Mary sætter fødegangen under pres

Mary skal jo som bekendt snart føde tvillinger på Rigshospitalet.

I forbindelse med den snarlige fødsel foregår der en masse snak og skriverier i pressen og diskussioner fordi denne fødsel medfører at 9 ud af 18 fødestuer på Riget bliver lukket, for at Mary kan have ro til fødslen :?
Da der er tale om en tvillingefødsel, så kræves der at de 9 fødeståer skal stå klar 3 uger før forventet termin!

Er det okay, at Marys forestående tvilingefødsel får lov til at fylde så meget og i den grad sætte Rigshospitalet under pres, og endda samtidig med at Gentofte Hospitals fødeafdeling lukker, som den gør den 1. januar :?

Er det okay, at de kongelige nyder den form for særbehandling:?

Er det i orden, at folk der ikke betaler skat, får langt bedre behandling i det offentlige system, end alle andre der betaler skat og er en del af det danske samfund og bidrager til det :?

Er det også ok, at Mary får åbenlyse fordele til fødslen, så som kendt jordemoder og hele to højt kvalificerede fødselslæger. Ingen skiftende vagter. Flere dage på barselsgangen end andre normale fødende, efter fødslen på trods af ukompliceret fødsel med andet barn :?

Jeg må indrømme at det støder mig en del. Jeg har det lidt stramt med hele dette cirkus. Jeg føler det er forkert, og jeg også imod, når der sker den form for særbehandling til fordel for de kongelige :S

Det er ikke fordi jeg er imod vores kongehus. Jeg er opvokset med vores monarki og har det og har haft det ok med monarkiet. Men, jeg syntes efterhånden at der vises for mange og for store hensyn til denne ”institution” så min kvalmegrænse er nået og jeg føler mig stødt på mine medsøstres vegne. Hvor mange andre kvinder får så gode vilkår til en fødsel? Hun har jo bevist at hun er i stand til at føde og sågar hele to normale fødsler, hvorfor så dette store cirkus.

Det er ok at der skal en masse skånehensyn ifm. den kulørte presse, og sikkerhedshensyn, men det kunne også være gjort med at kongehuset selv havde lejet sig ind på et privathospital fx.

Hvad er Jeres mening… er det ok med denne særbehandling til fordel for Mary, Marie osv… :?

Synes også det er helt hen i vejret! :thumbdown: Man kan da ikke lukke halvdelen af fødestuerne, hvor skal resten af de vordende mødre så føde deres børn?? Ude på parkeringspladsen? :S Synes det er dybt latterligt at de kongelige skal have særbehandling og da særligt i en tid, hvor besparelser osv. betyder ringere vilkår for resten af befolkningen.

Jeg arbejder pt. på en børneafdeling og her må forældrene altså være indlagt med deres børn side om side og på lige vilkår. Og tænk sig, det kan de sørme også godt, de kan faktisk have glæde af hinanden - men er man kongelig, så må man da sandelig ikke have omgang med andre almindelige dødelige :thumbdown: Synes det er SÅ oldtidsagtigt og forkasteligt at nogle mennesker åbenbart er vigtigere og mere værd end andre, fordi de er kongelige. Afskaf hellere det s**** monarki og brug pengene på noget fornuftigt.

[quote=Camilla;494615]Synes også det er helt hen i vejret! :thumbdown: Man kan da ikke lukke halvdelen af fødestuerne, hvor skal resten af de vordende mødre så føde deres børn?? Ude på parkeringspladsen? :S Synes det er dybt latterligt at de kongelige skal have særbehandling og da særligt i en tid, hvor besparelser osv. betyder ringere vilkår for resten af befolkningen.

Ja, burde de egentlig ikke benytte lejligheden til at vise dem selv med et godt eksempel ved at være fødende på min. lige vilkår med andre borgere her i landet, og ikke brede sig over 9 fødestuer og to fødselslæger og egen jordemoder :?

Jeg arbejder pt. på en børneafdeling og her må forældrene altså være indlagt med deres børn side om side og på lige vilkår. Og tænk sig, det kan de sørme også godt, de kan faktisk have glæde af hinanden - men er man kongelig, så må man da sandelig ikke have omgang med andre almindelige dødelige :thumbdown: Synes det er SÅ oldtidsagtigt og forkasteligt at nogle mennesker åbenbart er vigtigere og mere værd end andre, fordi de er kongelige. Afskaf hellere det s**** monarki og brug pengene på noget fornuftigt.[/quote]

Jeg bryder mig heller ikke om den forskelsbehandling. De kongelige bør også respektere, at der er brug for flere midler i sundhedssystemet pt. og ikke bare brede sig som det passer lige dem :venter:

Jeg kan sådan set godt forstå, der skal være plads til en masse sikkerhed omkring Mary. I disse tider, ved man aldrig hvad der kan ske, så jeg forstår godt hun ikke bare kan føde og være indlagt, på lige fod med alle andre.

Men så ville det vel være ulig bedre, at indrette en fødestue på et af slottene. Og selv betale en stor del af hvad det koster, vel at mærke. Hun kunne hyre en privat jordmoder, og sundhedsassistenter, og have læger stående stand by.

På den måde ville det ikke gå ud over de alm. fødende kvinder. Jeg synes da ellers nok der i forvejen bliver skåret ind til benet på sundhedsområdet, så jeg mener det er forkasteligt, at en kongelig kan lukke det halve af en fødeafdeling i så lang tid. På bekostning af alle andre. Det synes jeg virkelig er for dårligt.

Jeg er ikke interesseret i kongehuset, men jeg mener da at have hørt at de kongelige har deres helt egen suite på riget til sådanne ting?
Eller tager jeg helt fejl? :gruble:

Hvad i alverden skal hun bruge 9 fødestuer til?
Har hun tænkt sig at rykke rundt mellem dem imens?
1 er vel nok? :øhmm:

Jeg synes det er kvalmende :blegne:

[quote=solveig;494627]Jeg kan sådan set godt forstå, der skal være plads til en masse sikkerhed omkring Mary. I disse tider, ved man aldrig hvad der kan ske, så jeg forstår godt hun ikke bare kan føde og være indlagt, på lige fod med alle andre.

Men så ville det vel være ulig bedre, at indrette en fødestue på et af slottene. Og selv betale en stor del af hvad det koster, vel at mærke. Hun kunne hyre en privat jordmoder, og sundhedsassistenter, og have læger stående stand by.

På den måde ville det ikke gå ud over de alm. fødende kvinder. Jeg synes da ellers nok der i forvejen bliver skåret ind til benet på sundhedsområdet, så jeg mener det er forkasteligt, at en kongelig kan lukke det halve af en fødeafdeling i så lang tid. På bekostning af alle andre. Det synes jeg virkelig er for dårligt.[/quote]

Enig :ok: Det er sparetider og burde det egentlig ikke også kunne mærkes af de kongelige :?

[quote=Opus1;494630]Jeg er ikke interesseret i kongehuset, men jeg mener da at have hørt at de kongelige har deres helt egen suite på riget til sådanne ting?
Eller tager jeg helt fejl? :gruble:

Der har førhen været tradition for at de kongelige har født på Amalienborg. Men måske Mary ikke er tilhænger af hjemmefødsler :stuck_out_tongue:

Hvad i alverden skal hun bruge 9 fødestuer til?
Har hun tænkt sig at rykke rundt mellem dem imens?
1 er vel nok? :øhmm:

Jeg synes det er kvalmende :blegne:[/quote]

Jeg tror ikke hun skal “bruge” de 9 fødesturer til noget. Det er for at ingen skal kunne høre eller se hende :slight_smile:

Det forstår jeg altså heller ikke noget som helst af…

Fair nok at der skal være sikkerhed omkring hende og børnene, men ligefrem 9 fødestuer??? Det forstår jeg slet ikke… Er det mon pga PET eller hvem der nu passer på dem, også skal være der?

De kan vel ikke fylde 9 fødestuer… :?

Hun er vel en helt almindelig kvinde ligesom alle de andre… Og helt ærligt så tror jeg de andre fødende ville være ret ligeglade med om Mary lå og skreg inde ved siden af… De skal eller har selv været igennem det, så de ved forhåbentlig hvad de går ind til… :kryds:

Bryder mig ikke om at der bliver gjort sådan en forskelsbehandling på folk, blot fordi de er kongelige…

Jeg er så enig i det skrevne! :slight_smile:

Jeg er ikke imod et monarki - men mener et monarki skal være uafhængigt af stat - og dermed også sagt, at et monarki skal tjene sine egne penge (altså ikke have apanage) og have samme vilkår som “folket”.

De historiske bygninger de bor i vil jeg gerne betale nogle skattekroner til at vedligeholde, men mine skattekroner skal altså ikke gå til at Mary skal optage 9 fødestuer eller måske bare en ekstra ud over den der kommer i brug ved fødslen.

Vil den kongelige familie have privatliv så må de for min skyld gerne optage et privathospital for dem selv - bare de så selv spytter i kassen! :slight_smile:

Knus Gitte

Jeg synes også det er helt hen i vejret, jeg mener det er skørt at de sparer så meget i sundhedssektoren og også psykiatrien, de lukker, ca. 300 sengepladser på sankt hans i roskilde og tro mig, har ligget på dobbeltstue før og det er IKKE sjovt.

Mary, har jeg som sådan ikke noget imod, eller resten af de kongelige, men lukke så meget ned synes jeg er noget pjat.

Jeg kan godt forstå der skal være en form for sikkerhed.

Men ærlig talt - så synes jeg de i stedet burde lave en “hjemmefødsel”.
at de får en luksus i form af fødselslæger og kendt jordemoder kan dog ikke genere mig.
Det handler jo lige så meget om tilliden - det nytter jo ikke noget der pludselig står en ukendt som ikke er baggrundstjekket osv osv… Plus jeg heller ikke tror det er den vilde “ekstra udgift”. Jeg mener løn til to læger og en jordmoder løber ikke op i flere millioner :høhø:

Men at lukke 9 stuer, 3 uger før termin… Det er bare IKKE okay. Så må man nøjes med at lukke den ene stue hun skal føde på, og evt de omstødende - jeg tænker en af grundene er vel også at rummene skal være sikret på forhånd. Og det er så men fair nok… men 9 rum… Come on:S

Men forstår ikke hvorfor de ikke flytter det hele hjem til dem selv. Hvis man får læger og jordemoder ud, og evt. de ting der skal bruges, jamen så er der jo intet problem i det…

Måske føder hun ikke hjemme fordi det er en tvillingefødsel og der kan nemt opstå komplikationer hvor man er nødt til at operere?

Men jeg mener helt sikkert at de burde have ordnet de ting på et privathospital. privathospitaler forstyrrer ikke os almindelige dødelige. Og de har jo penge nok :wink:

[quote=solveig;494627]Jeg kan sådan set godt forstå, der skal være plads til en masse sikkerhed omkring Mary. I disse tider, ved man aldrig hvad der kan ske, så jeg forstår godt hun ikke bare kan føde og være indlagt, på lige fod med alle andre.

Men så ville det vel være ulig bedre, at indrette en fødestue på et af slottene. Og selv betale en stor del af hvad det koster, vel at mærke. Hun kunne hyre en privat jordmoder, og sundhedsassistenter, og have læger stående stand by.

På den måde ville det ikke gå ud over de alm. fødende kvinder. Jeg synes da ellers nok der i forvejen bliver skåret ind til benet på sundhedsområdet, så jeg mener det er forkasteligt, at en kongelig kan lukke det halve af en fødeafdeling i så lang tid. På bekostning af alle andre. Det synes jeg virkelig er for dårligt.
[/quote]
Enig :ok: Det ville have være sobert og fint at vise det hensyn til de alm. fødende kvinder, så de der ønsker at føde på Riget normalt hører til Riget og gerne vil føde der ikke kan komme til det som det skete i 2005.

[quote=Maria-Amalie;494655]Det forstår jeg altså heller ikke noget som helst af…

Fair nok at der skal være sikkerhed omkring hende og børnene, men ligefrem 9 fødestuer??? Det forstår jeg slet ikke… Er det mon pga PET eller hvem der nu passer på dem, også skal være der?

De kan vel ikke fylde 9 fødestuer… :?

Hun er vel en helt almindelig kvinde ligesom alle de andre… Og helt ærligt så tror jeg de andre fødende ville være ret ligeglade med om Mary lå og skreg inde ved siden af… De skal eller har selv været igennem det, så de ved forhåbentlig hvad de går ind til… :kryds:

Bryder mig ikke om at der bliver gjort sådan en forskelsbehandling på folk, blot fordi de er kongelige…[/quote]

Jeg bryder mig heller ikke om et systemt hvor der er forskelsbehandling af mennesker Jeg er tilhænger at et samfund, hvor vi alle burde blive behandlet lige. Hvem syntes det er ok at fx en politiker/dommer ol. kommer foran i køen eller på anden måde får særbehandling før andre :?
:frowning:

[quote=DK Nemador;494662]Jeg er så enig i det skrevne! :slight_smile:

Jeg er ikke imod et monarki - men mener et monarki skal være uafhængigt af stat - og dermed også sagt, at et monarki skal tjene sine egne penge (altså ikke have apanage) og have samme vilkår som “folket”.

De historiske bygninger de bor i vil jeg gerne betale nogle skattekroner til at vedligeholde, men mine skattekroner skal altså ikke gå til at Mary skal optage 9 fødestuer eller måske bare en ekstra ud over den der kommer i brug ved fødslen.

Vil den kongelige familie have privatliv så må de for min skyld gerne optage et privathospital for dem selv - bare de så selv spytter i kassen! :slight_smile:

Knus Gitte[/quote]

Enig, vores monarki er af navn og ikke gavn. Det er os der betaler deres levebrød. Så de burde langt mere tænke over, at vi som samfundsborgere hele tiden skal være vidne til og [COLOR=indigo]bærer over med at de får særbehandling, og hvor længe vil befolkningen det? Derfor burde de i højere grad tænke over deres krævende adfærd, og hvem det går ud over.[/COLOR]

[quote=MissFiecca;494663]Jeg synes også det er helt hen i vejret, jeg mener det er skørt at de sparer så meget i sundhedssektoren og også psykiatrien, de lukker, ca. 300 sengepladser på sankt hans i roskilde og tro mig, har ligget på dobbeltstue før og det er IKKE sjovt.

Mary, har jeg som sådan ikke noget imod, eller resten af de kongelige, men lukke så meget ned synes jeg er noget pjat.[/quote]

Ja der er store besparelser overalt i sunhedssektoren, så meget desto mere virker det helt hen i vejret, at der bliver ødslet så meget til en side :slight_smile:

[quote=Abaddon;494673]Jeg kan godt forstå der skal være en form for sikkerhed.

Men ærlig talt - så synes jeg de i stedet burde lave en “hjemmefødsel”.
at de får en luksus i form af fødselslæger og kendt jordemoder kan dog ikke genere mig.
Det handler jo lige så meget om tilliden - det nytter jo ikke noget der pludselig står en ukendt som ikke er baggrundstjekket osv osv… Plus jeg heller ikke tror det er den vilde “ekstra udgift”. Jeg mener løn til to læger og en jordmoder løber ikke op i flere millioner :høhø:

Men at lukke 9 stuer, 3 uger før termin… Det er bare IKKE okay. Så må man nøjes med at lukke den ene stue hun skal føde på, og evt de omstødende - jeg tænker en af grundene er vel også at rummene skal være sikret på forhånd. Og det er så men fair nok… men 9 rum… Come on:S

Men forstår ikke hvorfor de ikke flytter det hele hjem til dem selv. Hvis man får læger og jordemoder ud, og evt. de ting der skal bruges, jamen så er der jo intet problem i det…[/quote]

Ja, når man tænker på at Gentofte Hospitals fødeafdeling lukker ned den 1.januar, så er der så meget mere tryk på Rigshospitalets fødeafdeling, og hvis det passer med det tidspunkt hvor Marys termin er nært forestående, ja så er der mange af de fødende som ønsker at føde på Riget der vil blive afvist og sendt til Hillerød eller Herlev - så det ville da være en fin gestus at føde på et privathospital eller lign. :ok:

[quote=Opus1;494680]Måske føder hun ikke hjemme fordi det er en tvillingefødsel og der kan nemt opstå komplikationer hvor man er nødt til at operere?

