Nu vi alligevel snakker sygdomme :)

Hejsa.

Nu har der været nogle tråde med sygdomme som seneskedehindesbetændelse osv.

Jeg har så det problem at min fod gør naller.

Jeg har lige nuppet et billede på nettet og sat ring om der hvor det gør ondt, for at folk kan se hvad jeg mener.

Der er måske ingen læger herinde, men måske folk havde prøvet det samme :slight_smile:

Der hvor det gør ondt føles som at gå på et kæmpe blåt mærke. Flere gange om dagen halter jeg på foden.

Jeg var til lægen med det og hun sagde bare “Du har nok bare gået forkert” Det er snart 1 mdr siden og det er bare blevet værre og værre…

Er der nogen der har en ide? :slight_smile:

ups… den skulle være i off topic…

Måske det kunne være noget der hedder hælesporer, jeg ved ikke rigtig hvad det er, men hved det gør ondt.
Rigtig god bedring med foden.

[QUOTE=PiaH;54259]Måske det kunne være noget der hedder hælesporer, jeg ved ikke rigtig hvad det er, men hved det gør ondt.
Rigtig god bedring med foden.[/QUOTE]

Jo, men det sidder så vidt jeg ved kun i hælen. Det her sidder jo oppe af foden os?

Ja, men jeg fik en gang af vide af en læge at det godt kan side andrer steder.

Kanden være forstuvet? Nu ved jeg du siger det føles som et blåt mærke, men har haft en meget langvarig forstuvning i foden der godt kunne føles lidt i den dur, og som forresten var netop der du har cirklet.

Hmm, jeg har aldrig prøvet at forstuve noget før. Så aner intet om det. Men skal det ikke blive blåt hvis det er forstuvet? Altså når jeg sidder som jeg gør nu så gør det ondt engang imellem. Os hvis jeg ligger og slapper af i sofaen kan det os gøre ondt.

Hvis man bare trykker der hvor det gør ondt så kan jeg ikke mærke noget. Der skal trykkes hårdt før det kommer frem.

Natascha - Det tror jeg ikke. Har haft mildt forstuvet tommeltotten to gange, den har begge gange været en anelse hævet den første dag, men ikke blå.
Foden var heller ikke blå, aner ike hvordan jeg forstuvede den faktisk, kun at det tog over ½år før den var smertefri. Men det var så kun når jeg gik på den, ikke når jeg slappede af (jo hvis jeg havde overanstrengt den)

Jeg har engang forstuvet højre side af min venstre fod, og den fik ikke noget blåt mærke, men blev forfærdelig øm, så jeg ikke kunne tage sko på i omkring 2 uger. :slight_smile: Jeg kunne knap nok røre den, og bare jeg drejede den lidt, gjorde det naller som en i H*lvede. =O
Men ihvertfald god bedring med den. :slight_smile:

Du kan gå forkert på din fod, og det skal du få tjekket hos din læge, for når først det bliver kronisk så er det ikke sjovt mere. -tommelned

Og ja det kan komme efter et vrid eller andet, det kan skam også komme af forkert sko -tihi -tihi

Har du støtte i din sko til lige netop det sted?
Det kan skyldes at der mangler en " bule" i skoen, til at støtte.

[QUOTE=Karen P;54293]Du kan gå forkert på din fod, og det skal du få tjekket hos din læge, for når først det bliver kronisk så er det ikke sjovt mere. -tommelned

Og ja det kan komme efter et vrid eller andet, det kan skam også komme af forkert sko -tihi -tihi[/QUOTE]

Jeg fik det netop tjekket hos lægen og hun sagde bare “Du har nok bare gået forkert” og så var der ikke mere i det? Hvad kan lægen egentlig gøre hvis det er fordi jeg går forkert?

[QUOTE=Poly-Cats;54305]Har du støtte i din sko til lige netop det sted?
Det kan skyldes at der mangler en " bule" i skoen, til at støtte.[/QUOTE]

Nej det har jeg ikke. Jeg går oftest i klipklapper, og de andre sko jeg har dem har jeg haft i et år eller lign. og det er først kommet for 2 mdr siden.

Men hvis det var det, burde det så ikke være i begge fødder?

håb du endelig bare på det ikke er en hælspore, det er nemlig sådan en som jeg har kæmpet med i 4 år nu og som er skyld i at jeg idag ikke kan gå helt normalt, da mine sener og muskler i foden har taget varig skade

en hælspore er nærmest et kalkhorn som sætter sig på senerne lige der hvor de bliver “fastgjort” i hælen, og da det er senerne de sidder i breder smerten sig i hele foden og er det rigtig slemt får du osse smerter i benet osv osv.
been there doen that, nej er der squ stadig og har varige fysiske mén

[QUOTE=Johnny;54326]en hælspore er nærmest et kalkhorn som sætter sig på senerne lige der hvor de bliver “fastgjort” i hælen, og da det er senerne de sidder i breder smerten sig i hele foden og er det rigtig slemt får du osse smerter i benet osv osv.
been there doen that, nej er der squ stadig og har varige fysiske mén[/QUOTE]

Det er jeg da ked af johhny. Nogen tidspunkter mistænker jeg dog min fod for at have hælespore. For har jeg stået op en hel dag så gør det sindsygt ondt i den ene hæl, hvor den anden bare gør alm. ondt.

Hmm, jeg giver Pia ret, det kunne godt lyde som en hælspore - og jeg taler af erfaring, desværre. Det eneste der hjælper er, at lægge et svangindlæg i skoene (kan købes hos Matas), eller købe sko med indbygget svang. Skaden skyldes en nedsunken svang, hvilket kan komme efter overbelastning og slidtage eller være arveligt betinget.
Ifølge min læge er det absolut forbudt at gå i klipklapper og andre helt flade sko, og det skal være sko med stødabsorberende hæle. Jeg har gjort den erfaring, at Klox-træsko er gode at bruge indimellem som aflastning. Jeg håber for dig, at det “kun” er en forstuvning, for sådan en forsvinder da som regel igen - en hælspore er “sej” og har det med at vende tilbage.

På mig lyder det umiddelbart som om at du træder forkert ned på din fod… Hos en specialist kan du få testet hvordan du går og hvad du balaster mest på din fod. Ellers så få din kæreste e.l til en gang imellem at kigge hvordan du går uden at du ved det selvfølgelig. :slight_smile:
Har du nogensinde ondt i anklen eller knæet?

MIn søn havde samme problem og havde ondt næsten samme sted.

Det fandt de ud af skyldtes hans sko, han har altid gået i sko med tynd bund feks lacoste sko.

Vi fik anbefalet at købe reebook sko , altså sådan nogle med stød puder i, og det hjalp… nu er det væk… han går stadig i lacoste sko engang imellen men hvis det er for mange dage itræk kommer smerten igen.

Faktisk er det et voksende problem sagde vores læge fordi at de fleste modesko idag har en tynd bund og så ødelægger man fødderne.

jeg er squ ikke ked af det længere, det satdie kom jeg over for lang tid siden, idag er det jo blevet daglig kost.
det vigtigste for at undgå sådan en hælspore er at bruge ordentlig fodtøj og ikke overanstrenge foden mere end højst nødvendigt.
en hælspore er noget mange sportfolk og overvægtige personer døjer meget med, normalt forsvinder den igen i løbet af et stk tid, hvis man ikke overanstrengen foden.
man kan få specielle indlæg til sin sko der hjælper med til at man ikke får hælspore og har man tendens til at få hælspore er det et absolut hit med sådanne indlæg, eneste minus er prisen , de er ret dyre