"Min" side: Et træls salgstrick

I sprogkredse taler man nogle gange om sætninger, der pådutter den tiltalte en forudsat præmis, a la “Slår du stadigvæk din kone?”

Dvs, det er dermed på forhånd “vedtaget”, at vedkommende har slået sin kone mindst een, og sandsynligvis flere gange…!!

Det er i samme boldgade, når diverse firmaer og offentlige instanser pådutter folk en ’ “Min” side’, ’ “Mit” movi-a’, “Mit” dit og dat af noget, man aldrig har bedt om.

På nogle sites kræves det nærmest, at man bruger “sin” side til en række funktioner. Men jeg har hverken bedt om, bestilt, købt, betalt for andet end mit eget domænenavn.

Jeg har ingen side/hjemmeside.
Alle de der “Min” side, det må stå for det påduttende site’s og firmas egen regning.
Det er nemlig ikke min. Hverken regningen eller siden.

“Min” side :? Firmaets/instansens invasion og okkupering af mit valg. Ikke min.

Mon der er andre af den type invasioner, du får fnidder af?
“Nem” dit og dat, som går i kage, selvom det burde være betonbunker-sikkert :?
Netbank, som bliver hacket, har ‘sorte huller’, trojanske heste, og hvad ved jeg…

Jeg er helst fri for alt det :slight_smile:

Jeg forstår faktisk ikke, hvad du mener, når du skriver “min side” osv - det har jeg kun været ude for, hvis det er sider jeg har købt noget på, oprettet mig eller lign.
Kan du komme med eksempler, så man kan se, hvad du mener?

[quote=Vivi_Fletcher;483828]Jeg forstår faktisk ikke, hvad du mener, når du skriver “min side” osv - det har jeg kun været ude for, hvis det er sider jeg har købt noget på, oprettet mig eller lign.
[/quote]
Jeg opfatter det som at det er dem, Mirea mener? Men de generer mig ikke spor, sorry :wink:

heller ikke jeg - forestil dig at du ikke havde “din side” efter et kundekøb ect - så skulle du skrive til dem og bede dem skifte din adresse manuel via mail eller god knows what…

tænk hvis vi ikke kunne selv…

det er jo “min” side på linie med brugerprofilen på kattegale…

Det er godt nok ikke noget, jeg gider bruge tid på at gøre til en problem :slight_smile:

Jeg kan godt se hvad du mener… Det er jo DERES side - men dine informationer.
Det er lidt som at sige “min bil” - jaja, men det er ikke mere din bil end at udlejningsfirmaet vil have den tilbage i morgen når du ikke er kunde mere!! :tihi:

“min side” - det er jo ikke min… jeg låner den jo bare :wink:

Jeg får fniller af reklamer som bruger ens “navn”… Fik en fra 3 - den var vældig fin også stod der et eller andet “Kære Gitte…” Årh, så lad dog være at virk som om det er en personlig reklame. :tihi:

Elsker at hade ligegyldige ting :hjerte: Det gør det lettere at acceptere de betydningsfulde ting som går i kage :slight_smile:

Sjovt, jeg har det omvendt. Negativiteten stjæler mine kræfter, så jeg bruger helst ikke krudt på småting :slight_smile:
(Selv om - det kan jo smutte :p)

Nu taler jeg ikke om kommercielle firmaer, hvor man selv vælger at få en “min side”.
Selvom udtrykket i sig selv irriterer mig, så er der mulighed for et valg, og det er essentielt for mig.

F eks var der et par årtier, hvor man kunne gå ind i en hvilkensomhelst skobutik, og så stod valget mellem sort, sort, og sort… Der var ikke noget valg, og derfor fik de sørme ikke solgt sko til mig!

Der, hvor det virkelig generer mig som princip, er, når man ikke har et valg: Hvis man ikke er i arbejde, så skal man være tilmeldt AF/Jobnet (jvis man kan få dagpenge), og da er man nærmest pisket til at acceptere deres tvungne pådutning af en “Min” side.

Jeg bliver virkelig vred, når man prøver at pådutte eller påtvinge mig noget, hvor jeg ikke har et valg!

Og vrede kan være en virkelig effektiv drivkraft, brugt på rette tid og sted: Et adrenalinkick kan virkelig få en til at gribe til handling!

Et par eksempler:
Jeg skrev min magisterkonferens på rent raseri: Den selvglade, fascistiske idiot af en forfatter, som jeg skrev om, var så dygtig en selvpromovator, at han var sluppet af sted med at dupere det danske parnas til at tage hans mening om eget forfatterskab for gode varer.
Dette skole-eksempel på “The Intentional Fallacy” - dvs at acceptere forfatterens egen mening mht genre og litteraturhistorisk placering som sandheden - holdt bare ikke en milli-my!
Og min konferens dokumenterer det - skrevet på et stort fnys over, at verden vil bedrages!

