Ny lejlighed med 3 katte

Hej allesammen, min nære halv søster er desværre i den uheldige situation at hende og hendes kæreste er gået fra hinanden og at de nu begge er nødsaget til at flytte fra deres fælles lejlighed fordi ingen af dem har råd til at bo der alene, min halvsøster har tre super dejlige missere på 3 år, lidt over 2 år og en dejlig killing på 5 mdr - alle sammen dejlige huskatte.
Hun har fundet en ny lejlighed hvor hun gerne må have hendes katte med, hun har betalt indskud og skal flytte ind her 15 Januar… det tog hende lang tid at finde lejligheden, specielt fordi mange steder må man jo ikke have dyr…
Lejligheden er på 55 kvm, er det ok nok plads til hende og hendes tre katte? Hun var nødsaget til at tage den lejlighed ellers ville hun ikk have noget sted og bo - hun vil selvfølgelig indrette lejligheden så vidt muligt for kattenes behov… men hun vil ikke af med nogle af den, hun ved jo godt det er svært at finde nye hjem til dem… men hun ønsker heller ikke at komme af med nogle af dem.

Det er udelukket at kæresten kan tage nogle af dem, han ønsker ikke at have en kat - og de er alle sammen hendes.

Ja da, hun skal bare huske at katte lever på kubikmeter fremfor kvadratmeter og indrette så de kan komme i højden også :slight_smile: F.eks. hylder til dem på væggene, plads til dem ovenpå reolen etc. :slight_smile:

hvad pladsen ang skal det nok gå, husk at katte tænker i 3D og ikke alene i kvm :slight_smile:

Jeg har boet på 49 m2 med 4 katte og på 72 m2 med 5 katte. Som de andre skriver er det et spørgsmål om at indrette hjemmet, så det giver kattene udfoldelsesmuligheder.

Her er lidt eksempler fra min gamle lejlighed (flyttede i hus i 2005):

Stierne rundt ved loftet var utroligt populære, og hvis ikke huset, jeg bor i nu, var så lavloftet, ville jeg lave noget lignende i dag :slight_smile:

Nu blev jeg helt nostalgisk :ups:
Se lige en ung Nulle på denne film (meget gammel wmv-fil) :wehuu:
Og her Afrodite i stuen :hjerte:
Og Sofus :love2:

-altsammen katte på hylder.

(undskyld jeg spammer tråden)

Ja, der skal nok blive plads til kattene, hvis hun indretter lidt smart i højden.

Og så vil jeg da sige, at tråden overraskede mig positivt. Jeg var først bange for, at det var endnu en af de triste historier, hvor nogen er blevet sagt op og ikke kan finde en lejlighed med tilladelse til dyr. Men hun har været heldig - stort tillykke. :thumbup:

Tillykke til din søster med lejligheden :ok:

Jeg vil også mene at kattene sagtens kan trives på den plads. Som andre skriver skal hun tænke i kattevenlige overflader, og mulighed for at komme op :slight_smile:

Tak alle, jeg skal nok vise hende de billeder der har blevet lagt ind. :stuck_out_tongue: Det er en super smart ide.

Hun overvejer at købe dette kradsebræt til kattene: Store kradsetræer - Køb billigt online | zooplus.dk

Umiddelbart så ville jeg se efter et uden stiger (det bruger kattene ikke til noget, de hopper), og med længere stolper til krads, og så knap så mange platforme - men at købe et godt kradsetræ til dem lyder som en rigtig god idé! :slight_smile:

Jeg synes så, det fylder lidt meget i en lille lejlighed. Der kan være meget på en enkelt stolpe, der går helt op til loftet… :slight_smile:

jeg havde 4 maine coons på 43m2. De havde et kattens no1 - 1 stamme fra gulv til loft med 2 køjer og en ring samt reoler, borde etc. Mine havde så også en microskopisk løbegård når jeg var hjemme. Men selv uden den havde de haft det glimrende. En overgang havde jeg 4 katte og 3 hunde på den plads

Ville sådan noget være bedre? Kradsetræ Catherine | zooplus.dk
Det er 197 højt. :slight_smile: og mere enkelt.

[QUOTE=PunkPerry;1138926]Ville sådan noget være bedre? Kradsetræ Catherine | zooplus.dk
Det er 197 højt. :slight_smile: og mere enkelt.[/QUOTE]

Jeg vil tro det vælter meget nemt hvis det er to meter højt og ikke kan spændes fast i væg eller loft?
Overvejer selv Jacky O fra Pet Fun, jeg har ladet mig fortælle at de bestilles i mål som passer til ens lofthøjde og så kan sættes i spænd. De er ikke så kønne, men skulle være solide og må indrømme at de har mange gode løsninger på hvordan man kan kan udnytte pladsen godt i højden :slight_smile:

^ Den koster 1200 kroner og er en af de billigste, men der er mange af dem som går helt til loft:
http://shop.petfun.de/en/kratzbaeume/deckenkratzbaeume

Hun vil sætte kroge fat i væggen så den ikke vælter. :stuck_out_tongue: Det er min fars kones datter, og min far vil hjælpe hende med dette. :

God idé, det er i hvert fald rigtig pænt og tror hun bliver gladere for sådan et end det andet som kommer til at fylde halvdelen af gulvet i stuen :slight_smile:

Ja det ser nu lidt voldsomt ud når man tænker over det - overvejer selv at købe et lign kradsebræt. :stuck_out_tongue:

Det er nok en bedre ide at have et træ, som går fra gulv til loft, for krogene risikerer at blive revet ud af væggen med tiden, hvis kattene bruger træet til at galopere i. :slight_smile:

Altså ideen er jo at de skal have et sted og lege/sove og det kan man jo ikke rigtigt ved at stykke træ. :stuck_out_tongue:

[QUOTE=PunkPerry;1138926]Ville sådan noget være bedre? Kradsetræ Catherine | zooplus.dk
Det er 197 højt. :slight_smile: og mere enkelt.[/QUOTE]

Jeg har det kradsetræ og er rigtig godt tilfreds og det er mine 2 katte også :slight_smile: Det er ganske pænt og det virker solidt.