Når killingerne skal ned i stuen?

Nu nærmer vi os 4 uger, og jeg vil gerne snart ha de små ned i stuen. Jeg har en mor, der dræber alt der nærmer sig dog, så det er ikke let. Først var det alt inklusiv mig, så var det alt undtagen mig, nu er alle mennesker ok, og nu må min ene kastrat også godt gå derind (Nanoq - vores boss herhjemme, som sådan set har fortalt Fie, at han går ind, hvor det passer ham - på en venlig måde naturligvis, det accepterede hun så). Men Tip, Eddie og Tara må kun sidde og kigge ind, ellers får de tæsk.

Jeg har en mistanke om at dele af adfærden er knyttet til rummet. Og at det måske simpelthen kunne hjælpe at flytte kasse osv ned i stuen og sige så bor I her - et nyt sted.

men jeg er i tvivl.

Hvordan har I andre grebet den slags an?
jeg vil jo ikke stresse Fie, men de skal snart ned og se mere end soveværelset synes jeg - er I enige?
De er 4 uger i morgen (fredag).

Eller skal jeg vente en uges tid mere og se om Fie køler ned?

Jeg har også overvejet at tage dem i en kasse og med ned, eller et bur jeg har og med ned. Uden Fie… Men jeg tror ikke det er en god idé.

Så jeg hører gerne om andres erfaringer med den slags lidt specielle “sammenføringer” her:-)

Der er ingen af mine kastrater, der gør killinger noget. her har været masser uden mor:-) Så vores udfordring er moren - som jo bare passer sit job, og vil skide ordet socialisering et stykke:tihi:

Fie kan sagtens selv gå ud og gå mellem alle kastraterne som hun plejer uden problemer. Det er så snart de går i soveværelset, at hun flipper. Dog er det dampet gevaldigt af, men ikke helt nok, synes jeg:-)

Jeg ville starte med at åbne døren til soveværelset og fjerne kravlegården og lade de små selv søge friheden… Missemor skal nok hente dem, hvis hun mener de er på afveje :slight_smile:

Det har været min strategi, når jeg har haft små :slight_smile:

Den dur ikke:-) De er på 1. sal og der er en vinkeltrappe, som godt nok fores med underlag, så man ikke kan falde igennem, men lader jeg dem løbe ud af døren, så tør jeg ikke tænke på hvordan Fie reagerer. Det er alt for stressende til at jeg vil gøre sådan.

Desuden skal de være renlige, før jeg fjerner kravlegården. De fik første middag i går, så det er ikke en mulighed for mig.

MVH

Ok :slight_smile: Ja det er ikke altid lige let med de forskellige indretninger vi har i vores hjem :wink:

Nej det er det:-) Men jeg har nu planlagt hvordan den trappe gøres helt blød at falde igennem - der sættes simpelthen gardinstof under den, så kan kan kun ramme ned på det:-)

Jeg er begyndt at lade døren stå når jeg er hjemme - det er OK. De andre tør dog ikke gå derop, så det er hips som haps… Måske er jeg bare for tidlig på den?
hm… Det er en GAVE med sådan en mormis, men også meget lærerigt:-)

MEGET lærerigt :slight_smile: og utroligt intresant :slight_smile: Mine mormisser har (heldigvis) aldrig været af løve-slagsen, de har altid haft nærmest “åben hus” når de har ligget med killinger :tihi: Men god ide med stoffet bag trappen… den skal de nok få glæde af :wink:

Jeg ville nok vente en uges tid mere, inden jeg flytter dem nedenunder, hvis jeg var dig. Og så lade døren stå åben som du gør nu, og se om ikke madammen køler lidt mere ned. Det sidste tror jeg fordufter, når hele menageriet bliver flyttet helt væk fra værelset.

Jeg vil umiddelbart lade døren stå åben, når du er hjemme og holde dem i soveværelset i en kravlegård lidt endnu. Nede i stuen vil jeg også sætte kravlegård op - så længe du kan få den til at “holde” - fordi det alligevel skaber en barriere mellem kastraterne og killingerne, så Fie kan vænne sig til, at kastrater altså ikke går ind og spiser hendes killinger, hvis hun vender ryggen til.

Hun vil sandsynligvis stadig være lidt oppe på dupperne de første par dage i stuen, men det bør gå over. Fanny fortalte f.eks. Sander meget tydeligt (men dog ikke nær så tydeligt, som hun skældte ham ud de første dage efter fødslen), at hendes børn ikke kunne tåle, han løb hurtigt forbi deres kravlegård, så ville han lige være venlig at gå stille, så de ikke blev forstyrret!!!

Mine killinger var for øvrigt 5 uger og 2 dage, da de flyttede i stuen - efter et par dage med åbent hus på badeværelset :slight_smile:

Jeg har også en meget bestemt dame gående her, men hun kølede da heldigvis ned, da killingen var 3 uger og begyndte at gå på opdagelse. Så det håber jeg også, at hun gør næste gang :tihi: