Min kat er syg

Ja jeg skriver endelig det her fordi jeg har brug for at komme ud med det.

Det hele starter med at vi er flyttet i hus hun var indekat før og er blevet udekat nu…
Det startet med at hun fik et lille bitte sår på halsen og jeg tog hende til dyrelægen der sagde han at det var noget hud betændelse hun fik pencillin kur og det gik væk igen… MEN så her for 14 dage siden gik det hele ligesom i udbrud igen men bare 15 gange være og det er uden overdrivelse:S

Nå men imorges da jeg vågnede besluttede jeg mig for at køre hende ned til dyrelægen da jeg ikke kunne holde ud og se hun kløede i sine sår på halsen hele tiden og hun småblødte en smule vi havde hele tiden gået og sagt “vi giver det lige nogle dage” og ja nu sidder jeg her med mega skyld følelse over for lille pixie :ked:

Vi kom derhen og han kiggede noget ham dyrelægen han sagde at det ikke så særlig godt ud og at han vidste ærlig talt ikke om det kunne helbredes
han kiggede lidt på hende og kom frem til hun havde fået hormonelle forstyrelser og at det sagten kunne hænge sammen med at vi er flyttet og at hun lige pludselig er blevet udekat…
og han sagde det kunne ende med en aflivining og JA der kom der en mega klump i halsen for så slemt havde jeg ikke regnede med at det var :frowning:
nå men hun fik 2 sprøjter med noget kløestillende og skal på pencillin kur igen i 5 dage og er det ikke blevet bedre der er det nok bedst at afliv hende…

puh der er godt nok trillede nogle tårer af min kind idag…
jeg kender ikke noget bedre end at ligge under dynen og putte med hende hver eneste aften og tanken om at ikke kunne gøre det mere gør en smule ondt, men hun fortjener jo selvfølgelig ikke sådan et liv hvis hun har ondt…:frowning:

sidder her og tænker på skulle jeg havde gjort noget før det ?? :?
ja jeg sidder her og tænker nu har hun endelig fået en have ude på landet en skov og hoppe rundt og lege i hvem ville ikke tro hendes liv ville blive bedre… :?
og hvad med min anden kat vil hun komme til at føle savn hvis pixie lige pludeslig forsvinder?
og bortset fra det har min anden kat det vidunderlig!

// Betina

Har loppeallergi været overvejet?
Ville jo passe sammen med, at hun er kommet ud.
Har binyrebarkhormon været afprøvet? I så fald med hvilken effekt?

Jeg håber det bedste for din kat -kramer

Det lyder bestemt som enten loppeallergi eller eusonofilt granulonum - loppeallergien forsvinder med lopperne (og de kan godt være der, selvom I ikke lige har set nogle!) - EG kræver behandling med binyrebarkhormon, givetvis flere gange, men det kan holdes nede og katten lever fint med at få det. Selvfølgelig må man overveje sidste udvej, hvis intet virker - men det lyder som om der i hvert fald er nogle flere ting at have i mente, hvis det fortsætter efter penicillinen :slight_smile:

han siger det ikke er tegn på loppe allergi eller noget såå–

men håber det bedste og sidst virkede pencillinen så håber den virker igen :slight_smile:

Hvilken dyrlæge har du brugt? :slight_smile: (kan ikke lige læse hvor i landet du bor?)

Hvis ikke det er forsøgt at prøve at håndtere som loppeallergi, så virker det bare lidt voldsomt at snakke om aflivning. Men selvfølgelig kan katten da ikke gå sådan rundt til evig tid. Jeg mener bare, at der er da flere ting at afprøve.
Pencillin lyder ikke på mig logisk alene, når der er tale om kløende sår. Allergier kan jo se meget forskellige ud fra kat til kat.
Jeg kan huske, at mine forældres loppeallergimis blev helt tyndhåret på bagparten/det øverste af halen. Og så kradsede hun sig til blods under hagen/på halsen.

[quote=pivnu;484003]Hvis ikke det er forsøgt at prøve at håndtere som loppeallergi, så virker det bare lidt voldsomt at snakke om aflivning. Men selvfølgelig kan katten da ikke gå sådan rundt til evig tid. Jeg mener bare, at der er da flere ting at afprøve.
Pencillin lyder ikke på mig logisk alene, når der er tale om kløende sår. Allergier kan jo se meget forskellige ud fra kat til kat.
Jeg kan huske, at mine forældres loppeallergimis blev helt tyndhåret på bagparten/det øverste af halen. Og så kradsede hun sig til blods under hagen/på halsen.[/quote]
Ja måske skulle man hoppe forbi en anden dyrlæge og se hvad de siger om det… :slight_smile:

Jeg er enig i, at det lyder som noget allergi.
Prøv at læse lidt om det her - fra et foredrag af en hudspecialist.
http://www.racekatten.dk/default.aspx?pageid=91

Hvor bor du i landet? Så kunne vi måske henvise til en dyrlæge, der har forstand på katte :slight_smile:

Det kunne for mig lyde som Eosinophilic granuloma complex International Cat Care | For the love of cats

Min Baloo har 2 gange haft dette. Hans sad i panden over begge øjne. Det startede med små knopper der hurtigt udviklede sig til små sår og i løbet af en dag var disse små sår vokset sammen til 2 store sår … 1 over hver øje. Han kom til dyrlægen og fik indsprøjtning med binyrebarkhormon. 2. gang han havde det tog vi det i opløbet inden det nåede at udvikle sig til store sår.

Min mors kat lider meget af det. Hun får daglig 10mg binyrebarkhormon for at holde det nede. Hun får det som regel på hagen og halsen.

Det går som du selv skriver utrolig stærkt fra det starter til det bliver til store sår.

Min dyrlæge siger det er en form for immunforsvarsdefekt hvor kattens immunforsvar ligesom angriber katten selv… men jeg må indrømme jeg har ikke selv læst så meget om det.

Jeg synes du skal snakke med din egen dyrlæge om det … eller opsøge en ny dyrlæge og høre hans/hendes vurdering. Aflivning synes jeg lyder drastisk efter så kort tid… .mere bør forsøges efter min mening.

Selvfølgelig har jeg glemt hvad hun hedder… men der er en abyssiner opdrætter herinde som også har erfaring med denne sygdom og har et godt billede hun har haft på katte galleri. Det er hende der også har opskriften på bodystockings til hunkatte… :argh: Endelig kom jeg i tanke om hendes navn… Lis Dahlstrøm … sorry Lis jeg var bare helt blank :sorry:

Erfaringen går heldigvis lang tid tilbage. Ham her er rigtig slem, han blev aldrig avlshan som han var købt til

Bodystockingen er ikke løsningen til kradseri på halsen - en blød skærm kunne måske hjælpe

Lis jeg ved godt det ikke er nogen løsning med bodystockingen… det var bare et hint til at identificere dig … jeg kunne simpelthen ikke komme på dit navn, da jeg skrev tråden.

Tak det var det billede jeg efterlyste :slight_smile: