem i Ekkogruppen: Ekkogruppen – Københavns Universitet
VH
Susanne