Jeg tabte 30 kg over 8-9 mdr på rent raseri: Jeg var med i et operetteensemble, der var alle tiders kludrehoveder - men jeg skulle vise dem, hvem, der kan!

Problemet med “Min” side er sådan set ikke, at man har en profilside a la på KatteGale.
Problemet er, når man får et ikke-valg trukket ned over hovedet - og for så at få føjet spot til skade, præsenteres det som åh-så-personligt og mit eget tilvalg.
Dét er rent fup!

“Min” side?
Jeg har ikke ønsket den side,
jeg har ikke anmodet om en “min” side",
Jeg har ikke ansøgt om den side,
ejheller bestilt egen side på f eks Jobnet, eller hvad har vi.
Jeg har heller ikke købt og betalt nogen anden “Min” side end et domænenavn, der ikke indeholder ordet ‘min’.
Alligevel skal jeg med vold og magt have en “Min” side.

Det er altså ikke OK.

Det er det samme med min a-kasse: De sender ikke længere opgørelser ud på papiret, men kun på e-boks. Jeg har ingen e-boks, og har heller ikke behov for (eller ønske om) en sådan.
Men de sender da ufortrødent til den alligevel, formoder jeg :?
Det kan godt være, at jeg er en del af et mindretal i DK, som er OBS på borgerrettigheder, privatlivets fred.

Jeg ved godt, at mange mennesker bruger f eks Facebook mere eller mindre ukritisk. Men FBs forhold til menneskerettigheder og privatlivets fred er ret suspekt.
Alt, hvad man lægger på FB, er deres ejendom - ikke din!

Kan du leve med at være købt og solgt for ingenting, så vær’s’go.
Jeg køber den ikke. Jeg vil vælge selv, om jeg vil have en side eller ej, og beskyttelse af privathed er essentielt for mig.

Derfor vil jeg kun have de sider, som jeg selv har valgt. Ellers er de jo ikke mine, men oprettet på mine vegne af AF etc. Det er umyndiggørende og dermed ydmygende for voksne mennesker.

Man har da det valg, at man kan udlade at være tilmeldt og dermed undlade at modtage dagpenge.

Alt andet lige, synes jeg faktisk det er rimeligt, at man er arbejdssøgende, hvis man modtager dagpenge eller lignende ydelser :sorry:

[quote=Vivi_Fletcher;484062]Man har da det valg, at man kan udlade at være tilmeldt og dermed undlade at modtage dagpenge.

Alt andet lige, synes jeg faktisk det er rimeligt, at man er arbejdssøgende, hvis man modtager dagpenge eller lignende ydelser :sorry:[/quote]

Synes ikke at det var nok at bare trykke på enig, for selv jeg nu også er arbejdsløs så har jeg da det valg som Vivi også skriver at lade være, at der så ikke kommer nogen penge ind på kontoen tja sådan er det.

Og så er det heller ikke værre at være at få sådan en “min side” …

Enig med Vivi og Dorte, for selv om jeg er arbejdsløs pt og har “min side” på Jobnet for at modtage dagpenge så er det som både Vivi og Dorte skriver et valg man selv tager om man vil modtage dagpenge eller ej :slight_smile:

Og for min egen regning, men jeg finder faktisk “min side” praktisk i det at der kan jeg holde styr på egen historik inde på Jobnet, og andre steder hvor man også har “min side” er det praktisk at have en sådan side for den giver nem og hurtigt vej til de informationer jeg skal bruge personligt :slight_smile:

Ja, der er vi så uenige.

Et uselvstændigt, umyndiggjort flyd-med-strømmen er helt uacceptabelt for mig. Enhver har en pligt som borger i samfundet til at tage del i debat, holde sig orienteret, stemme, og gøre modstand mod enhver form for nedbrydning af menneske- og borgerrettigheder.

Godtager man mere eller mindre ukritisk diverse tiltag (f eks det “papirløse” samfund, der fortsat flyder med print i endeløse baner!), så går verden helt ad hekkenfeldt til.

Men hvis vi ikke kan stoppe udviklingen, så kan vi styre den. På menneskets, individets betingelser, og ikke på kommercialismens og 'Big Brother’s hårde kontrol-betingelser.

Et selvstændigt, uafhængigt liv er afgørende for mig.
Andre skal ikke bestemme og/eller vælge for mig.
Hverken en offentlig instans af skrankepaver, eller et rent arsenal af sælgere.

Hvis en side på et site bliver kaldt “Min Side”, uden, at jeg har bedt om, bestilt, købt og betalt for den, så er den ikke min. ‘Min’ angiver et ejerforhold, etableret ved køb, salg, eller bytte.

