MCO med krøller?

I en bog, som jeg læser om katteracer står der dælme, at der dukker MCOere op i kuld med krøllet pels… Er det sandt?

Jeg har aldrig hørt om det før…

De står også, at opdrættere anser krøllerne for en fejl og derfor forsøger at avle det væk.
Jeg har lige afleveret bogen på biblioteket… Tror den hed “Alt om katteracer og pleje af katten”.

Hvis det er sandt - så kunne man jo starte en ny MCO variant op?

:slight_smile:

MVH Helle

Man ser da ofte MCO med tendens til let krøllet pels…altså ikke krøllet som hvis man sådan taler “afrokrøller” eller Cornish Rex-krøller…men sådan “bølge-krøller”.

Og det er en fejl, sådan ser en oprindelig MCO-pels ikke ud, men måske et resultat af mange års arbejde for at få en meget fyldig semilanghåret pels, der så begynder at vise nogen fejl.
Oprindeligt er en MCO-pels ikke særlig fyldig/“fluffy”…men en “tungthængende”, glathåret pels med et let fedtet udtryk, fordi katteracen fra naturens side havde udviklet en vedligeholdelsesfri, vandskyende pels…

Så altså en MCO-pels, der er “ulden og vamset” og som krøller/bølger og let bliver filtret er en fejl når man sammenligner med det oprindelige…

Altså krøllet krøllet som Cornish, Devon osv har jeg aldrig hørt om i Maine Coon racen … heldigvis -tihi

Nu er jeg ikke en ørn til engelsk…

Men så vidst jeg kan se, er det ikke kun en race, der er nævnt her…

Meget interessant at se/læse

CURLY COATED CATS:

http://www.messybeast.com/curly-cats-rex.htm

Jeg aner intet om det, men det er vel ikke umugligt med bøljet pels. Kista, som er NFO, bølger også i pelsen, lidt mellem for og bagben, men kun hvis hun bliver våd, underligt.

-wehuu ny race - Macon Rex må det blive…

ej… det er vist en genetisk smutter hvis de er krøllede

[quote=Battlestar;84781]-wehuu ny race - Macon Rex må det blive…

ej… det er vist en genetisk smutter hvis de er krøllede[/quote]

Jeps… det sker jævnligt, at generne spiller opdrættere et puds :slight_smile:
Har en bekendt, som lige pt har en sød lille sølvperser til salg… komplet med næse og krøllet pels :smiley: - og naturligvis en alenlang stamtavle, hvor der ikke befinder sig en eneste krøltop nogen steder!
Nok ikke verdens pæneste perser, hvis man er perseropdrætter… men ham her synes jeg næsten er sød :smiley:

Nu skal jeg ikke gøre mig klog på en masse.Men kan det have noget med foderet og alderen på katten at gøre?? Min Oliver havde en periode hvor hans pels krøllede en smule næsten som mfra et krep jern.Men det har han ikke længere har i mellemtiden skiftet foder og han er blevt 1,5 år gammel.Bare et bud for han har ihvertfald ikke flere “krøller”-kat3

Altså selvfølgelig kan pelsen på en Maine Coon krølle - når den har været fugtig osv (derfor vi feks føner, når katten har været vasket og skal på show). Men det er som oftest på undersiden, og er jo ikke hele pelsen der er krøllet, og dermed rex-genet :slight_smile:

Jeg har som sagt aldrig hørt om at der skulle være fundet sådan en mutation i Maine Coonerne, eller at nogle skulle arbejde sig væk fra det :slight_smile:

Men hvem ved - man lærer så længe man lever -høhø

[QUOTE=Ann K;84816]Jeps… det sker jævnligt, at generne spiller opdrættere et puds :slight_smile:
Har en bekendt, som lige pt har en sød lille sølvperser til salg… komplet med næse og krøllet pels :smiley: - og naturligvis en alenlang stamtavle, hvor der ikke befinder sig en eneste krøltop nogen steder!
Nok ikke verdens pæneste perser, hvis man er perseropdrætter… men ham her synes jeg næsten er sød :D[/QUOTE]

Han ville nok være guf for en Selkirk opdrætter -tihi

Hmmmmm . . . . det er altså ikke helt løgn det med krøllet pels - jeg har et par mølædte, som vi altid har kæmpet en brag kamp med, når de skulle udstilles. Den ene tabte endda en NOM engang, fordi jeg ikke havde fået helt bugt med krøllerne på maven og under armene :frowning:

Jeg har dog ikke oplevet at man i killingestadiet kan frasortere nogle med krøllet pels.
Ej heller har jeg oplevet MCO med krøller på ryggen . . . . kun på maven -tihi og jeg har så absolut heller ikke hørt tale om noget i retning af fejl i avlsøjemed . . . . kun ved udstilling - hvis man er uheldig at ha’ fået en emsig dommer :eek:

Nu skal vi altså passe på ikke at blive for hysteriske . . . . . -tommelned og tro på alt hvad man læser i bøgerne

Du kan bide dig selv i næsen på at han er kastreret :stuck_out_tongue:
Men jo… det kunne da have været en mulighed :slight_smile:

Hmmm jamen lige nu hvor jeg tænker efter - er det så ikke fra mco’en at netop een af de der krølpelsede racer stammer?

Det synes jeg da at have læst engang - og citeret på et katteforum for lang tid siden…? Andre end mig der kan huske det - det er i en beskrivelse af een af de krølpelsede racers opståen - den ligger på nettet et sted.

Men den med mcokillinger som jævnlig må sorteres fra pga krøllet pels har jeg aldrig hørt om før. Den slags jævnlige racetype-upsere har jeg kun hørt om fra hunderacer, som Rhodesian Ridgeback f.eks.

Det er en skam jeg har afleveret bogen… ellers kunne jeg lige citere det ordret. Jeg tænkte HVAD? da jeg læste det, men jeg ved intet om avl…

MVH

Hov!

“The Maine Coon Rex or Maine Wave appeared in pedigree litters in a number of breeding lines in the 1980s, causing huge controversy in the very conservative and inflexible British cat fancy and Maine Coon Cat Club. It has fine, frizzy, crinkled fur. Many were immediately neutered by breeders despite the interest shown by others and by the public. Maine Waves is a pet name for those Rexed Maine Coons born from test-matings in a Rex elimination Programme. The Rexed Maine Coons appeared in a number of breeding lines and the few test matings with Devon and Cornish Rexes were inconclusive, but indicated that this was either a recessive or incomplete dominant gene and was not a result of recent outcrossing to established Rex breeds. Several imported cats were implicated as carriers but were no longer available for testing, besides, only British breeders had encountered the trait. There were accusations of undeclared crossing with Cornish Rexes even though test matings suggested different genetics.”

Fra denne side:

http://www.messybeast.com/curly-cats-rex.htm

http://www.dkimages.com/discover/previews/943/711555.JPG

Maine Wave

Der er meget om dem… dette er HELT nyt for mig!

http://www.keoka.com/rex/

http://www.centralpets.com/animals/mammals/cats/cat545.html

[QUOTE=lenschow;84963]Der er meget om dem… dette er HELT nyt for mig!

http://www.keoka.com/rex/

http://www.centralpets.com/animals/mammals/cats/cat545.html[/QUOTE]

Det er det godt nok også for mig -what det er sgi da godt det ikke er blevet til en variant er racen :eek:

Ja HELT enig:-)))))

Har godt læst de links for et par år siden, da jeg af anden opdrætter fik afvide at de “fandtes” og nogle rent faktisk ville have dem godkendt (den gang i 80’erne) som variant af MCO…:S

/Charlotte