Men jeg mener helt sikkert at de burde have ordnet de ting på et privathospital. privathospitaler forstyrrer ikke os almindelige dødelige. Og de har jo penge nok ;)[/quote]

Helt enig… :ok:

Enig i at det er for meget. Er privat klinik ville være en bedre ide, og så kan de selv betale, kan de. Almindelig fødende kvinder skal ikke jages langt pokker i vold fordi den fødsel blokerer havdelen af fødestuerne.

Jeg finder det dybt forargeligt! - økonomisk, politisk og smdfundsmæssigt… det er ækelt!!

Jeg synes det er fint nok at hun optager de 9 fødestuer. Hun er jo kongelig og sådan er det jo bare. Og tror grunden til hun ikke føder derhjemme er fordi det jo er en tvillingefødsel, og hvis der skulle ske nogle komplikationer så som ilt mangel osv, så er det jo sikrest at hun er på hospitalet hvor de rette fagpersoner kan tage sig af de små… Og nu er det jo ikke hvert år hun optager alle de stuer, så herre gud, det drejer sig måske om 3 uger… ( Tvillingefødsler plejer at blive sat igang før tid)

Jeg kan egentlig ikke forstå at i samligner det med alm fødende kvinder… Hun er jo kongelig, og selvfølgelig skal der tages ekstra forbehold for det…

Desuden er en fødsel jo ret privat, så jeg kan da godt forstå at hun ikke vil have skrevet for meget om sin fødsel i pressen, og derfor vælger de at lukke 9 fødestuer…

9 fødestuer er fuldstændig plat og overforbrug. Selvfølgelig gider hun ikke have hendes stønnen og pusten i medierne - og hvem gider da også læse om det? ALLE kvinder stønner og pruster, sveder, brækker sig jo - og har afføring under en fødsel - hvorfor skulle det være anderledes interressant ved hende?
Men at der står operationsstuer klar, er jo en selvfølge - det gør der jo til alle som føder på et sygehus - der er ALTID klar til et hastekejsersnit!
Men ingen tvivl om, at hun skal føde på et sygehus, efter min mening bør alle det pga mulige komplikationer - og da især med tvillinger.
Mht til den private jordemoder og private læge… så er der jo nok ikke den læge/jordemoder som ikke (næsten) vil give sin højre arm for at få lov til at forløse en kongelig… Ikke at de står til rådighed gratis, men bestemt ikke af uvilje!

Men 9 fødestuer - det er simpelthen usmageligt - og misbrug af ressourser! Hun skal jo trods alt kun have 2 børn og alle hendes sikkerhedsfolk skal vel næppe nedkomme!!!

:):):slight_smile:

Har kun lige skimmet det første indlæg… så måske gentager jeg, hvad andre allerede har skrevet, men :

Jeg tror faktisk ikke, at det er Mary der vælger det på denne måde ???

:? :øhmm: :gruble:

[quote=Metiela;494731]Jeg kan egentlig ikke forstå at i samligner det med alm fødende kvinder… Hun er jo kongelig, og selvfølgelig skal der tages ekstra forbehold for det…

…[/quote]

Hun er født af ganske almindelige mennesker som du og jeg…blot på den anden side af jorden.

Hun har giftet sig ind i den kongelige familie, men kongelig er hun ikke efter min mening…hun er familiesammenført indvandrer…

Men Cirkus Monarki er det…og jeg kan kun erklære mig 100 % enig i, at det helt tager overhånd med de krav der stilles fra den royale familie og de omkostninger (måske på bekostning af andre mennesker) der pålægges samfundet i den forbindelse.

Monarkiet er overflødigt i dag…regenten er en galionsfigur uden nogen som helst indflydelse…hvilket måske også er godt det samme…men så burde kongehuset simpelthen afskaffes.

Det kan ikke være rigtigt, at f.eks. borgere der har betalt skat hele livet skal ende deres dage som nogen stakler, der blot kan sidde og rådne op i deres eget skidt, fordi der ikke er råd og ressourcer til at aflønne tilstrækkeligt social- og sundhedspersonale til at hjælpe de mennesker med hygiejne og rengøring…når der samtidigt på årsbasis pøses flere hundrede millioner i Danmarks dyreste familie på overførselsindkomster.

Næ, hvis forholdene på Riget ikke er tilfredsstillende for Mary, så må hun betale sig fra det på et privathospital…det er nu min mening…