Jeg har hverken købt, solgt, eller byttet mig til nogensomhelst “Min” side.
Alligevel er jeg tvangsindlagt til en sådan.
Hvor er borgerrettighederne i DK idag :?:øhmm:

Mit tøj, mine bøger, mine katte, min mad og drikke - det er mit, for nu at give eksempler. Det, der er mit, kan andre - offentlige instanser eller firmaer - ikke vælge for mig. Hvis de gør, så er det deres, og ikke mit.
Mine valg.
Min beslutning.
Min egen hjemmeside, og ikke den, som f eks Jobnet, a-kasse etc vil påtvinge mig.

Min side - helt min egen - hedder www.du-kan-danse.dk

Alt andet er markskrigersk prakken på af andres påhit.

I misforstår jo MiSi meget…
Hun er jo ikke sur over hun skal være arbejdssøgende som arbejdsløs :høhø: Hun er “sur over,” at man bliver “tvunget” til nogle ting - uden at have et valg. IKKE i forhold til selve jobsøgningen, men i “metoderne”.

“Min side” - de kunne jo vælge at kalde det noget andet, noget neutralt. Her hedder det fx profil. Man kunne også kalde det “indstillinger”.

Det er i princippet mere det at de kalder det “min side” - synes jeg i hvertfald. Det er jo ikke MIN side.

[quote=Abaddon;484144]I misforstår jo MiSi meget…
Hun er jo ikke sur over hun skal være arbejdssøgende som arbejdsløs :høhø: Hun er “sur over,” at man bliver “tvunget” til nogle ting - uden at have et valg. IKKE i forhold til selve jobsøgningen, men i “metoderne”.

“Min side” - de kunne jo vælge at kalde det noget andet, noget neutralt. Her hedder det fx profil. Man kunne også kalde det “indstillinger”.

Det er i princippet mere det at de kalder det “min side” - synes jeg i hvertfald. Det er jo ikke MIN side.[/quote]

Tjaa jeg har nu ikke så ondt over at man kalder det for “min side” Jobnet er nu engang en offentlig virksomhed og dette er deres side så hvis vælger at kalde den for “min side” så hedder den “min side”…sådan er det bare, og helt ærligt der går intet skår af mig at man kalder en funktion for dit eller dat, det som det handler om for mig er at jeg kan bruge funktionen til noget rent praktisk :smiley:

Mener du det er en nedbrydning af dine borgerrettigheder, at man forlanger du har “din side”, når du er jobsøgende og modtager dagpenge?

Jeg vil jo mene det er mod mine borgerrettigheder (som skatteyder), hvis man ikke kontrollerer, at de, der modtager dagpenge også er reelle jobsøgende.

Jeg er stor tilhænger af det papirløse samfund - tænk, hvad det gør for vores miljø!
At vi stadig har papirer - fx til underskrift - er kun, fordi løsningen for underskrifter ikke er endelig. Det kommer - i løbet af få år, vil jeg tro.

[quote=Abaddon;484144]I misforstår jo MiSi meget…
Hun er jo ikke sur over hun skal være arbejdssøgende som arbejdsløs :høhø: Hun er “sur over,” at man bliver “tvunget” til nogle ting - uden at have et valg. IKKE i forhold til selve jobsøgningen, men i “metoderne”.

“Min side” - de kunne jo vælge at kalde det noget andet, noget neutralt. Her hedder det fx profil. Man kunne også kalde det “indstillinger”.

Det er i princippet mere det at de kalder det “min side” - synes jeg i hvertfald. Det er jo ikke MIN side.[/quote]

Okay - det kan være du har ret … i så fald er det da en meget lille bagatel i mine øjne :høhø:

[quote=MiSi;484142]Et uselvstændigt, umyndiggjort flyd-med-strømmen er helt uacceptabelt for mig. Enhver har en pligt som borger i samfundet til at tage del i debat, holde sig orienteret, stemme, og gøre modstand mod enhver form for nedbrydning af menneske- og borgerrettigheder.

Men hvis vi ikke kan stoppe udviklingen, så kan vi styre den. [/quote]

Så skriv du til jobnet, eller andre steder hvor det generer dig og foreslå at de kalder det noget andet…

:tihi: Næhtak - det er rigtig, rigtig nemt at få ørerne i det maskineri.

Men IMHO er det ikke at gøre småting til et problem, men vigtigt at debattere sprogets indflydelse på vores liv.
Det er et ultra-vigtigt retorisk redskab.
Tænk på, hvordan det virker, om man taler om en arbejdsgiver eller en arbejdskøber.
Cafépenge vs SU.
Udlændingeservice vs Udlændingestyrelsen.
Aktivering vs beskæftigelse.
Du kender sikkert flere eksempler selv :?

Der er rigtig megen Newspeak på færde, og det kan ændre på folks holdninger at kalde noget positivt, selvom det egentlig er en forringelse.

Stof til eftertanke - væsentligt at diskutere :slight_smile: