Mærkelige trækninger

Jeg har en dejlig kat på 17½ år. Problemet er at når man nusser hende under hagen og lidt ud på kinderne, får hun nogle mærkelige trækninger i ansigtet. det hele hopper og hun viser tydeligt at det er ubehageligt og trækker hovedet væk.
Nogle gange kan man se hendes hoved let hopper, på tods af man ikke røre ved hende.
Hun har normal afføring, tisser som hun skal. drikker og spiser nok, holder vægten og er udover de mærkelig trækninger, sig selv. Hun har lige haft en lille periode hvor hun bare ville være i fred ellers er hun sit sociale jeg.

Jeg har haft hende til dyrlæge og fik at vide hun havde det fint og det var som det sku være. En holdning jeg bestemt ikke deler.

Nu vil jeg høre om i har en ide til hvad det kunne være.
Så vil jeg se mig om efter en anden dyrlæge.

Hvordan har hendes tænder det:?

Forøvrigt er 17,5år en flot alder:thumbup:

hun har alle hendes tænder med undtagelse af 2 små hjørnetænder. Hun har en rigtig sund mund, så det burde ikke være problemet.

Hun kan nu godt have ondt i dem, uden at det kan ses med det blotte øje…

Det, du beskriver, med trækninger i ansigtet og perioder med tilbagetrukkenhed kunne tyde på en kat med smerter et eller andet sted i kroppen. Jeg tænker på tænderne, siden trækningerne bl.a. kommer, når I aer hende under hagen.

jeg tror også at det gør ondt på hende. Når hun får de trækninger ser det ud som om fx den ene side af hovedet hopper. Jeg kommer sådan til at tænke på at det ligner en nerve der sidder i klemme, hvilket også kan gøre ondt. Hvis der skulle være noget med tænderne så er det i hvertfald ikke synligt, da hendes tænder er fine og rene og tandkødet fint og lyserødt. Men godt du siger det, vil da få hendes tænder og mund ordentlig undersøgt.

Jeg tror også på den med tænderne.
Min Leise blev efterset af 2 endog meget velrenommerede dyrlæger, og først, da jeg insisterer på, at han ikke var rask, så finder den ene af dem sørme hul i en hjørnetand helt op til nerven!
Arme Leise!

Så hvis jeg var dig, så ville jeg tage din kat med ud til Jens Ruhnau til undersøgelse. Der er I i de bedste hænder :slight_smile:

Det kan også være tics (staves). Min oldsag som blev 17 år havde disse små trækninger i hovedet, det var ligesom små stød :slight_smile:

vil få tjekket tænderne, for kan tydeligt se at det er ubehageligt for hende og det ser ud til at gøre ondt. Tak for jeres svar

Rigtig meget opdages først ved røntgen - ligesom hos mennesker.

Åh sådan gjorde min Tara før hun kom i røgent og fik konstateret FORL - hun fik to små tænder ud, og nu er hun fin. Det var ikke et stort indgreb for Tara, men I bør naturligvis tage jeres kats alder med i overvejelserne, før en narkose og operation.

Taras tænder var blottet ned til nerven. Dyrlægen fortalte, at selv i narkose laver FORL katte de der trækninger, når man berører tanden. Det er en meget interessant reaktion, for det tyder på, at det måske ikke er en smertereaktion men snarere en art refleks reaktion.

Min dyrlæge er tandspecialist. Han er i Hobro, så alt efter hvor du bor kan du kontakte dem. Familiedyrlægerne hedder de. Og han hedder Torben og er smadderdygtig.

Nu kan jeg ikke se hvor du bor, men hvis du hører til på Sjælland - så vil jeg sig at du med fordel kan tage forbi Tanddyreklinikken og få Jens Ruhnau til at se på missen… han er nok DKs største autoritet på området…

Vi bor på lolland og har igen bil. da Mække, som hun hedder, ikke er så god til transport ville det være super hvis der var nogle der kendte nogle her i området. Hvis ikke vil jeg kontakte en af de dyrlæger i har nævnt og høre hvordan og hvorledes, for bryder mig ikke om at hun har det på denne måde. Får helt ondt i maven hver gang hendes ansigt hopper.

lenschow: Jeg håber det bare er en reaktion og ikke smerter, men rart at høre at der ikke er “noget mere alvorligt” og at din Tara har det godt igen…

Ruhnaus priser er anderledes end Hobros og Hernings, men servicen akkurat lige så god. Det er nok huslejen på øen, der er højere:-)

Kør du trygt til en af hans kolleger, hvis det er nemmere for dig og pengene spiller ind

Ruhnau er dygtig, men han er ikke den eneste i DK, der kan det han kan - ikke mere. Det siger han også selv, hvis man spørger ham

MVH

Langt, langt de fleste tandbehandlinger kan laves af egen dyrlæge - eneste forudsætning (i mine øjne), er at dyrlægen har tandrøntgen.

Så ring du til en lokal dyrlæge og forhør dig om de har det - og bestil så en tid der :slight_smile:

Ruhnau er den eneste i Skandinavien, der har den uddannelse, han har og det er et faktum, jeg ikke kan forestille mig, han vil benægte.

Det ændrer dog ikke på, at andre dyrlæger godt kan fjerne tænder og stille diagnoser - men det betyder ikke, at de har den samme viden som ham.

På den anden side er der altså også masser af dyrlæger, der f.eks. hiver tænder ud og ikke får det hele med eller siger til kunden, at tænderne ikke fejler noget uden at have taget røntgen :frowning:

[quote=Temple Bar;487333]Ruhnau er den eneste i Skandinavien, der har den uddannelse, han har og det er et faktum, jeg ikke kan forestille mig, han vil benægte.

Det ændrer dog ikke på, at andre dyrlæger godt kan fjerne tænder og stille diagnoser - men det betyder ikke, at de har den samme viden som ham.

På den anden side er der altså også masser af dyrlæger, der f.eks. hiver tænder ud og ikke får det hele med eller siger til kunden, at tænderne ikke fejler noget uden at have taget røntgen :([/quote]

Ikke længere, der er flere der har taget den uddannelse nu.

Den europæiske specialistuddannelse i tandbehandling på dyr? Eller “bare” specialistuddannelsen på KVL/LIFE?

Hvis det er det første, undrer det mig da, at de accepterer, at han skriver på sin hjemmeside og siger på sine foredrag, at han er den eneste - for så skulle det jo være falsk reklame.

[quote=Temple Bar;487339]Den europæiske specialistuddannelse i tandbehandling på dyr? Eller “bare” specialistuddannelsen på KVL/LIFE?

Hvis det er det første, undrer det mig da, at de accepterer, at han skriver på sin hjemmeside og siger på sine foredrag, at han er den eneste - for så skulle det jo være falsk reklame.[/quote]

Den ene af de dyrlæger hos den klinik jeg bruger har taget den europæiske (ESAVS)uddannelse, det var den dyrlæge der ordnede Brazils tænder i foråret.

Derudover har Ruhnau selv afholdt efteruddannelse af andre dyrlæger, så man må da formode han har givet en masse videre der også.
Ved en af dyrlægerne fra min klinik er efteruddannet hos Ruhnau :slight_smile:

Jeg vil kontakte dyrehospitale. Der har Mække i tidernes morgen været tilknyttet. Det er ikke pengene der spiller ind, men den rigtige behandling.

Tak for jeres mange svar.